folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bitcoin Aleyhine Bir Köşe Yazısı

Bitcoin Aleyhine Bir Köşe Yazısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    PcK0 bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı

hocam tum balonlar gibi eninde sonunda patlayacak. son derece gereksiz birsey.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Lale_%C3%A7%C4%B1lg%C4%B1nl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

Duyguların ile mi yoksa teknik bilgin ile mi bu sonuca vardın?

Ne gibi bir duygum olabilir bitcoin hakkinda? Balonlarin karakteristigine bakarsan bitcoin'in balon oldugunu farkedersin, su 5 asamanin 3. asamasinda (euphoria). 

http://www.investopedia.com/articles/stocks/10/5-steps-of-a-bubble.asp

Modern paranin ortaya cikisi tamamen belli bir hammaddenin temsili kagit parcasi seklindeydi, bu hammadde onceleri altindi. Ancak zamanla olay network effect'e donustu, suanda paranin degerli olmasinin sebebi insanlarin degerli oldugunu dusunmesi. Bu da surdurulebilir bir sistem degil ve bircok ekonomist bunun farkinda.

Bitcoin ise basindan beri %100 network effect, hollandanin lalesi gibi, degerli olmasinin tek sebebi insanlarin degerli oldugunu dusunmesi. Suanda 1 bitcoin e 4k dolar verenler olabilir, ancak birgun birisi bu ne amq niye 4k dolar veriyim buna diyecek ve panic asamasi gelecek, balon patlayacak. Lale olayi aynen boyle oldu, bir lale sogani kosk fiyatina satilirken bir anda ottan farki kalmadi. 

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patata
    patata's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    7714714 bunu yazdı

bitcoin kara para aklama gibi geliyor bana.o yüzden büyük devletler buna son vermez kontrollü bir şekilde kullanır

ladhjakhajksdhjkhdfkg:DDAdkdf

Biri daha yazmış illegal falan diye ::::D:D:::DD:D:D:DD

Ya bitcoin nedir, nerde ortaya çıkmıştır, neden çıkmıştır, Bi araştırın lütfen :D

Hacker'ların ve deepweb'deki bütün illegal olayların döndüğü yerden, halka indi sadece. 

Amacı zaten takip edilemez olması, illegal olması :D:D:D:D

Biri de güvenilmez falan demiş, yok yav.. Adamlar o kadar illegal iş çevirirken bunu kullansınlar bi de güvenilir olsun. Neyle neyi satın alıyon :D::D:DD

Bitcoin bitmez, halka indi. Halk kullanımı bırakır ama temelinde asıl kullanıldığı alan hiçbir zaman bitmez.

Şimdi yazarlar ama ABD fln takip edebiliyor diye, he yavrum he..

edit: bu arada bitcoinin uçması en çok uyuşturucu tacirlerine, hackerlara yaradı. Aferin insan ırkının yine açgözlülüğünden, kötü insanlara çıkar sağladı :D

edit2 : biri de gereksiz bulmuş, VAY BE :D

Siz bunu sanal kart falan sandınız heralde :::D:DD::DD:D

patata tarafından 20/Ağu/17 21:19 tarihinde düzenlenmiştir

Tahtam eksik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Sanki milyarlarca dolarin karsiligi var :)

Aynen.. Para nedir sahi..

200 yıl önce olsa karşışığı altın derdik..  Artık o da değil.. Hepsi itibari para.. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

bitcoin i boşverin de Türk lirasının dünya üzerinmdeki karşılığına bakın :) 1 dolar 3.5 tl ve 1 euro 4 tl. Biz zaten karşılıksız yaşıyoruz ki bitcoini eleştirmek neyimize :D 

next next next install
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emir_mashadov
    emir_mashadov's avatar
    Erkek

Herşey dijitalleşirken paranın dijitalleşmeside artık kaçınılmaz bir gerçektir. Bugün dolar, euro, altını elinde bulunduranlar istedikleri spekülasyonları yapabiliyorlar. Ama bitcoin'de durum biraz daha farklı... Ben yıllardır takip ediyorum ve her zaman düşecek diye bekliyordum. Şuan 4.000 doların üstünde ve geçmişte alamamış olmanın pişmanlığını yaşıyorum. Bitcoin'in uzmanları ise ilerde 1 Bitcoin'in 1 kilo altın değerinde olacağını söylüyorlar.

[ #emir_mashadov ] - ...|...Yorumsuz...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek

Araya giriyorum kusura bakmayin, #game #waves #bat yetisebilirseniz alin ve 1 hafta takip edin.. 

Edit:kose yazisina karsi tepki icerir..

ByTechno tarafından 21/Ağu/17 08:54 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Ben şahsen bitcoin e bok atan insanları vizyonsuz kapitalist sistemin iliklerine kadar işlediği köleler olarak görüyorum. Sözüm meclisten içeri dışarı her yere.. :)

Arkadaş vergisiz para birimi denmiş. yahuu hiç mi hayatın boyunca takas sistemini işletmedin bir yakınınla? vergisiz alışveriş hiç mi yapmadın sütten çıkmış ak kaşık? 

Bilmediğiniz şeye karşı olmanız çok normal ona bişey demiyorum da bilmeden ahkam kesiyorsunuz ya ayar oluyorum. Bi okuyun bakalım btc nin karşılığı var mıymış teknik altyapısı neymiş. Bütün dünya evrilirken siz gerilemeye ne kadar meraklısınız arkadaş?

Bitcoin e karşıyım sanal pağaaaa bu ne böyle diyen arkadaş bi cüzdanını çıkar ordaki kredi kartları bankamatik kartlarını koy masana ve ardından omuzlarının üzerinde yuvarlak bişiy var onu çalıştır bi düşün bakalım bu kartların çalışma mantığı ne?

Arkadaşlar bu da yobazlıktır yapmayın. okuyun araştırın öğrenin daha sonra şöyle olabilir mi böyle olabilir mi tartışın yobazlığın alemi yok.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
Toplam Hit: 2103 Toplam Mesaj: 18
bitcoin btc köşeyazısı