Biyolojik Olarak 3 Ebeveynli Çocuk?
-
-
Okudun mu?
-
gerçek
-
Şimdi bu Piç mi yani? anası belli babası...
-
KrypT bunu yazdı
Okudun mu?
Okudum da hepsini anlamadım hocam. Hücre organellerinde başka birinin geni çıkmış. Fakat o nasıl olmuş onu anlamadım.
-
3lü yapmışlardır ? : Kadın , Erkek, Erkek
-
Subtitle bunu yazdıKrypT bunu yazdı
Okudun mu?
Okudum da hepsini anlamadım hocam. Hücre organellerinde başka birinin geni çıkmış. Fakat o nasıl olmuş onu anlamadım.
işte bebek annenin karnında alınıyor mitokondri transferi ile bir donore aktarılıyor bu yeni bişey değilki
-
Şimdi iki tip DNA var hocam. Birisi genomik DNA (bildiğiniz DNA diyeyim özetle) diğeri de mitokondriyel DNA (mtDNA). Hücrelerdeki mitokondriler bildiğiniz gibi ayrı bir DNA taşır. Bu DNA ilginçtir ki sarmal yapıda değil, bakterilerinki gibi sirküler yapıdadır (ilgili yan başlık: endosimbiyoz hipotezi). mtDNA, genomik dna'nın aksine rekombinasyondan geçmez ve her zaman anneden gelir. Yani hepinizin mitokondrilerindeki DNA tek bir atadan gelmektedir ki bu ata tüm modern insanların en yakın ortak annesi olup genetikte Mitokondriyal Havva olarak adlandırılır.
Konuya gelirsek. mtDNA'da bulunan hasarların sebep olduğu bazı hastalıklar var. Özetle; ilgili çocuğu böyle bir hastalıktan korumak için annesinin yumurtasına bir donörden gelen mitokondri enjekte etmişler. Yani çocukta kendi genomik DNA'sı + annesinden gelen mtDNA + donörden gelen mtDNA var. Çok ahım şahım , çok ilginç bir olay değil yani.
-
kaygusuz tarafından 03/Eyl/14 02:35 tarihinde düzenlenmiştir
aynı böyle :) -
gözlük takmasın diye yapmışlar.
-
abi kız kaç yaşına gelmiş niye şimdi haber oldu?