Biz Neyiz?Napiyoruz?Nereye Gidiyoruz?Gelecek....????!!!!
-
arkadaslar benim gibi düşünenler vardır diyerek acıyorum bu konuyu.kimimiz okuyoruz kimimiz çalısıyorum belki kimimiz de boşta geziyoruz ama acaba gercekleri görmek mi istemiyoruz yoksa gerçekleri görmeden mi yasıyoruz?Örneğin ben iktisat 2.sınıftayım.bazen okula gidiyorum bazen okul bana geliyor bazen de gelmiyor.devamsızlık denen bir olay da yok.bu da olmayınca ki genciz kanımız kaynıyor belkide.gitmiyoruz.ii güzel geziyoruz tozuyoruz egleniyoruz da 3-4 sene sonra ne olacak.sadece acaba ben mi boleyim yoksa herkes mi bu sekilde.Yarını dusunmek moralimi mi bozuyor acaba?Gelecek kaygısından dolayı mı yoksa kalpazanlıktan dolayı mı dusunmuyoruz ki benim gibi dusunen bir cok insan cıkacagını da tahmin ediyorum.mesele okumak diil de acaba yarının gercekligine ne zaman ulaşacagız???
-
aynı düşüncedeyim ama karamsar olupta hayatı kara zindanlara çevirmek yerine güzel bakmaya çalışıyorum. mutlu ol emirdir:)
napalım hoca ya bizde böyle gelmişiz kader böyle. bi yandan çalışıyoruz bi yandan okuyoruz o bu derken günler aylar geçiyor ve sonunda bir ödül derken yine kaldığı yerden uzuyor. şununda farkındayızki zaman çok kısa... inşallah huzurlu yerlerde oluruz fakat emek vermeden de zor.
zaman ne gösterecek bakalım. gelecek dersen ondan şüpheliyim. hayallerimiz varki yaşıyoruz.
-
hangi iktisat? bende aynen senin gibi dusunuyorum 2. sınıfım muh. okuyorum okulda baktım bişi ogrendiğim yok vizeler hşat oldu 2 aydır toplasaan 3 gun felanokula gittim sınavlar hrıc yoklama zaten yoq..
sorun bence okulu bize sevdirecek birşeyin fazla olmaması...
bende eve muh fakultei actım evde takılıyorum artık ama yarın bi gidiyım de kaydımı silmesinler :)
-
"Hayat üç gündür." demiş düşünür; "Dün, bugün ve yarın.". Ben bu felsefeyide kırptım, benim için hayat sadece bugün. Yapabiliyorken, yapacaksın.
-
arkadaşım tamam ii bakıyorum orası ole.bakmak ta zorundaım zaten aslında suc okulda falan da diil.gitmek istersen her turlu gidersin de aklıma gelmiyor da diil.düşünüyorum en azından iktsiat okuyon bi insan olarak.ayda en az 600 ytl gidiyor bi şekilde.senede 7 milyar 4 sende 30 milyara yakın para.ama sundan umudum yok ki 30 milyara degicek bi şekilde mevzun olacagımı dusunmuyorum.bu arada trakya iktisattayım edirne..
-
Bence karamsar olma.
ben ne okuyorum , ne de çalışıyorum .Çalışmayıda düşünmüyorum. Allah büyük biyerden bi kapı açar inşallah. Ben bile karamsarlığa kapılmıyosam senin vay haline :)
Hiç düşünme bence , unutmaki sonunu düşünen kahraman olamaz.
-
arkadasım sorun karamsar olmakta diil aslında.bi anlı bi süphe belki de 4 senede harcıyacagım 30 milyar parayla bi iş bile kurabilirsin.acaba buna degecek mi die endişeliyim!!
-
Okuyoz bakalım ..Geleceği düşünen yok...Acaba bu kadar insan ilerde ne iş yapcak ??
-
Her an Ölücekmiş Gibi Yaşa Hiçbir Zaman Ölmüyecekmiş gibi Hayal Et. ve unutma ne geçmişte kal nede gelecegi düşün daima bugunde kal. Sadece Bu Anı Şimdiki Zamanı yaşa.
-
bende bu tür kaygılardan yeni kurtuldum gibi bişey.. çok fazlaydı bende bu tür korkular.. okumuyorum nereye kadar iş bulamazsam ne olacak sevdiğim kızı ya vermezlerse hadi verdiler nasıl geçindiririm. bırak geleceği yarın ödenecek borçlar var aileme katkı yapmam lazım.. napa bilirim.. hadi onuda geç günlük problemler zart zurt derken bıçak bana ben bıçağa bakarım hadi lan ordan der geçer kıçımı devirir yatarım. her gün, bazen her saat.. en kötüsü tüm gün.. bitmez.. çözmeye çalışırım tek tek.. birini kafamda çözerim oh rahatlarım.. diğerini çözerim oh rahatlarım.. amma velakin bunlar kafada çözüldü gerçekte çözülmedi gereçeğine yine takılınca x 2 yusuflar ağlarım. :D karamsarlıktan değil bu karamsarlık çok farklı bi olay herkes bu gibi sorunları karamsarlık diyor ama değil.. hayat bu işte.. 3,5 :D
çok sıkıştığın anda günü kurtarmaya bak.. ne kadar az sorun kazanırsan veya ne kadar çok sorun çözersen o gün akşam dünyanın sahibiymiş gibi gerile gerile yat uyu geç en kral olaydır bu başka hiç bişey zevk veremez bu kadar..
Kendinde cesaret bulduğunda yavaştan yavaştan gelin kuzucuklarım diye çağır şu kaygıları... kararlar vermeye bak..
tabi yarın unutucan zaten yine of pof çekeceksin sadece çözüm üretmeye çalış yani zor bişey değil hayatta her türlü zorluğun üstesinden gelebilir insan çünkü o zorluklar zaten senin sebebi sensin.. elin mahkum.. güdeceksin deveyi.. o yüzden senin için en kolay ve en iyisini düşünüp ona göre ipin ucunu tutup bi yerden başlayacaksın.. bir adım at, pes etme gerisi gelir..
gezme tozma git okuluna.. okulunda gez toz.. dışarsıyla okulun ne farkı var ikisi de dışarsı zaten okulda eğlenmeye bak.. hani ders dinlemek felan çok sıkıcı boğucu ama bi düşün şuan kafandaki sorunlara çözüm bulamaman iş işten geçiyor napmalıyım diye çaresiz kalman 5 6 saat ders dinlemekten daha mı iyi? iyiyse zatn gitme okula çünkü insanı ölmekten beter eden şeylerin başında korku kaygı gelir.
İpin ucunu tuttun artık okula gidiyorsun diyelim..
gitsende hala gelecek kaygısı taşıyacaksın örneğin ben lisede makine bölümündeydim o kadar şey gördüm öğrendim şuan kalkıp bi tornacının yanına gidipte çalışamam korkarım bilmiyorum öğrenmedim yapamam zart zurt yok kendime güvenim.. ben bakkala gidemeyen insanım.. çok fazla asosyal içine kapanığım borcum var para var borcumu ödeyemem böyle cins bi yaratığım ben..
neyse işte mesela ben bunuda biraz insan içine karışıp çözümlemeye başladım sokağa çıktığımda yemiyolarmış beni zamanla anladım geriside gelir :D
bunun gibi senin de ipin ucunu tutsan bile aynı şeyler için kaygın felan olacak yani anlatmak istediğim bu. bunuda yan etkisi olarak düşün yaşamaya devam et..
bu durumlarda insana cesaret veren en büyük şey, çoğu kişi benim gibi yaşıyor ,
benim gibi düşünüyor yalnız değilim onlar başarıyorsa ben de başarırım diye kendini avutman olacaktır. yok mu sizin okulda inek biri veya çevrende bol paralı biri bi bak onlara sen onlardan çok daha üstün zekisin neyin eksik? onlar hep kazanıyor sen hep mi kaybedicen adamların gelecek kaygısı yok ne biçim rahat yaşıyolar biliyomusun sen.. sen niye böyle sorunlarla hayatı zehir ediyosunki kendine..
"Hayat üç gündür." demiş düşünür; "Dün, bugün ve yarın." demiş KrypT
Dünden kendine ders çıkar hatanı tekrarlama, bugünkü halini gör kendine acı ve yarın için bişeyler yap..
yapmazsan da keyfin bilir .. bişeyler yap bence..
abartmıyorum çok ciddiyim sende ciddiye al..
sen bişeyler yapmadıkça kapı filan açılmaz sana.. sonunu düşünmezsen zaten kahraman olamazsın o dizilerdeki raconların alayı sıkma..
adam senarist olmuş milyarlar götürüyor dizinin sonunu düşünüyor ama oturduğu yerden sonunu düşünen kahraman olamaz diyor bu ne çelişki..
çenem düştü asdasdsd :D
-
Codißody bunu yazdı:
-----------------------------
Her an Ölücekmiş Gibi Yaşa Hiçbir Zaman Ölmüyecekmiş gibi Hayal Et. ve unutma ne geçmişte kal nede gelecegi düşün daima bugunde kal. Sadece Bu Anı Şimdiki Zamanı yaşa.
-----------------------------İlk cümlenle, ikinci cümlen çelişkili.
Anı yaşamak; Amerikalı'ların meşhur sözünü hatırlattı. :)