Blackberry Artık Akıllı Telefon Üretmeyecek
-
@Austen
Sim kartların ufalması problem değil. Aparat ile büyütülüyor. Türkiye'de 2G 2019, 3G ise 2023'e kadar kullanılacak. Zaten o zamana kadar şimdi ki son model iPhone 7'ler, Galaxy S7'ler bile çöp olur.
mkyb tarafından 01/Eki/16 19:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Zamanında kuzenimin zorlamasıyla 400 liralık modelden almıştım. Bisten bahsetmedi gavat ama acayip telefondu o bbm zevkini, kültürünü hiç bir mesajlaşma uygulamasında göremezsiniz. Bbmde tren yapmak mı dersiniz, düşük bütçeli(100 mb) paketi olanların birbirinden müzik dilenip aa bak şu siteden indiriliyor diye mağaradan yeni çıkması, mağazadan indirilen snake tarzı oyunun cod gibi hissettirmesi, klavyesindeki saniyede 3 kelime yazdırabilen rahatlık, dokunmatik joystickindeki(adını hatırlamıyorum) o tereyağı kayganlığıyla istediğiniz yere sanki aklınızı okuyormuşcasına gitmesi. Bi msne üzülürüm bi blackberrye ama kendi ayaklarına sıktılar bi çağa ayak uydurmak yerind yerinde saydılar.
-
:) Apple işleyişi diğer firmalardan çok farklı diğerleri çok sık cihaz çıkartırken apple ise sene bir cihaz çıkartıyor. Bknz: iPhone 5 / 5S / 5SE bir modeli 3 defa piyasaya sürüyor aynı kasa ufak iyileştirmeler ile :) Şimdi samsung htc vs nokia blackberry gibi firmaların düştüğü hata burada pazarda zaten binlerce model var çok sık cihaz ürettiğin zaman önce sattıgın modelin piyasa değerini bir kere hiç ediyorsun üstünede yazılım güncelleştirmeside sunmuyorsun sonra apple b*k atıyorlar.
Martech tarafından 02/Eki/16 00:50 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
@Austen
Sim kartların ufalması problem değil. Aparat ile büyütülüyor. Türkiye'de 2G 2019, 3G ise 2023'e kadar kullanılacak. Zaten o zamana kadar şimdi ki son model iPhone 7'ler, Galaxy S7'ler bile çöp olur.
hocam 2g nin o tarihe kadar kullanılacağını bir yerde mi okudun ?
-
Donanımhaber'de okumuştum sanırım. 2G'nin bant genişliği 4G'ye verilecekmiş. 3G ise 5G'nin yaygınlaşmasıyla kaldırılacak.
Kaldı ki dünyada en son biz kullanıyor olacağız 2G. Diğer ülkeler kaldırmaya başladı bile.
Güney Kore kaldırdı bile mesala. Halkın çok az bir kısmı 2G telefon kullanıyormuş. Operatörler onları çağırıp ücretsiz 4G telefon vermiş.
mkyb tarafından 02/Eki/16 13:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Martech bunu yazdı
:) Apple işleyişi diğer firmalardan çok farklı diğerleri çok sık cihaz çıkartırken apple ise sene bir cihaz çıkartıyor. Bknz: iPhone 5 / 5S / 5SE bir modeli 3 defa piyasaya sürüyor aynı kasa ufak iyileştirmeler ile :) Şimdi samsung htc vs nokia blackberry gibi firmaların düştüğü hata burada pazarda zaten binlerce model var çok sık cihaz ürettiğin zaman önce sattıgın modelin piyasa değerini bir kere hiç ediyorsun üstünede yazılım güncelleştirmeside sunmuyorsun sonra apple b*k atıyorlar.
onun da bi stratejisi var. yoksa samsung akıl edemiyor mu aga biz de apple gibi senede 1 telefon çıkartalım diye? o işler öyle kolay olmuyor.
-
Sokaktaki insanların görebildiği basit şeyleri, dünyanın en önemli okullarında okuyup, binlerce insanı çalıştıran ve milyonlarca dolar maaş alan ceo lar nasıl göremiyorlar hayret ediyorum.
Yıllar önce Ericsson piyasanın ele başı markalarındanken eşşek kadar anten merakını bir türlü geride bırakamamıştı.
Hatırlıyorumda Nokia dahili antenli cep telefonlarını çıkardığında bu telefonlar varken kim anteni tepeden kazık gibi çıkan telefon alır ki diyordum. gerçekten de Nokia yı 1 numara yapan en önemli şey buydu. ha bunun dışında melodi programının daha iyi olması ya da menülerinin ve snake oyunun payını da yadsımıyorum. ama kısacası Nokia her şeyi düzgün yaparken diğer firmaların hiç biri kendilerindeki yanlışı göremediler.
iPhone çıktığında da nokia inatla dokunmatik telefonların geleceğini görmemekte diretti. piyasa gittikçe android ve ios arasında paylaşılırken bu kez nokia geçmişte rakiplerinin düştüğü hataya düşüp kullanıcıların değişen tercihlerini inatla görmemezlikten geldi.
Sonuç Nokia için nasıl hüsransa aynı hüsran sebepler balckberry içinde geçerli bence. insanlar fiziksel klavyenin telefonun yarısını kaplayarak daha küçük ekranlarda çalışmak istemiyorlar. 5,5 inç ekran boyutunun neredeyse normal hale geldiği dünyada BlackBerry hem inatla Android'e geçmeyerek uygulama fakiri kaldı, hem de fiziksel klavye inadını sürdürerek teslim bayrağını göndere çekmiş oldu. Son pişmanlıkları ise fayda etmedi.
Gerçekten şu markaların yükseliş ve batışlarının işletme derslerinde okutulması lazım. -
mkyb bunu yazdı
Sonuç Nokia için nasıl hüsransa aynı hüsran sebepler balckberry içinde geçerli bence. insanlar fiziksel klavyenin telefonun yarısını kaplayarak daha küçük ekranlarda çalışmak istemiyorlar. 5,5 inç ekran boyutunun neredeyse normal hale geldiği dünyada BlackBerry hem inatla Android'e geçmeyerek uygulama fakiri kaldı, hem de fiziksel klavye inadını sürdürerek teslim bayrağını göndere çekmiş oldu. Son pişmanlıkları ise fayda etmedi.Aynen. Klavyeyi nerede kullanıyorsun ? Sadece yazı yazarken?
Eee ben video izlerken ya da resimlere bakarken kalvye gerekli mi? Değil.
Fiziksel klavye koyarak ekranı küçültüyorsun. Resme bakarken o klavye hep orada.
Böyle 3 ün 1 ini alırsın işte. :))
-
Samsung Galaxy S6'yı ilk çıkardığı zaman şöyle bi aparatta çıkarmıştı piyayasayı yoklamak için. Sonuç : ellerinde kaldı.

-
Full dokunmatik bir versiyonunu kullanmıştım,sanırım 300yada 400 lira zarar ederek 1 hafta sonra çıkarttım elimden.
Z10 yada R10'du.