Blog Larda Organik Hit Arttırmak Adına Yaptığım Deneyin Sonuçları Ve İpuçları
-
Bu deneyim diğer anlattığım deneylerimden farklı olarak çok kapsamlı olan bir deney değildir ve anında index alan 2 blogda denenmiştir.
Bunlardan birisi blogspot diğeri ise normal wp dir.
3 haftalık denemelerimizde ( günde 2 tane ve 300 - 450 kelimelik makale ve en az 2 medya ile ) Google trendlerine göre yaptığımız makaleler ve yazılar sonucunda toplam aylık orana göre google + google images hitleri itibarı ile % 35 lik bir hit artışı oldu.
Anlatıcağım yöntem zaten gözü açık kişiler tarafından öncedende yapılan bir işlemdi ama bilmeyenler için açıklayayım dedim. Bizim milletimiz kafayı çalıştırmak yerine gidip hit sitelerine üye olup sonra siteme ne oldu yağğğ aramalarda çıkmıyo diyen hazırcı tipler çünkü
http://www.google.com/trends/explore#geo=TR&date=today%201-m&cmpt=q
Burdan son 1 hafta yada 15 gün gibi kriterler seçerek türkiyede aranma hacmi fazlalaşan kelime yada kelime öbeklerini bulup buna istinaden yazılar yazıyorsunuz.
Ayrıca birde google amcanın amerika için yapmış olduğu anlık saatlik değişimleri gösteren aşağıdaki adresinden, haberleri kendi dilinizle özgün olarak aktararak türklerinde bu konudaki aramalarında pasta dilimine sahip oluyorsunuz.
http://www.google.com/trends/hottrends
Not : Gidipte mal mal sitelere üye olmayın, seo ve kitapları için eşşek yüküyle para dökmeyin, hepsinin inceliklerini makalelerimde açıkladım. biraz ter dökün konularımdan makalelerimi okuyun hem öğrenin hemde başkasına bağımlı olmayın.
-
Hocam yazılarınız yeni başlayanlar için çok iyi kaynaklar. Üşenmeden oturup yazdığınız için sizi tebrik ediyorum.
Bu işler emek ve zaman gerektircek işler keşke zaman olsada oturup uğraşabilsek ilk başlarda emeğinizin karşılığını alamasanızda zamanla bunun karşılığını alıyorsunuz.
Ben de aynı deneyi yapmıştım. Ve siteme günlük 30-40 kere google botları geliyordu.Google özgünlüge bakıyor ama bence daha fazla sitenin yenilenmesine ve içeriğin zengin olması daha ön planda
zenginlikten kastım= 300 kelime üstü yaz+ resim + video.. etc. bunları ne kadar arttırırsanız o kadar iyi tabi bunun yanında bir de özgün olursa
10 numara olur.
Zamanı olan arkadaşlara tavsiyemdir. İçeriklerinizi zengin tutun ve gerisini zamana bırakın. Google kıymetinizi bilcektir. -
haftalık denemelerimizde ( günde 2 tane ve 300 - 450 kelimelik makale ve en az 2 medya ile ) Google trendlerine göre yaptığımız makaleler ve yazılar sonucunda toplam aylık orana göre google + google images hitleri itibarı ile % 35 lik bir hit artışı oldu.
kaçken kaç oldugunu da yazarsan güzel olurmuş hocam.
-
RootB bunu yazdı
haftalık denemelerimizde ( günde 2 tane ve 300 - 450 kelimelik makale ve en az 2 medya ile ) Google trendlerine göre yaptığımız makaleler ve yazılar sonucunda toplam aylık orana göre google + google images hitleri itibarı ile % 35 lik bir hit artışı oldu.
Hacım en başta özellikle yazdım çok kapsamlı bir deney değil diye. bu yüzden rakam vermedim. Çünkü rakamları kesin olarak verebilmek için bu deneyi 3 ay gibi bir süreye yaymak lazım ki genel ortalama bulunsun.
Şöyle diyeyim. günlük 200 - 300 olan hitler yani aylık ortalama 6k-9k olan hitler 3 hafta sonunda ( 3.5 haftada diyebiliriz ) +2.5 k artımına sahip oldu.
Ordan burdan konu bulmakta zorlanan arkadaşlar için googlenin bu sistemi bulunmaz kaynak. İlk verdiğim türkçe kaynaktan haftalık değişen konulardan haftalık 3 - 4 makale, artı olarak konu zenginliği açısındanda abd için anlık konularda günlük 1 makale açılması ( kendinizin türkçeye çevirip kendi dilinizden yazacağınız ) size özgün içerik ve o anki en çok arananlar konusunda pastadan pay sahibi olmanıza yarayacaktır.
-
ErotikPanda bunu yazdıRootB bunu yazdı
Hacım en başta özellikle yazdım çok kapsamlı bir deney değil diye. bu yüzden rakam vermedim. Çünkü rakamları kesin olarak verebilmek için bu deneyi 3 ay gibi bir süreye yaymak lazım ki genel ortalama bulunsun.
Şöyle diyeyim. günlük 200 - 300 olan hitler yani aylık ortalama 6k-9k olan hitler 3 hafta sonunda ( 3.5 haftada diyebiliriz ) +2.5 k artımına sahip oldu.
Ordan burdan konu bulmakta zorlanan arkadaşlar için googlenin bu sistemi bulunmaz kaynak. İlk verdiğim türkçe kaynaktan haftalık değişen konulardan haftalık 3 - 4 makale, artı olarak konu zenginliği açısındanda abd için anlık konularda günlük 1 makale açılması ( kendinizin türkçeye çevirip kendi dilinizden yazacağınız ) size özgün içerik ve o anki en çok arananlar konusunda pastadan pay sahibi olmanıza yarayacaktır.
sagol hocam cevap için. o trend olayını biliyodum. kullanan webmaster sayısı baya yüksek.
-
Şurayı bi çizelim
-
takip ediyorum çok önemli
-
Bende Takibe Aldım, Yoruma Müsait Değilim Ama Yazacam Sonra..
-
Hakan363 bunu yazdı
Hocam yazılarınız yeni başlayanlar için çok iyi kaynaklar. Üşenmeden oturup yazdığınız için sizi tebrik ediyorum.
Bu işler emek ve zaman gerektircek işler keşke zaman olsada oturup uğraşabilsek ilk başlarda emeğinizin karşılığını alamasanızda zamanla bunun karşılığını alıyorsunuz.
Ben de aynı deneyi yapmıştım. Ve siteme günlük 30-40 kere google botları geliyordu.Google özgünlüge bakıyor ama bence daha fazla sitenin yenilenmesine ve içeriğin zengin olması daha ön planda
zenginlikten kastım= 300 kelime üstü yaz+ resim + video.. etc. bunları ne kadar arttırırsanız o kadar iyi tabi bunun yanında bir de özgün olursa
10 numara olur.
Zamanı olan arkadaşlara tavsiyemdir. İçeriklerinizi zengin tutun ve gerisini zamana bırakın. Google kıymetinizi bilcektir.Herkes yazsa,
Bende herkesi tebrik etsem,
Adminler şu siteyle ilgilense web kategorisi bi genişlese,
Hayal dünyasında yaşıyom amk
-
ErotikPanda adsense'den ne kadar kazaniyorsun merak ettim :)
Gercekten yazilarin cok guzel dokuman niyetine saklanmali...
-
müsait bir zamanda inceleyeceğim