Blogum Neden Tutmuyor?
-
Hiti google dan değil de doğrudan sağlamaya çalış. İnsanların senin siteni google da görüp de gelmesiyle, doğrudan sitenin adresini yazarak girmesi arasında dağlar kadar fark vardır.
Dediğim gibi insanların doğrudan siteni ziyaret etmeleri içinde bir nedenleri olması gerek. Arkadaşın da dediği gibi bir konu üzerinde yoğunlaşabilirsin. Yazılarını tamamen özgün tutmalısın ve blogu sürekli güncel tutmalısın.
Blogunu ziyaret eden kişinin bloguna tekrar girdiğinde blogu son ziyaret ettiğinden bu yana yeni yazılar görmesi blogunun daha sık ziyaret edilmesini sağlar.
Mesela başka blogcularla temasda olmalısın. Başka bloglara, özellikle ilgi alanlarınızın ortak olduğu kişilerin blogloruna ziyaretlerde bulunup yorumlar yapman da bloguna getirisi olucaktır.
Yine diğer blogcularla irtibat kurarak link değişimi de yapmalısın.
Mesela birisi senin bloguna yorum yaptığında eğer yorum yapan kişi sitesini belirtmişse sen birkez olsun bakmaz mısın.
Başka blogcularla temasda olmak için illaki tek tek başka bloglara girip yorumlar yapman gerekmiyor. Mesela blogcuların buluştuğu ortamlarda (bloxoo, blogkume vs.) aktif olman da blogunun duyulup başka kitlelere ulaşmasına da büyük yarar sağlar.
Bunların yanında zaten pageranktır, backlinktir, hitdir zemin oluştuğu zaman kendiliğinden gelir. -
Prometheus bne her projede şunu soruyorum fakat, ama cevaba göre geliştirme yapmıyorum.
Üyeleri nasıl çekebilirim, yani birisi siteme neden gelsin ?
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------
Bence cevabı tutan blogları inceleyerek bulabilirsin =)
-----------------------------:D çözmüşsün olayı
-
öyle güzel cevaplar gelmiş ki hangisinden alıntı yapacağımı şaşırdım
herkese teşekkürler
birkaç düşüncemi açıklayayım
çok çeşitli konular olması :
elimde değil çok yönlüyüm. mümkün olduğunca çok beğendiğim şeyleri koyuyorum. zaten başlık "içimden geldiği gibi" yani içimden ne gelirse koyuyorum =) mesela msn 9u çok beğendim ondan koydum. belli bi konuya odaklanmak gerçekten başarı için şart, ama çok yönlü kişiliğim buna ne kadar izin verir bilmiyorum.
domain
onu zaten alıcam, fırsat bulamadığımdan alamadım bi türlü. kredi kartını web işlemine açtırmak falan...
renk
pembeyi çok seviyorum =)
diğer blogları incelemek
bunu daha blogumu açmadan "nasıl bir blog yapmalıyım ki başarılı olsun" derken yapmaya başladım hâlâ yaparım
gerçekten mantıklı cevaplar gelmiş
her eleştirinize açığım lütfen devam edin ve daha fazla eleştirin
amacım hiti bol bi blogtan ziyade benim kafadan insanların zevkle takip edebilecekleri konular,
özellikle de kafamdakileri paylaşmak, düşüncelerimin insanlara ulaşması.
-
Hocam ilgi çekici yazılar olması gerekiyor. Diğerlerinden farklı olacaksın ki ilgi çeksin.
Bu konuda blogcu.com a gir, orada güncel hit i yüksek blogların listesi var. Bir kontrol et adamlar ne yapmıslar gör. Bu sana yardımcı olacaktır.
-
gelin 5-10 kişi eğitsel video paylasım sitesi açalım desem kimse gelmez :D
herkes bildiği konuda sesli + görüntülü video çekip yayınlasın.
geri dönüşler alınsın..
isteklere göre videolar çekilsin
herkes bildiği konuda çeksin..
ara sıra herkesin bilmediği ama içimizden birinin iyi bildiği bir şeyi video olarak çekip paylasalım..
hee işte vakit mi var yok :)
zamanında yapacaktık böyle bir şey :)
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------gelin 5-10 kişi eğitsel video paylasım sitesi açalım desem kimse gelmez :D
herkes bildiği konuda sesli + görüntülü video çekip yayınlasın.
geri dönüşler alınsın..
isteklere göre videolar çekilsin
herkes bildiği konuda çeksin..
ara sıra herkesin bilmediği ama içimizden birinin iyi bildiği bir şeyi video olarak çekip paylasalım..
hee işte vakit mi var yok :)
zamanında yapacaktık böyle bir şey :)
-----------------------------hoca iyi diyosun hoş diyosunda
klasik bi laf vardır. diğer sitelerin yanında barınamazsın diye.
örnek veriyorum.
webhocam.net , kariyervideo.com , ogren.tv vs siteler bu amaçla kurulmuş ve kategorisinin önde gelen sitelerinden bi kaçı.
he diceksin ki biz niye olmayalım ? senin de dediğin gibi buna ne zaman var ne imkan.
sitesinde farklı programlama kategorilerine ait onlarca videosu bulunan adamın seviyesine erişmek için bir sürü çaba gerekir.
server masrafları , gelen sorular vs derken insan sıkılır.
yani hem yöneticiyi yormayacak hem izleyeni dinleyeni okuyanı yormayacak aşırı derecede işlevsel ve sağlam derecede arşivi olan bi eğitim sitesi olması lazım.
koyduğun üyelik sisteminin bi işe yaraması lazım. ki bundanda döküman ekle , video ekle gibi banelleşmiş özellikler değil daha işlevsel şeyler. yani üye onla uğraşırken hem kendine farketmeden bişeyler katacak hemde üyeyi sitede tutacak şeyler lazım. bu ve bu gibi şeyler beyin fırtınası sonucu ortaya çıkar.
eğer böyle bi iş yapılacaksa ekip olarak bi işlerin başarılması lazım. ayrıca bu işe başlarken direk maddi getirisini düşünmemekte yarar var.
-
Hocam arkadaşların dediği gibi bi konuda yoğunlaş,ikgi çekecek bi konu olsun.
Savunma sanayi blogu vardı,baktım tutuyo sitesini açtım.
isimlerini vermiyom reklam kaçmasın.. =)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------vallahi hocam
http://gubrettin.blogspot.com/
diye bir site açtım.Kendi fikirlerimi sergiledim.Fakat ne kadar tutuyor ne akdar tutmuyor bilmiyorum.Facebookta hayran sayfası oluşturdum 21 kişi geldi.
Yazılar özgün mü ? Hepsi kendi fikirlerim.Tabi fazla yazı yazmadım da napacağım bilmiyorum takılıyorum ööle
-----------------------------
facedeki tarcan sayfasına hayrnınınm :D başarılarını dewamıını diliyorum :D
-
Herkesin arama yaptığı konular üzerine konular aç özgün olarak bak bakalım nasıl tutuyor o zaman örn: msn patlatmak, bedava msn, çeşitlimsn hata kodlar gibi gibi gibi