Bluray Filmlerde Yavaşlama Sorunu...
-
müridler 720p filmleri izlerken pc acayip kasıyo film duraklayarak ilerliyo ses sonradan geliyo vs. anlayacağınız bi türlü izleyemedim bunun nedeni ne olabilir? pc aşağıdaki:
http://www.kocpa.com/asp/show_stock.asp?product=Acer-AS5520G-604G25M
-
evet bendede olduu :(
-
işlemci ekran kartı codec program herşey etki eder. vlc media player kur onda dene + k-lite codec pack yükle hala kasıyorsa şansına küs.
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
işlemci ekran kartı codec program herşey etki eder. vlc media player kur onda dene + k-lite codec pack yükle hala kasıyorsa şansına küs.
-----------------------------
baya bi codec denedim şimdi ses sorunlu değil ama film sanki 2x yavaşlatılmış gibi ilerliyoekran kartı:
Manufacturer NVIDIA Series GeForce 8M Codename G84M Pipelines 16 - unified Core Speed * 600 MHz Shader Speed * 1200 MHz Memory Speed * 700 MHz Memory Bus Width 128 Bit Memory Type GDDR3, GDDR2 Max. Amount of Memory 512 MB Shared Memory no DirectX DirectX 10, Shader 4.0 Current Consumption 20 Watt Transistors 289 Million technology 80 nm Features Shader Taktfrequenz 1200 MHz, PureVideo Technologie (H.264, VC-1, MPEG2, WMV9 Decodierbeschleunigung), HDCP-fähig, PowerMizer 7.0 Energieverwaltung (dynamisches umschalten zwischen Leistung und Energiesparen), HDR (High Dynamic-Range Lighting), designed für Windows Vista, 16x Vollbild AA, 16x winkelunabhängiges AF, 128-Bit HDR Ausleuchtung mit AA, Dual-Link DVI Ausgänge für Auflösungen von TFT bis zu 2560x1600, PCI-E 16x, OpenGL 2.1, Gigathread Technologie
Notebook Size medium sized İŞLEMCİ:AMD TL64 AMD T64 X2 2.2 GHz
ekran kartı veya işlemciden kaynaklı olabilir mi???
-
Bende 3ghz, 2gb ram, 3850 ati 512 gddr3 var ama 720p ile arada takilmalar oluyor. 1080p filmlerini izlemek suan icin hayal.
Bircok codec denedim fayda etmedi. Donanimim yetersiz kaliyor, sendede öyle diye düsünüyorum. -
codec'leriniz ile ilgili bi problem var bence.niye çünkü,
geçen seneki laptopum da (core duo 1.66,1gb ram,paylaşımlı 224 ekran kartı) çatır çatır 1080p ile 720p izliyodum.kaldıki link'te verdiğin laptop'un ve G-turk'ün bilgisayarları geçen seneki laptopumun hayli hayli üstü. :) farklı codec yükleyin mesela k-lite codec pack yükle ama full olarak yükle normal yüklersen eksik şeyler kurar.üstüne bi de matroska codec'ini kur. tamam. şimdi ki laptop'umda 20 gb'lık HD'lerde bile takılma yok. :) (centrino2 P8300,3 gb ram,ati 256 ekran kartı.)
codec önemlidir. k-lite yüklemessen AVC pro kur. onla da olmassa bakarız bi daha :) çünkü o özellikler kötü bi bilgisayar değil
-
Farkli farkli playerlar'da denemistim. KMPlayer digerlerine nazaran daha sorunsuzdu.
Ama bir ara tekrardan denerim belki, gerci Pardus altinda 720pler daha sorunsuz ve takilmadan izleyebiliyorum. -
ACE Mega Codec Pack'i yükle. Sonra VLC media player'ı yükle kasmaz.
-
ne kadar codec varsa kaldır
ftp://majorgeeks.mirror.internode.on.net/multimedia/klcodec445f.exe
kazaa lite codec kur
Ace felan da kastırıyor.
-
nickneyime senin laptop ama cift cekirdek, benimki intel p4.
neo'nun dediklerinide indirdim ama hala ayni. Neyse 720p'ye sükür ^^
-
hacı o zaman videoyu işlemciye değilde GPU'ya bindirme olayı var.işlemcin yerine ekran kartının GPU'su çözüyo işlemleri hem işlemcin yorulmuyo hemide HD'leri kasmadan izleyebiiyosun :) özel bi ismi vardı bunun.google da bi iki arayın bulursunuz :)