Boğaz Şişmesi İçin Takviye Önerisi
-
Kozalak Şurubunu da bir dene derim...
-
SeRDaR bunu yazdıAntikky bunu yazdı
ne olursa olsun antibiyotik kullanmayacaksin hocam, olsen bile kullanma.
sigarayi alkolu birak,duzenli multivitamin kullan,
spor yap, bol su ic.
Vucudunun kendi kendine bu isi cozmesi gerek, koca kolorduya baklava ikram edemezsin.
1-2 hafta hap yuttum ile olacak is degil bu.haklısın hocam dediğin doğru ama senin yöntemlerle 1 ayda yileşiyor antibiyotikle 2 günde geçiyor çekmemek için mecbur kullanıyor herkes
Hocam antibiyotik tedavisi öyle bişi diil.
Arkadaşın sürekli iltihaplanması da normal bişi değil.
Doktorların araştırması lazım altta yatan nedeni.
Diş çürüğü mü var? Ağız sağlığı mi bozuk? Mide problemleri mi var? Tonsillerinde bir yatkınlık mi var? Vs. vs.
Yoksa her seferinde antibiyotik dayarsan hem floranın içinden geçersin hem de geriye kalan 2-3 bakteri kaset değiştirerek senin antibiyotiğine dirençli hale gelir, biyolojik atık gibi gezersin. Kireçle gömerler valla.
Antibiyotik böyle bir vakada problemi çözmek için değil, çözdükten sonra altın vuruşu yapmak için kullanılmalı. Sepsise girecek kadar iltihaplandıysa antibiyotikle biraz rahatlatıp yine sebep olan etkeni araştırıp onu tedavi etmek lazım.
HIV'li değilse bu kadar çok iltihaplanması normal değil, bir şeyleri yanlış yapıyor mürid.
-
Her boğaz şişliği soğuk algınlığı ya da düşük bağışıklık anlamına gelmez. Viral ve mikrobik bir durumsa alacağın hiçbir besin takviyesi seni iyi etmez. İyi bir özel hastaneye gidip teşhis koydur. Her ay boğaz şişliği normal değil. Ama şunu bilir söylerim viral ve mikrobik bir durumsa dondurma yemelisin. :)
-
end bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıAntikky bunu yazdı
ne olursa olsun antibiyotik kullanmayacaksin hocam, olsen bile kullanma.
sigarayi alkolu birak,duzenli multivitamin kullan,
spor yap, bol su ic.
Vucudunun kendi kendine bu isi cozmesi gerek, koca kolorduya baklava ikram edemezsin.
1-2 hafta hap yuttum ile olacak is degil bu.haklısın hocam dediğin doğru ama senin yöntemlerle 1 ayda yileşiyor antibiyotikle 2 günde geçiyor çekmemek için mecbur kullanıyor herkes
Hocam antibiyotik tedavisi öyle bişi diil.
Arkadaşın sürekli iltihaplanması da normal bişi değil.
Doktorların araştırması lazım altta yatan nedeni.
Diş çürüğü mü var? Ağız sağlığı mi bozuk? Mide problemleri mi var? Tonsillerinde bir yatkınlık mi var? Vs. vs.
Yoksa her seferinde antibiyotik dayarsan hem floranın içinden geçersin hem de geriye kalan 2-3 bakteri kaset değiştirerek senin antibiyotiğine dirençli hale gelir, biyolojik atık gibi gezersin. Kireçle gömerler valla.
Antibiyotik böyle bir vakada problemi çözmek için değil, çözdükten sonra altın vuruşu yapmak için kullanılmalı. Sepsise girecek kadar iltihaplandıysa antibiyotikle biraz rahatlatıp yine sebep olan etkeni araştırıp onu tedavi etmek lazım.
HIV'li değilse bu kadar çok iltihaplanması normal değil, bir şeyleri yanlış yapıyor mürid.
Abi Turkiyede bir grup insan cok kucuk yastan itibaren antibiyotik bagimlisi haline getiriliyor.
Son 10 yilda kac kere antibiyotik kullanmis soylesin cikar neyin ne oldugu ortaya. -
Kuru dutu kahve cezvesinde kaynatıp demlşyoruz günde 1 defa güzel suyunu içip dutları yiyoruz
Hurma yı ezip içine karadut pekmezi 1 kaşık
Ve günlük geceleri yatmadan yarım sarımsak güzelce çiğniyoruz şeker yada tansiyon yoksa bunları yapın
Artık 1 kutu amoklovin bitiriyorum tık demiyordu bademcikler baktım vücut ciddi manada direnç kazanmış artık ölümcül düzeye gelmedikçe antibiyotik kullanmıyorum
Ve bilinenin aksine tüm antibiyotik leri tüm kutu bitene kadar tükettim yarım bırakmadım ve bunun bir hata olduğunu tıbbi kaynakların tam tersini düşünüyorum şuan çevremde hasta olanlara boğazı enf kapanalara bademcik şişi indiği gibi bırakın diye uyarıyorum ve hepsi çok hızlı iyileşti
İlaç firmaları prof lara para yedire yedire bizi tam kutu antibiyotik bitir diye hayatımızı siktiler
Ve diğer tecrübem boğaz şişince günlük 1 duble viski bol maden suyu tüketiyorum Bayadır antibiypk kullanamadım tahmini 2 yıla yaklaştı benim vücut yada direnç seviyem e antibiyotik ler iyi gelmiyor
Supredan vitamin falan da bana traş geliyor kullanırken de bir farkını görmedim
Son 2 yıldır haftada min 1 çoğu zaman 2 kere düzenli kelle paça sakat at tüketiyorum
Haftada 2 kere yarım çay bardağı alıç sirkesi
Yukarıda yazdıklarım kendime uyguladıklarım her bünyede aynı etkiyi vermez diyoruz stop sağlık önerisi değil stop
Konuyu açan arkadaşın muhtemel dişinde çürük var o sürekli enfeksiyon a sebep oluyor bir dişçi de röntgen çektir
-
Ben boğazım sinyal verdiği anda dondurma alıp yiyorum. 1 saat sonra normale dönüyor iyi oluyorum. O günün akşamı da uyumadan önce ibucold soğuk algınlığı için 1 tane içip terliyorum. İşe yarıyor hasta olmuyorum.
Tabi yinede oluyorsa enfeksiyon olma ihtimali yüksek. O zaman aile hekimine görünüp ilacımı alıyorum. Bu durum haricinde ilaç kullanmam.
Bu arada iltihap varsa tuzlu su ile gargara hafifletir. İyi gelir.