Bonobolar , İnsansı Canlılar . İnsanların Uzak Akrabaları Olabilirmi
-
beyler lütfen olumsuz yorumları kendimize saklayalım, adam akıllı bir konu olsun şu sitede.
---
hocam konuyu beğendim iyi uğraşıp hazırlamışsın teşekkürler. Matematik işlemi yapabilen insansılarda vardı. Bence bunlar eğitilirse insan seviyesine erişebilir. (uzun bir süreç) ayrıca sosyalleşme, tebessüm etme gibi şeyler kaç hayvanda var bilmiyorum ama ilk defa bu hayvanda gördüm. Yani maymunlar tek bir çeşit değil, bir sürü çeşidi var. İnsanlarda maymunların çok eski çağlarda mutasyona uğramış hali diye düşünüyorum ben.
edit: haha şimdi ikinci videoyu izliyordum, bunlar insanlar gibi zevk için seks falanda yapıyorlar :D -
Reberals bunu yazdı:
-----------------------------sende bir kac sacma bilim adamının ortaya attığı sacma evrim teorisine inananlardan mısın? Diye sorsam...
-----------------------------
@Reberals 16 yaşında arkadaşları ona Einstein diyor. -
manyakhacker bunu yazdı:
http://www.youtube.com/watch?v=7sSRVcv12O0
http://www.youtube.com/watch?v=r-U_CgGs9RA&feature=related
Acaba bu Bonobo yavrularına biz insanlar gibi ilkokulda
harfler öğretilse , heceleme öğretilse , kelime kurma öğretilse , cümleler öğretilse,
özne , yüklem , tümleç vb dil bilgisi zamanla verilse
ellerine kalem verilip yazı yazması öğretilse
( El yapıları çünkü aynı insanlar gibi parmak - tırnak vb aynı )
Bizim gibi yazabilirlermi ve beyinleri bizim gibi gelişirmi acaba ?
ses telleri nasıldır acaba ? Bizim gibi küçükten eğitim verilse bizim gibi
konuşma imkanları varmı ?
Çünki çocuklarını emzirmeleri , şefkat ile bakmaları , oyun oynamaları , korumaları biz insanlara
benziyor.
-----------------------------cene yapilari bizden farkli, her ne kadar benzesede :) yani cikarabileekleri birkac kelime var bizim anliyabilecegimiz...
alman belgeselinde görmüstüm, garibime (!) 5-6 kelime söyletebilmislerdi sadece :)
ama yinede cok enteresan hayvanlar... kokmasalar, her eve lazim :D
sudanli is arkadasim evinde beslemis zamaninda, beslenebilecegin en zahmetsiz hayvan diyordu.. sen ne yersen onu yer, sigara ic onu ister.. sinirlenir bagirir sana, seninle güler.. sapiklik yapar, saka yapar.. :) ama hayvana eziyettir birzaman sonra kendi ortamini unutur, hayvanliktan cikar, daha kötü birsey olur bizim gibi maalesef...
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
o bu değilde.hala evrimin maymundan gelmek olduğuna inananlar var.
----------------------------- -
hoca bu arogdaki maymundan değil mi :| çok duygusalmış gerçekten.