Bonus Kartımı Patlatmışlar
-
Bu akşam uyarı mesajı geldi kartınız internet alışverişine kapatılmıştır dilerseniz açabilirsiniz diye.
İşkillendim tabiki. Baktım Dönem içi hareketlere avea.com.tr(40TL) Cedas bilmem ne diye(27TL)
işlem yapılmış. Aradım hemen kapattırdım. Yurtdışından fatura ödeme olarak görünüyormuş.
Bilinmedik hiçbir siteden alışveriş yapmam, ayrıca kartım yurtdışı işlemlerine de kapalı nasıl olmuş anlamadım.
Son zamanlarda bilindik sitelerden db si patlayan var mı arkadaşlar?
Siz de bir kontrol edin bence.
-
Geçmiş olsun hocam. Ben şuna anlam veremiyorum hiç. Türk bankaları neden sms şifresi olmadan alışverişe müsaade eder? Müşteri için elzemde olsa müsaade etmemeli.
-
H ile başlayan büyük bir alışveriş sitesi var. Geçen alışveriş yapınca Garanti Bankası kartı kilitledi ve direk aradılar siz mi işlem yaptınız diye. İnternete bakındım başkalarınında başına gelmiş.
-
mkyb bunu yazdı
H ile başlayan büyük bir alışveriş sitesi var. Geçen alışveriş yapınca Garanti Bankası kartı kilitledi ve direk aradılar siz mi işlem yaptınız diye. İnternete bakındım başkalarınında başına gelmiş.
O siteden uzun süredir alışveriş yapmadım. Ama daha önceki alışverişlerden kartı kaydettiler mi bilmiyorum.
3D alışveriş yapılsa dahi kart bilgileri kaydediliyor mu ?
-
Perşembe günü de benim akbank axxes kart patladı aynı şekilde. Sanal kart kullanıyorum internet alışverişlerinde ama patlayan 35 000 limitli asıl kart. İşin garibi o kartı büyük mağazalar ve bildiğim petrol istasyonu haricinde kullanmadım. 27 martta akbankın sistemlerinde gün boyu çözülemeyen bir sorun olmuştu o günden sonra akbankta bu şikayetlere rastladım sanalda reelde, gelen harcama mesajlarına uyanıp erken kapattım kartı yoksa sağlam girecekti.
-
wikwik bunu yazdı
Bu akşam uyarı mesajı geldi kartınız internet alışverişine kapatılmıştır dilerseniz açabilirsiniz diye.
İşkillendim tabiki. Baktım Dönem içi hareketlere avea.com.tr(40TL) Cedas bilmem ne diye(27TL)
işlem yapılmış. Aradım hemen kapattırdım. Yurtdışından fatura ödeme olarak görünüyormuş.
Bilinmedik hiçbir siteden alışveriş yapmam, ayrıca kartım yurtdışı işlemlerine de kapalı nasıl olmuş anlamadım.
Bimcell den kontör yükledin mi?
Ben bimcell den kontör yüklediğimde k.kartında avea.com.tr olarak görünüyor ve geçenlerde sanal kartım(işbankası) güvenlik sebebiyle alışverişe kapatılmış. Müşteri hizmetleri de avea.com.tr den şüpheli işlem yapılmış diyor ama yeni sanal kartımla hala sorunsuz olarak kontör yüklüyorum.
-
antivir-US bunu yazdıwikwik bunu yazdı
Ben bimcell den kontör yüklediğimde k.kartında avea.com.tr olarak görünüyor ve geçenlerde sanal kartım(işbankası) güvenlik sebebiyle alışverişe kapatılmış. Müşteri hizmetleri de avea.com.tr den şüpheli işlem yapılmış diyor ama yeni sanal kartımla hala sorunsuz olarak kontör yüklüyorum.
Yok hocam bimcellim yok zaten. Yapılan işlem fatura ödemesi olabilir ama benimle ilgisi yok.
Birde işlem yurtdışı kaynaklı dedi.
-
İnsan iyice paranoyaklaşıyor. Şimdi bütün kartları hesapları kontrol edip duruyorum.
-
Büyük geçmiş olsun.
-
wikwik bunu yazdı
İnsan iyice paranoyaklaşıyor. Şimdi bütün kartları hesapları kontrol edip duruyorum.
geçmiş olsun hocam, sanal kart dışında bişey kullanma, sorun çıkmaz bence
-
antivir-US bunu yazdıwikwik bunu yazdı
Ben yüklüyorum Bimcell' den ama problem olmuyor.