Boot Device Not Found (3F0) Hatası | Yardım Edin Müritler
-
nası şifrelediğini de yaz da bari
sürücüyü kompile mi şifreledin
yoksa klasörü mü şifreledin
bilgi ver az
ne kadar ekmek o kadar köfte
-
@Daft
dostum işletim sistemim senin verdiğin 8.1 en 32bitti onu kullanıyordum,
D sürücümü komple bitlocker ile koruyordum içerik fazla yok ama kişisel önemli veriler var,
İos telefonumu itunnes üzerinden güncellerken birden kendiliğinden reset attı,

bu sorunun çözümü için tüm hdd nin biçimlendirilmesi yada bulunduğu anakarttan çıkarılıp tekrar takılması gerektiğini bikaç yer yazıyor ikiside benlik durum değil
Zodiac tarafından 16/Ara/14 22:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Bitlocker kullanmadım/bilmem/fikrim yok.
Kıt bilgim kadarıyla klasörlerin açılmasını engelleyen bir şifreleme algoritması bu.
Yani klasörü olduğu gibi kopyalama engeli yok.
Eğer yoksa, klasörü/klasörleri olduğu gibi yedekle (bir yere kopyala), sonra sistemini tertemiz kur, sonra bitlocker kur ve klasörlerinle kucaklaş.
*
Olmaz mı öyle?
Yok olmaz dersen hocanın kafası bu kadar basıyo :)
-
Şimdi farkettim bitlocker falanda bırak hdd piyasada yok amk, leptop harddiski görmüyor disk biçimlendirme ekranında hdd yok,
-
Biios ayarlarını kontrol eder misin. Bu windows 8 koumalı muhabbetinde ide sata moduyla iligi olaylar var onları kurcalayıp dene . Birde yukaırda arkadaşlardan biri live usb yi söyledi onu dene. oda olmadı imkan varsa harddiski başka pcye harici olarak yada düz bağlamayı dene . şimdilik yapabileceğin aklıma gelenler bunlar hocam. Kolay gelsin. Çözüncede buraya yazarsan hocam en azından aynı sıkıntı ile karşılaşırsak bir fikrimiz olmuş olur :D
-
Zodiac bunu yazdı
Şimdi farkettim bitlocker falanda bırak hdd piyasada yok amk, leptop harddiski görmüyor disk biçimlendirme ekranında hdd yok,
Yahu elinde 4 Gb bişey Usb bellek yok mu?
Şuna bi linux türevi live işletim sistemi kurup denesene sen !
-
xursi bunu yazdı
Biios ayarlarını kontrol eder misin. Bu windows 8 koumalı muhabbetinde ide sata moduyla iligi olaylar var onları kurcalayıp dene . Birde yukaırda arkadaşlardan biri live usb yi söyledi onu dene. oda olmadı imkan varsa harddiski başka pcye harici olarak yada düz bağlamayı dene . şimdilik yapabileceğin aklıma gelenler bunlar hocam. Kolay gelsin. Çözüncede buraya yazarsan hocam en azından aynı sıkıntı ile karşılaşırsak bir fikrimiz olmuş olur :D
Dostum kontrol edeceğim olay ne? Tam yazarsan sevinirim
bilgisayar dizüstü hdd yi sökecek teknik bilgim yok kasaya monteli,
Beyler baştan tüm bilgiyi vereyim işletim sistemim win8.1 kasa compaq presario CQ56 bikgisayar kullanım sırasında kilitkendi reset attım ve boot device not found dalgası çıktı usb den c yi biçimlendirmek için kurulum ekranına geçtim ama biçimlendirme ekranında şuan hdd yok bios ekranındada hdd gözükmüyor
yardımcı olabilecek mürit varsa lütfen iletişime geçsin benimle kişisel dosyalarımın kaybolabilceğini düşünmek bile istemiyorum
@kazasker1
hocam yarın usb ye çekip bakıcam şuan win8.1 kurulu içinde format için çektim az önce
Zodiac tarafından 17/Ara/14 00:16 tarihinde düzenlenmiştir -
bi bardak suyu hazırla
kesin konuşmiyim ama benim de başıma geldiği için söylüyorum
bak olay anlatayım kısaca.
bilgisayarı arkadaşa emanet ettim aşağı sigara içmeye indim.
5 dk sonra geldim, adam laptopu açmış şifre ekranında bikaç denemeden sonra yılıp bırakmış
laptopu açtım, şifre girdim, hoşgeldiniz - tşk ederim, bilgisayar dondu
her türk gibi kapatıp yeniden açtıgımda ise, ne biosta ne bi başka programda hdd görünmüyordu
sonuç? hdd bozuk
-
Bios ta boot ekranında secure boot olayını disable yapıp yeniden başlatıp tekrar boot ekranına gelmeyi dene . orada legacy os vb ayarlar var onlarda seçip boot ekranında hard disk gözüküyor mu diye bak. SOn olarak bios ta normal information ekranında hardsikin gözüküyor mu ?
-
xursi bunu yazdı
Bios ta boot ekranında secure boot olayını disable yapıp yeniden başlatıp tekrar boot ekranına gelmeyi dene . orada legacy os vb ayarlar var onlarda seçip boot ekranında hard disk gözüküyor mu diye bak. SOn olarak bios ta normal information ekranında hardsikin gözüküyor mu ?
dün gözükmüyordu bugün biosa girdiğimde hdd taramasını kendisi otomatik yaptı şuan dizüstünden yazıyorum girdi fakat deneme amaçlı reset atıp tekrar açtığımda bu sefer system temperature (90D) hatası verdi, benimle taşşak geçiyor siktiğimin bilgisayarı,
Zodiac tarafından 17/Ara/14 15:55 tarihinde düzenlenmiştir