folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Boot Device Not Found (3F0) Hatası | Yardım Edin Müritler

Boot Device Not Found (3F0) Hatası | Yardım Edin Müritler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

nası şifrelediğini de yaz da bari

sürücüyü kompile mi şifreledin

yoksa klasörü mü şifreledin

bilgi ver az

ne kadar ekmek o kadar köfte

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

@Daft

dostum işletim sistemim senin verdiğin 8.1 en 32bitti onu kullanıyordum,

D sürücümü komple bitlocker ile koruyordum içerik fazla yok ama kişisel önemli veriler var,

İos telefonumu itunnes üzerinden güncellerken birden kendiliğinden reset attı,

bu sorunun çözümü için tüm hdd nin biçimlendirilmesi yada bulunduğu anakarttan çıkarılıp tekrar takılması gerektiğini bikaç yer yazıyor ikiside benlik durum değil

Zodiac tarafından 16/Ara/14 22:53 tarihinde düzenlenmiştir

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bitlocker kullanmadım/bilmem/fikrim yok.

Kıt bilgim kadarıyla klasörlerin açılmasını engelleyen bir şifreleme algoritması bu.

Yani klasörü olduğu gibi kopyalama engeli yok.

Eğer yoksa, klasörü/klasörleri olduğu gibi yedekle (bir yere kopyala), sonra sistemini tertemiz kur, sonra bitlocker kur ve klasörlerinle kucaklaş.

*

Olmaz mı öyle?

Yok olmaz dersen hocanın kafası bu kadar basıyo :)

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Şimdi farkettim bitlocker falanda bırak hdd piyasada yok amk, leptop harddiski görmüyor disk biçimlendirme ekranında hdd yok,

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xursi
    xursi's avatar
    Erkek

Biios ayarlarını kontrol eder misin. Bu windows 8 koumalı muhabbetinde ide sata moduyla iligi olaylar var onları kurcalayıp dene . Birde yukaırda arkadaşlardan biri live usb yi söyledi onu dene. oda olmadı imkan varsa harddiski başka pcye harici olarak yada düz bağlamayı dene . şimdilik yapabileceğin aklıma gelenler bunlar hocam. Kolay gelsin. Çözüncede buraya yazarsan hocam en azından aynı sıkıntı ile karşılaşırsak bir fikrimiz olmuş olur :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    Zodiac bunu yazdı

Şimdi farkettim bitlocker falanda bırak hdd piyasada yok amk, leptop harddiski görmüyor disk biçimlendirme ekranında hdd yok,

Yahu elinde 4 Gb bişey Usb bellek yok mu?

Şuna bi linux türevi live işletim sistemi kurup denesene sen !

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    xursi bunu yazdı

Biios ayarlarını kontrol eder misin. Bu windows 8 koumalı muhabbetinde ide sata moduyla iligi olaylar var onları kurcalayıp dene . Birde yukaırda arkadaşlardan biri live usb yi söyledi onu dene. oda olmadı imkan varsa harddiski başka pcye harici olarak yada düz bağlamayı dene . şimdilik yapabileceğin aklıma gelenler bunlar hocam. Kolay gelsin. Çözüncede buraya yazarsan hocam en azından aynı sıkıntı ile karşılaşırsak bir fikrimiz olmuş olur :D

Dostum kontrol edeceğim olay ne? Tam yazarsan sevinirim

bilgisayar dizüstü hdd yi sökecek teknik bilgim yok kasaya monteli,

Beyler baştan tüm bilgiyi vereyim işletim sistemim win8.1 kasa compaq presario CQ56 bikgisayar kullanım sırasında kilitkendi reset attım ve boot device not found dalgası çıktı usb den c yi biçimlendirmek için kurulum ekranına geçtim ama biçimlendirme ekranında şuan hdd yok bios ekranındada hdd gözükmüyor

yardımcı olabilecek mürit varsa lütfen iletişime geçsin benimle kişisel dosyalarımın kaybolabilceğini düşünmek bile istemiyorum

@kazasker1

hocam yarın usb ye çekip bakıcam şuan win8.1 kurulu içinde format için çektim az önce

Zodiac tarafından 17/Ara/14 00:16 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

bi bardak suyu hazırla

kesin konuşmiyim ama benim de başıma geldiği için söylüyorum

bak olay anlatayım kısaca.

bilgisayarı arkadaşa emanet ettim aşağı sigara içmeye indim.

5 dk sonra geldim, adam laptopu açmış şifre ekranında bikaç denemeden sonra yılıp bırakmış

laptopu açtım, şifre girdim, hoşgeldiniz - tşk ederim, bilgisayar dondu

her türk gibi kapatıp yeniden açtıgımda ise, ne biosta ne bi başka programda hdd görünmüyordu

sonuç? hdd bozuk

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xursi
    xursi's avatar
    Erkek

Bios ta boot ekranında secure boot olayını disable yapıp yeniden başlatıp tekrar boot ekranına gelmeyi dene . orada legacy os vb ayarlar var onlarda seçip boot ekranında hard disk gözüküyor mu diye bak. SOn olarak bios ta normal information ekranında hardsikin gözüküyor mu ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    xursi bunu yazdı

Bios ta boot ekranında secure boot olayını disable yapıp yeniden başlatıp tekrar boot ekranına gelmeyi dene . orada legacy os vb ayarlar var onlarda seçip boot ekranında hard disk gözüküyor mu diye bak. SOn olarak bios ta normal information ekranında hardsikin gözüküyor mu ?

dün gözükmüyordu bugün biosa girdiğimde hdd taramasını kendisi otomatik yaptı şuan dizüstünden yazıyorum girdi fakat deneme amaçlı reset atıp tekrar açtığımda bu sefer system temperature (90D) hatası verdi, benimle taşşak geçiyor siktiğimin bilgisayarı,

Zodiac tarafından 17/Ara/14 15:55 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 3946 Toplam Mesaj: 23