Bor Madenleri Satılmasın!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:
    -----------------------------

Evet maden satılmasın, yani köküyle satılmasın, ama işletmesi verilsin. Girişimciye yol açılsın. Bu girişimci ister yerli olsun ister yabancı fark etmez, çünkü sermayenin dini, dili, milliyeti  yoktur.

bor'un çıkarılması ve işlenmesi zaten yabancı sermaye de değil mi ?

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Saybirs bunu yazdı:

Fatih bunu yazdı:

Evet maden satılmasın, yani köküyle satılmasın, ama işletmesi verilsin. Girişimciye yol açılsın. Bu girişimci ister yerli olsun ister yabancı fark etmez, çünkü sermayenin dini, dili, milliyeti  yoktur.

özelleştirme kokuları alıyorum hoca

Özelleştirme başka bir şey hocam. Bu madenleri devlet işleyebiliyor olsa da çalışan tesisleri satsa o zaman itiraz ederdim ama devlet sadece borun hammaddesini çıkartıp satıyor. Bizden çıkan bu hammadde dışarda işlenip bize 10 misli fiyata geri dönüyor.  Böyle yapacağına yerli yabancı sermaye fark etmez gelsin burada işlesin karımıza olur.

Benim olmasını istediğim şu: devlet ihale açacak, yerli yabancı fark etmez en uygun anlaşmayla bor işleme tesisleri açılacak memlekette. Sermayedar da kazanacak kamu da.

enjoy i'm vaccinated
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:

Fatih bunu yazdı:

bor'un çıkarılması ve işlenmesi zaten yabancı sermaye de değil mi ?

hayır yasin öyle değil

eti maden işletmeleri boşuna mı devletin o zaman 

eti maden ne zaman özelleştirildi de yabancı sermayeye çalışacak ? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

http://g1203.hizliresim.com/v/h/3kfgq.jpg

Liste Güncel değilidir . !

Bunlar iş yapmıyor diyerekten Allahın da İzniyle Gavura devredildi

BOR satıcam dediyse satar Para lazım ÇOK para Hemde

http://www.youtube.com/watch?v=vWeAIKVeJZ0    1dk sını izlemeniz yeterli !

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

taamam emre aldım cevabı yukarıda sıkıntı yok =)

sadece çıkarma işleminiin biz mi ytabancılar mı hallettiğini karştırdım

biz çıkarıyoruz dışarda işleniyor bize geri satılıyor :D kazancımız yk

satılması bu sebepten

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

edit

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:

Saybirs bunu yazdı:

Fatih bunu yazdı:

Özelleştirme başka bir şey hocam. Bu madenleri devlet işleyebiliyor olsa da çalışan tesisleri satsa o zaman itiraz ederdim ama devlet sadece borun hammaddesini çıkartıp satıyor. Bizden çıkan bu hammadde dışarda işlenip bize 10 misli fiyata geri dönüyor.  Böyle yapacağına yerli yabancı sermaye fark etmez gelsin burada işlesin karımıza olur.

Benim olmasını istediğim şu: devlet ihale açacak, yerli yabancı fark etmez en uygun anlaşmayla bor işleme tesisleri açılacak memlekette. Sermayedar da kazanacak kamu da.

hoca zaten boru işleyen yerler war

Eti Maden İşletmeleri

Boru Buhar haline getiriyorlar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

- ortaokuldaydım torna dükkanımız vardı orda çalışırken "BOR" kelimesiyle tanıştım. demirleri tornada keserdik bor yağıyla soğuturduk. normalde sarımsı suyla karıştırınca aslan sütüne benzer.

- lisedeyken edebiyat hocamız feryat figan bor madenlerimiz satılıyorda satılıyor.

- üniversite yılları birkaç siyaset hareketine katılmalar macera aramalar en büyük gelir kaynağımız bor madenleri ama abd kullandırmıyor.

- bugün tahribat yılları bor madenleri satılmasın! adamların alacağı pek yok gibi sanki hoja senelerdir boşuna hırpalıyoruz sanki kendimizi. akışına bırak sakin :)

Kendi şansımı yaratırım...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Saybirs bunu yazdı:

Fatih bunu yazdı:

Saybirs bunu yazdı:

Fatih bunu yazdı:

hoca zaten boru işleyen yerler war

Eti Maden İşletmeleri

Boru Buhar haline getiriyorlar.

yerler vardır da binde bir hocam hepsini işleyebilsek zaten çok zengin olurduk.

enjoy i'm vaccinated
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

Ben Eskisehir'de bor madenlerinin cikarildigi yerde yasiyorum,su an orda tam 4 adet fabrika var hatta en son kurulan ise yakin zamanda tamamlandi.

Orda da ozellestirilen yerler var, bildigim kadariyla madeni cikarma isini ve islenmis madenin tasinmasini muteahitler yapiyor, yalniz fabrikalarda isleme isini devlet yapiyor.Yalniz suna da dikkat cekmek isterim; orda bulunan 4 fabrika da madeni ayni sekilde isliyor.

Bolgede 600 yillik bor madeni rezervi oldugu soyleniyordu, madenin cikarildigi yerden Kutahya'ya kadar uzanan daglarin tamaminin bor madenlerinden olustugu soyleniyor.

Bu kadar buyuk bir rezervin uzerinde kimin gozu olmaz ki ? Sahip cikmak lazim.

Bortubocek sever
Toplam Hit: 5125 Toplam Mesaj: 35