folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Borç Verme Ve Geri Vermeme



Borç Verme Ve Geri Vermeme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    1- işyerinde bal sattım 3 kişiye 2 sinden bal aldım 1 i 100 lirayı vermedi her ay maaşı alınca soruyorum yok çamura battı yan yattı bi dahaki ay söz diyor 5 ay geçti halen vermedi balıda yedi. üstelik ailesi köyden gelecekti 60 lira verdim ayrıca
    2- işyerinde sevdiğim bir arkadaş gerçekten iyi birisi 400 bir + 100 : 500 lira verdim bu ay maaşta 300 ü verdi 200i bi dahaki ay vericem dedi çocuğa güveniyorum kesin verir sıkıntı etmem ama benim param bu sonuçta neyse alırım sorun değil güveniyorum

    3- geçen arkadaş 20 yıllık arkadaşım 50 lira verdim 2 gün sonra veririm dedi çocuğu sakat hastaneye gitmesi lazımmış verdim aldım lakin yalvarıyo bebek bezi almam lazım diye kardeş dedim faturalar kabardı interneti ödemem lazım veremem.

    4- yazmak istemezdim ama içerisine dahil olacak burda yeni tanıştığım bi arkadaşa zor durumda olduğunu ve evde kalmadığını konu açmıştı hatta herkesin bildiği arkadaşımız tam 2 yıl oldu ameliyat filan 100 lira unutuldu...lafını etmem tek verecek durumda değilim desin. 

    5-işyerinde usta araba almış 1500 lira istiyor dedim ev yaptırcaz para biriktiriyoruz ailece veremem birde 3 ay sonra vercekmiş.
    6- mahallede yardımıma koşan bir kardeş abi dedi ayakkabı alcam 50 lira lazım iyi dedim tamam 110 liralık ayakkabı aldık 50 lirasını ben verdim 20 lirasını aldım 30 lirası kaldı. alırım aynı mahalledeyiz 4 kız kardeşi var ek iş yapıyor zor durumdalar biliyorumda ekstra ara ara alırım ondan 

    7-adamın tekine Allah led tabela yaptım sırf paraya dönüşsün malzemeler diye dediki maaşı alınca veririm 40 liralık tabelanın parasını bile veremeyecek durumda sonra verecekmiş

    şimdi ben şu an bekarım ve çok şükür kendimi idare ediyorum maaşla.

    lakin çevremdeki hiçbir aile iyi durumda değil ve aileleri iyi durumda değiller. ben yardımcı olmak isterken neden parayı nasıl alıyorsa aynı şekilde geri iade edilmiyor.  herkes aynı değil tabiki çok kimseler varki zamanı gelince aynı şekilde ödemesini yapıyor. yani nasıl devlete olan borcunu elin mahkum ödüyorsan aynısını neden arkadaşın için düşünmüyorsun denilmesi lazım. arkadaşa ödemesekte olur gibi birşey olurmu ya ? 

    bir daha benden borç isteyecek kim olursa olsun vermeyi düşünmüyorum. çünkü fabrikada amele gibi çalışıp verdiğim parayı geri alamayınca sinirleniyorum. ve kimsenin para konusunda dürüst olduğuna inanmıyorum. yardımlaşma ile alakası yok paranın. aslında yeni birşey öğrendim.

    eğer gerçek dostunu tanımak istiyorsan parayla alışveriş yapacaksın herşey para değil ama bu insanların böyle yapması doğru değil. aynı şekilde empati kurmaları gerekir. ayıp


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Öğlen yemeğine küt oynadık, 4 arkadaş hesap birisine yemek te bana kaldı neyse gittik lokanyata, adam 1 patates kızartması 1 kavurma dürümü ardından 1.5 büyük boy lahmacun, 1 adet kuşbaşılı kaşarlı etli ekmek, 1 porsiyon kuşbaşı kebap yanında da 2 bardak ayran içti, :)


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buz_mavisi
    buz_mavisi's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Şubat/2006
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

    Öğlen yemeğine küt oynadık, 4 arkadaş hesap birisine yemek te bana kaldı neyse gittik lokanyata, adam 1 patates kızartması 1 kavurma dürümü ardından 1.5 büyük boy lahmacun, 1 adet kuşbaşılı kaşarlı etli ekmek, 1 porsiyon kuşbaşı kebap yanında da 2 bardak ayran içti, :)

    yuh ebesinin şeyi artık :D


    Dur! Sus! Dinle! Kim Geliyooooorrrrr Kim Geliyoooooorrrr !..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    100 kavanoz bal 5 lira geldi aklıma ilkin:)

    daha kötüsünü söyleyeyim; kimi yakın diye tabir edilen arkaşınla artık verilen para borç kavramına girmiyor. yani 50 istiyo veriyosun sonra geri verme gibi bir derdi olmuyor. çevremde böyle 3 kişi var bigün toplayıp fare zehrini basıcam amk. 

    hatta ben bu insanlar için kendime basitten bir site bile yaptım alacak verecekleri tutuyorum artık gün gelecek vurucam yüzlerine :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    avrupada, anne çocuğundan evde kaldığı için kira parası alıyor, babasıyla yemek yediğinde herkes kendi parasını ödüyor.. sen de paraları dağıtmışsın hocam... :) ben de senin gibi çok borç verdim ama bazıları geliyor bazıları gelmiyor.. ben utanıyorum istemekten, onlar vermemekten utanmıyorlar.. 

    anladım ki devir değişmiş.. bu insanlara iyilik yapmayacaksın.. yoksa seni salak yerine koyuyorlar.. özellikle büyük şehirlerde bu durum çok farklı.. samimi arkadaşlar arasında para mevzusu önemli değil çünkü "bilirsin" ortada bir art niyet yoktur ama arkadaşına göre de değişebilir tabi.. bunu sezdiğin an bir daha yaklaşma bu şekilde...

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeitgeist
    zeitgeist's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Kasım/2003
    Erkek

    eskiden insanlar nasıldi bilmiyorum ama gunumuzde para alışverişleri çok sıkıntı.şimdiye kadar borç verdigim adamların yuzde 80 ni almış oldugu parayı geri vermek istemiyor.Galiba alırken guzel ama iş geri ödemeye gelince hani boşa ceplerinden çıkan para gibi mi görüyorlar bilmiyorum vermek istemiyorlar. bir dünya bahane, şöyle oldu yanımda kalmadı , böyle oldu şu an yok.

    bir de şunlar var abi senin kredi kartına taksit yapalım ben sana her ay öderim. daha üst versiyon abi bana kredi çeker misin ben öderim. iki seçenekte çok tehlikeli : )  giden sadece para da olmuo insan kendini enayi yerine konmuş hissediyor ki bana daha çok koyuyor bu durum.

    elimden geldigince kimseye borç vermemeye çalışıyorum.

    edit : bu konu bana baya dert olmuş  anladım yazmaya devam ediyorum.

    ayrıca bir de şöyle bir durum var ben ufak bi yerde buyudum bizde hani yenilir içilir kimin cebinde para varsa öder sorun olmazdı saten doğru olanda budur veya herkes kendi hesabını öder. son 3 senedir ise buyuk şehirdeyim burda iş hesabı ödemeye gelince kimsenin cebinde para yok herkes birbirini düdüklemenin peşinde , artık insanların samimiyeti bile inandırıcı gelmiyor bana. herkes böyle deil tabiki de ama buyuk çoğunluk bi hoş olmuş herkes çok akıllı. bazen tek saf benmişim gibi hissediorum.

    zeitgeist tarafından 08/Mar/14 22:40 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mart/2003
    Erkek

    Çocukluğumun beraber geçtiği,aynı sigarayı beraber nefeslediğim,aynı yemeğe kaşık salladığım arkadaşımı para yüzünden kaybettim.

    Kim olursa olsun,aranın bozulmasını istemiyorsan o insanla ne ticaret yapacaksın nede para alışverişi.

    Verdiğin para gelmiyor arkadaşım,hadi parasını siktir et,dostluğun bitiyor.


    Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2008
    Erkek

    çevreni seçerken biraz seçici olmak lazım hocam, kafana uymuyan bi tipse konuşma birşey kaybetmezsin.


    IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Erkek

    Vereyimde mi kötü olayım, vermeyimde mi kötü olayım?

    vermeyip kötü olmak daha iyi.. (istisnalar hariç)


    Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Borç verirken gözden çıkarıp vereceksin o parayı, başka bir deyişle gözden çıkarabileceğin kadarını borç ver o halde. Gelmezse de üzülmezsin.


    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

    Öğlen yemeğine küt oynadık, 4 arkadaş hesap birisine yemek te bana kaldı neyse gittik lokanyata, adam 1 patates kızartması 1 kavurma dürümü ardından 1.5 büyük boy lahmacun, 1 adet kuşbaşılı kaşarlı etli ekmek, 1 porsiyon kuşbaşı kebap yanında da 2 bardak ayran içti, :)

    dar gelirlilik etmeyin dersin hep; o da dar boğazlılık etmek istememiş belli ki,


    ...said addicted.
Toplam Hit: 4833 Toplam Mesaj: 50