Bordo Bereli Olmak İcin ?
-
s.a arkadaslar 88/3 asker'e gidicem.. simdi asker'e gitmeyi o kadar cok istiyorumki simdiden heycanlıyım.. Muane olan arkadaslar bilirler kagıt üzerinde komando olmak istiyormusun sıkkı var evet'i isaretledim.. gelci bana buda yetmez bordo bereli olmak icin ne yapmam lazim..Bana yardımcı olucak arkadaslara simdidem tsk'ler...
-
Olamazsın...
-
Alla alla valla bende öyle bir seçenek görmedim ben. Bi yannışın olmasın.?
Topçu olarak Uçaksavar Er olarak başladım Uçaksavar Onbaşı olarak bitirdim. Yani Ne olacağımı ben seçmedimki.
Ama Dorusu şu, Kanaatimce Önce Vatani Görevini yapacaksın, Sonrasında Bordo berelilere Katılmak istediğini belirteceksin, Ve Eğitimlerinden de geçebilirsen İyi Not alırsan Takımda yerini Ayırırlar seninde, Ben Böyle biliyorum.
-
EmiRReiS hocan niye oyle dedinki simdi :S
-
Focal bunu yazdı:
-----------------------------EmiRReiS hocan niye oyle dedinki simdi :S
shockman hocam agustos ayında muane oldum 2 tane kagıt verildi gelci orda kesin olarak o kagıt'lar onemli degilmis gelci ama ben gene isaretlemisdim orayi.. maddi durum sehit v.s gazi ailede asker varmı gibi sorular yaziyordu kagıt'da. Asıl konum yhani olabilirim diyorsun.. Peki ne gibi test'Lere sokuyor hocam bu konuda bi bilgin varmı :S
-----------------------------
Hocam valla Nasıl anlatiyim, Önce bi Normal Askerlik eğitimini bi tatman gerekli Zannımca, Zira Bordo Bereli Eğitimi Hafife Alınmayacak kadar Ağırdır, Çok Zorlu şartlarda Çok Ağır Vede bir okadar da Tehlikeli Eğitim Şekilleri vardır Akıllara Zarar yani.Bilmemki Vücut yapın kaldırabilirse, Gücüne Aklına Güveniyorsan Olabilir Canım neden olmasın.
-
hoca öyle adamları cekirdekten yetiştiriyorlar lisedeyken askeri liseye gidersin ordan sonra harp akademisine gidersin kısaca egitim hayatını dahi askeriyede gecirirsin harp akademisinden subay mezun olursun sonra bakarsın yoluna yanı toplamda 14-15 yaslarından girip lise+akademi dahil 8 senesini orada gecirmiş adamlar varken dısardan alacaklarını pek sanmıyorum
-
shockman bunu yazdı:
Hocam valla Nasıl anlatiyim, Önce bi Normal Askerlik eğitimini bi tatman gerekli Zannımca, Zira Bordo Bereli Eğitimi Hafife Alınmayacak kadar Ağırdır, Çok Zorlu şartlarda Çok Ağır Vede bir okadar da Tehlikeli Eğitim Şekilleri vardır Akıllara Zarar yani.Bilmemki Vücut yapın kaldırabilirse, Gücüne Aklına Güveniyorsan Olabilir Canım neden olmasın.
egitim konusunda ufak tefek bi arasdırmada ben yapmisdim tamamen ölme ve öldürme gibi egitimlerde aliyorlarmis piskolojik olarak galiba :S birazda sizin fikirlerinizi almak istedim hocam.zorluk konusuna gelince kendime güvenim sonsuz.. peki hocam nereye basvurmam gerekiyor ? -
Focal bunu yazdı:
shockman bunu yazdı:
egitim konusunda ufak tefek bi arasdırmada ben yapmisdim tamamen ölme ve öldürme gibi egitimlerde aliyorlarmis piskolojik olarak galiba :S birazda sizin fikirlerinizi almak istedim hocam.zorluk konusuna gelince kendime güvenim sonsuz.. peki hocam nereye basvurmam gerekiyor ?
Tabiki Bordo bereli Dairesi Askerlik Şubesinde vardır, oradan Sorup gerekli Broşurleri alırsın, Artık daha fazla bilgim yok, Ama Bunun harp okullarından çıkma bir olay değilde Özel Güçler le alakalı olduğunu Zannediyorum ben. Yanlışta olabilirim bilen arkadaşlar Düzeltsinler bi zahmet. -
shockman hocam cok t$k ederim..
-
Focal bunu yazdı:
shockman hocam cok t$k ederim..
Rica Ederim -
Focal bunu yazdı:
s.a arkadaslar 88/3 asker'e gidicem.. simdi asker'e gitmeyi o kadar cok istiyorumki simdiden heycanlıyım.. Muane olan arkadaslar bilirler kagıt üzerinde komando olmak istiyormusun sıkkı var evet'i isaretledim.. gelci bana buda yetmez bordo bereli olmak icin ne yapmam lazim..Bana yardımcı olucak arkadaslara simdidem tsk'ler...
-----------------------------Hele bir askerliğe adım at,kafanda o kadar farklı şekiller oluşacakki,şu an düşündüklerini o zaman hatırlatsalar belki de kabul etmek bile istemeyeceksin..Ben 86/3 yaptım askerliğimi,gerçekten de zor şartlardaydım..Komando olmak istiyomusun şeklindeki o soruya da ben itibar etmiyorum.Olmak istiyorum diyenide yapmiyorlar,olmak istemiyorum diyeni de seçmezler,herşey randomize malesef askerde..Neyse sen bunları zamanı gelince göreceksin zaten..Bordo bereli olmak için rütbelilerden seçiyorlar bildiğim kadarıyla,yani hem rütbeli personel olacaksın,hem çok üstün başarılı,hemde özel eğitim birliklerinde bazı taktik-teknik birlikler var oralardan geçmen gerekiyor diye hatırlıyorum.Yani senin bu düşüncen pek de gerçekleşebilir gibi gözükmüyor...