Borsa Analiz
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Ben yatar, sabah 9.30 gibi kalkıp, beşiktaşı satıp, doğuş oto almam gerenk :D
-----------------------------DOAŞ aldın mı? :)
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Ben yatar, sabah 9.30 gibi kalkıp, beşiktaşı satıp, doğuş oto almam gerenk :D
-----------------------------DOAŞ aldın mı? :)
-----------------------------çarşıda işim vardı sabah verdim almamış, aşşağı düşerse fiyat verdim.Olmayınca, 4.42 den aldım.
--
Ayrıca birşye söyliyim, 2 hesap açmıştım deneme amaçlı.Bir tanesinde günlük, 2 günlük işlemler yapıyordum.diğerinde de açıldığından beri bıraktım.
Günlük yaptıklarım hep zara giriyor (ama 110 bini ordan yaptım), diğerleride sürekli bıraktım.Çok iyi hisseler, çoğu yükselişte ama hateks beni mahfetmişti, 82 lere kadar gerilemiştim, şimdi 99 bin de.Yani uzun vadede bırakmak iyimiş.
Doas'a , trakya cam, türk hava yolları iyi geldi.Tav'a yatırım yapıcam birde doas ile ikisine.Güzel.Stoploss koysam mı dyorumda bakalım.
edit: mardin çimentoyada verdim, oda güzel, kaybettirmiyor çok.
-
Başka bir konudan bahsetmek istiyorum size.MACD , RSI indikatörleri .Bunlara göre alım veya satım yapanlar çok.

Şimdi MACD kısmında beyazlarla çizdiğim şeyler var.Mavi olan trigger, diğeri MACD.Altta RSI var.MACD orta vadeli işlerde daha etkin, fakat biz genel değerlendirelim.
Şimdi nedir bunlar ? Kısaca anlatayım (aman ezber olmasın yine baının biraz);
Trigget, macd'ın altına geldiği zaman alım; üstüne çıktığı zaman satımdır.Bu işlemleri söylemez.Alım ve satımı RSIsöyler, ana grafik söyler.RSI de 70 tepe, 30 diptir.70 ve üstünde aşırı alım vardır, 30 ve altında aşırı satım.MACD grafiğinde de 0'ın altı sat, üstü al demektir.Tabi trigger ile birlikte değerlendirin.
Gördüğünüz gibi MACD sattan gelip, al demiş.Al sinyali rside görebileceğiniz gibi alımı gösteriyor.Sonra sat vermiş ve 60,5 olan rsi en son dip'te 30lara kadar düşmüş.30 küsür.
Fakat 0 'ıda göz önünde alın.Başka bir örnek , beni önce yakan sornada kalkındırmaya başlayan (bugün) hatek hissesi ;

Bu biraz garip kağıt çünkü azı olaylara karışmıi, incelemeye almışlar falan filan neyse;
beyaz çizdiğim yerde al demeye başlamış, sonra fiyatı yükselmiş mesela.
Bunun gibi, elliot, rsi, macd, şirket haberleri ve tabi ki imkb (düşerse şirketleirn çoğuda sizi mahfeder) incelenmesi gerek
edit:
şuna dikkat edin ;

Halkbankası bu gün (27sinde) 2 kere aşırı alıma çıkmış.Buda demek ki, halkbankası patlayacak.Buna karşın, garanti düşüşegecebilir (ki beni batırdı ztn)
Satmıyorum halkbankasını :)
-
erdinç yaşardan iki video, analiz nasıl yapılır örneği : http://www.youtube.com/watch?v=UXzfRdIPJ6w&feature=player_profilepage (d. jones 2007)
buda imkb : http://www.youtube.com/watch?v=tAkMiLuiLuk
Günlere tkaılmayın, analiz nasıl yapılır güzel şekilde göstermiş
-
zumsuk sonu hayırlı biter mi bilmem ama bende meraklandım bu işe. Bu zamana kadar kadar açtığın borsa ile ilgili bütün bağlantıları vs. okudum. İşbank'tan yatırım hesabı açtım, yatırım hesabımda 10 TL var. :D
Tabi şimdilik sadece mynetten oynamakla meşgulum. :)Bu arada piyasayı takip etmek için isteyatirim'da java tabanlı webfx var, onu kullanabilirsin. Paylaştığın videolardaki gibi analiz araçları vs. mevcut. Anlamasamda güzel birşeye benziyor. :)