Borsa Değerlendirmelerim
-
İnternette gördüğünüz ve spekülatif ''şu kağıdı alın uçacak, patyacak'' tarzında bir değerlendirme olmayacak bu konu. İncelemelerim sonucunda neden böyle düşündüğümü ve elimde ki donelerini de göstererek anlatacağım.
Öncelikle ilk tavsiyem asla kısa vadeli borsa yatırımı yapmamanızdır. Örneğin 100 TL oynadınız ve 30 TL kaybettiniz. Geride kalan 70 TL'nizi geri almak için 160 TL işlem yapmanız gerekebilir. Olmadıysa, paranız eriyorsa veya beyniniz size SATIŞ emri verdiyse paranızın ne kadarını kurtarırsanız kârdır.
Bugün sizlere değerlerinde yukarı bir ivme beklediğim kağıtların isimlerini vereceğim ve bunu kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli olarak sıralıyacağım. Kısa vadeli yatırım 1-3 ay periyodu, orta vade 3-12 ay periyodu, uzun vade ise 12 ve üstü ay vade periyodu için geçerlidir.
İlk kağıdımız FENERBAHÇE A.Ş
Bu kağıdı seçmemin yegane sebebi, 3 Temmuz 2011'den beri süregelen süreçte kan kaybetmelerine rağmen işlem hacimlerinde olağan üstü bir dip noktası görmemeleridir. Ayrıca (ki ben bu konuda daha öncede postlarımda öylemiştim 2 ay önce) belli bir ritim ile ufak tırmanışlar da göstermiştir. UEFA'nın ceza vermeyeceğini, başkanlarının hüküm yesede serbest bırakılacağını söylediğim günden beri elimde Fenerbahçe hissesi bulunduruyorum. Bugün ajanslara düşen haberlere göre ise şike soruşturması Pazartesi günü karara bağlanabilir. Bu olumlu havanın bu kağıda çok ama çok büyük etkisi olacak diye düşünüyorum.
Ücretsiz grafiklere bakmak için: http://finans.milliyet.com.tr/HisseDetay.asp?cmbId=2429%7EFENER&getir.x=18&getir.y=4
Bu kısa vadeli kağıttır.
İkinci kağıdımız BANKACILIK SEKTÖRÜ'ne aittir.
Giderek artan sıcak para talebi, bireysel krediler, kredi kartları vs vs hemen hepimiz günde en az 1 kere bankacılık işlemi yapıyoruz. Sektörel bazda bankacılık sektörü 2010 yılında %18 büyümüştür. Para satan, para kiralayan bankalar kendilerine yatırım yapanları ise (mal gibi hemen elinde ki kağıdı satmayanlardan bahsediyorum tabi) sevindirmiştir. Bu konuda BÜYÜK sıfatına sahip ÖZEL bankaların hisselerini takip etmenizi öneririm
Bu orta vadeli kağıttır.
Son kağıdımız ASELSAN
Burnumuzun dibinde Türkiye-Suriye gerginliği var. Belki de bu karambole geldiğinden olsa gerek bazı haberler atlandı. Örneğin;
Yukarıda ki linkten Aselsana ait 2012, ekonomi etiketli haberlerin listesi var. İlk Türk füze savunma sistemlerini ve Hürkuş başta olmak üzere Atak helikoptrlerini, Anka İnsansız hava aracı projesini bitiren ve 2012 sonu, 2013 başı gibi TSK envanterine armağan edecek olan Aselsan dünya üzerinde savunma sistemlerini üreten sayılı şirketlerin arasına girmeyi başardı. Bu başarısının 1 yıllık periyotta hızlanarak devam edeceği ise su götürmez gerçek.
Aselsan'ın grafikleri için: http://finans.milliyet.com.tr/HisseDetay.asp?cmbId=37%7EASELS&getir.x=47&getir.y=5
Şimdilik benden bu kadar.
Saygılarımla
-
bunlari verileri kullanip teknik bir analiz yapip oyle yorumlamalisin. gelismeler, sadece bir degiskendir. konjonktur, trend, mevsimsel etki varmi yoksa rassalmi bunlari analiz ederek bir forecast yapmani oneririm. bunlari yapmadan yatirim yapmak yanllis olur
-
lucas bunu yazdı:
-----------------------------
bunlari verileri kullanip teknik bir analiz yapip oyle yorumlamalisin. gelismeler, sadece bir degiskendir. konjonktur, trend, mevsimsel etki varmi yoksa rassalmi bunlari analiz ederek bir forecast yapmani oneririm. bunlari yapmadan yatirim yapmak yanllis olur
-----------------------------Haklısınız. Borsa benim sürekli yatırım yaptığım bir alan değildir. Yatırım aracı olarak sadeece uzun vadeli yatırımlarda ve gelişmeye aç sektörlerin defansif kağıtlarına yatrım yaparım. 100 TL param varsa ve 1 sene sonra bu 100 TL'nin 88 TL alıcım gücü varsa, zarardayız demektir. Ama borsa işlemi sonucunda 112 TL kazandım ve bu 112 TL'nin 100 TL'lik alım gücü var. O zaman ne âlâ...
-
Şimdilik Comdo,Kartonsan,Kerevitaş ve Oylum da beklemedeyim,İnşallah yakındır hareketleri...
-
TürkTraktör de ve Glatasaray da beklemekteyim. GS hisseleri yeni eski diye bölsede rüchan hakkımı kullandım, zulada bekliyorum.
-
suriye nin uçağımızı düşürme olayının hemen ardından tüm kağıtlarımı sattım ama onunda etkisi bi gün sürdü. ters köşe olsamda hükümetin tavrı tam olarak netleşmeden uzak durma kararı aldım.
netaş'da ufak bi miktarla hisslerime göre al sat yapmak zevkli oluyo genelde zarar etsemde kar ettimi yüksek miktarda ediyo. bedelsiz onayının gelme beklentisi önümüzdeki 1-2 hafta için güzel hareket yaptırcak gibi.
banka hissesi olarakda garanti.endeksin yapı taşı sanki.
günlük hayatta adını duyduğunuz haberlerde falan gördüğünüz büyük şirketlerin kağıtlarının her zaman için en iyisidir.
son olarakta %50 lik kaybı telafi etmek için %100 kazanmak gerektiğini unutmamak en önemli tiyo.
-
İlk öncelikle umarım konu gizlidir diye başlıyayım ve size şöyle bir tiyo vereyim parası olan FENERBAHÇE alsın derim şuan elimdeki tum kagıtları sattım daha oncededen 18 kuruş iken aldığım fenerbahçeye ekledim aklı ve parası olan arkadaşlar varsa paradan nasıl para kazanılır görmek isterseniz fenerbahçe alın derim şuan herkez fener hissesi topluyor karaborsadan nerden bulursan bulun fenerbahce alın aziz yıldırım içeriden çıktı suan 54.00 'da ki şöyle söyliyeyim bunu bi kenara yazın sadece 20 gun bekleyın 210.00 'ı görmesse hıcbırsey demem zarar etmezsınız yanı hıssesenedı suan 54.00 dan aşağıya düşmez ama kar edeceğiniz para yatırdıgınız para ıle dogru orantılı kı soyle soylıyeyım az once cebımdekı sıgara parasını bıle yatırdım :)
-
Arkadaşlar altın hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?
-
Birde sürekli bu tarz yönlendirmelerde bulunsanızda sayenizde anlayan ben gibi aciz arkadaşlar olabilir onlarda bişeyler öğrense ne dersiniz gizli olsun konu ayrıca çünkü bu yorumlar bazen tutar bazen tutmaz dışarıdan tepki çekmemek adına olabilir mi acaba
-
EnerJiC bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar altın hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?
-----------------------------çok bir düşncem yok ama ne zaman bankalar altın hesabı açıyoruz diye reklam yapsalar altın düşüşe geçecek demektir yoksa bankalar zarar eder.
-
dolara dikkat edin düşecek düşükken alış yapın ters girmeyin