Borsa Gibi Şeylerde Para Arttırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Arkadaşlar böyle ufak ufak artışlar yaptırmak istiyorum 1 senede 1 milyara yakın para biriktirmeyi düşünüyorum okurken.Şimdi onlarda ileriye yönelik yavaş yavaş artışa geçsin istiyorum.Fondur, borsadır birazcıkta iş olsun, eğlence olsun istiyorum neler yapabilirim ??

Yani ufak kazandırsın 10 senelik bir planım var.Arttırayım arttırayım ilerde belki araba parası dahi olabilir.Borsa diye düşündüm fakat büyük paralar varmış.Banka fonları için düşündüm 1 milyar yatırsak 80  ytl falan anca gelir diye tahmin ediyorum.Ne yapabilirim ?? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    borsada 1 senede yavaş yaaş 1 araba parası biriktirirsin sonra 1 günde o parayı batırırsın en iisi para buldukça altın almak...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    abi bana kumar lazım değil o yüzden borsa oynamayayım.Peki ya şu fon ?? banka fonuna ne dersiniz ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek

Simdi borsa biraz karisik birsey ozellikle turkiyede herkes borsaya bireysel olarak giriyor ki iyi bunda kotu birsey yok ama bununla beraber gelen buyuk bir risk var. Neyse detayi sikir et kisacasi borsaya giriceksen mutual fundlarla (turkcesini bilmiyorum mutual fund veya index diye arayabilirsin) gir,

Mutual fundlar hem bakim acisindan ucuz hemde senin ugrasmani gerektirmeyen seyler. Mutual funds genelde finans sirketlerinin topladigi yuzlerce bazen binlerce sirketin (bu sirketler ayni ulkenin ekonomisi icinde olabilir veya farkli ekonomiler icinde olabilir) hisslerinin karisimindan olusuyor. Bu fundun icindeki hisseleri uzmanlar seciyor.

Mutual fund genelde riski esit bir sekilde dagitiyor yani teknoloji firmasinin hissesinin yaninda altin aliyor (genelde altin dustugunde tek cikar tek dustugunde altin) Ve genel olarak sabit bir artis gorurusun. mutual fundda uzun sure onemlidir o yuzden alicagin fundun en azindan bir 10 senelik performansina bak.

Eger bulabilirsen fundun betasina bak (yunan harfi beta β ) beta 1 demek normal risk, beta 0 demek devlet bonosu (0 risk), beta 1 normalden yuksek risk demek.

Neyse bukadar detay yeter sanirim. index ismi sorma bana turkiye borsasini cok yakindan takip etmiyorum ancak kisa bir arastirmayla rahatca bilgi bulabilirsin.

borsanin nasil isledigini bilmeyen insanlardan uzak dur 2 sene kazanir ucuncu sene kaybedersin o yuzden duzgun indexler en iyisi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

2 ay öncesine kadar 1.75 den 100 euro aldım 175 ytl ye :] bugün itibariyle 198 ytl ye bozdurdum paramı :) euro forever :)

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek
    Pc-ErrOr bunu yazdı:
    -----------------------------

2 ay öncesine kadar 1.75 den 100 euro aldım 175 ytl ye :] bugün itibariyle 198 ytl ye bozdurdum paramı :) euro forever :)

2 ayda 23ytl sen baya coşmuşsun hoca kazandığınla bi gayru menkul al derim ;)

edit: bu ara borsaya tam girme zamanı herşey dibe vurmuş durumda ben p.tesi gerdi sakata geldim..bi düşün derim risk olmadan kazancta olmaz ;)

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

hocam bana sorsana yaw burda borsacı var :P

gecelik repoya yatır 0 risk ;)

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

bence borsaya girmenin tam zamani  hazir hisse fiyatlari düşmüşken. Lakin balıklamada dalmamak lazım sağlam bir şirketin arka saflarina geçmekte fayda var

sonuçta bu kriz senaryolari zenginlerin parasina para katiyor. hali hazirda likiti olan warsa girmesini tavsiye ederim.

In every job there is a no
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sarikamis
    sarikamis's avatar
    Erkek
    Aytekinet bunu yazdı:

hocam bana sorsana yaw burda borsacı var :P

gecelik repoya yatır 0 risk ;)

Biraz anlat nasıl yaparız 1000 ytl ne getirir gecelik neler yapmalıyız ??

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Yabancı şirketlerin dış ülkelerdeki borçlarını kapatmak için Türkiyede sahibi oldukları şirketlerin hisselerini ucuza sattıkları söyleniyor. Bu konuda fikri olan varmı?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:

Yabancı şirketlerin dış ülkelerdeki borçlarını kapatmak için Türkiyede sahibi oldukları şirketlerin hisselerini ucuza sattıkları söyleniyor. Bu konuda fikri olan varmı?

eğer öyle ise global kriz atlatıldıktan sonra imkb çoşar. borsadan pek anlamam yamuluyorsam düzeltin. 

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
Toplam Hit: 2381 Toplam Mesaj: 12