Boş Kutu Koladan Güneş Enerjisi Elde Etmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek

    glaurung bunu yazdı:
    -----------------------------

     Ailem saros körfezinde yazlık yapmak amacı ile arsa alıyor, alacakları arsa hem büyük hem de rüzgar açısından verimli olunca bilinçli bir vatandaş olarak hemen harekete geçtim, malum ülkede elektriğin yarısından fazlası fosil yani ithal yakıtlardan elde ediliyor, internette şöyle bir video buldum, yapılabilitesi varsa bütün çatıyı bu kola kutularından döşemeye kararlıyı, rüzgar güllerini ise yine kendim yapmayı düşünüyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=3Xl6Jlq_2S4&feature=related

    ayrıca devletin elektrik şebekesine bağlanırken uygulanması gereken prosedür nedir bilgisi olan var mı


    -----------------------------

     

    Enerji bakanlığı sitesinde prosedürle ilgili bilgi bulabilrisin bildiğim kadarıyla en son 500kW'a kadar izin veriliyodu ama en son değişiklikler falan yaptılar bi incele sen.

     

    Ama bence bununla uğraşıcağına 2 tane ev tipi panel almanız daha mantıklı, hem estetik hem teknik açıdan. çok pahalı değil ev tipi paneller.


    NEDEN? (soru olarak)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    500KW çok büyük bir rakam zaten, güneş enerjisi türkiye için çok uygun değil bence, yani ekvator çevresindeki ülkeler için çok verimli olabilir ama saros bu kadar kuzeydeyken güneş panellerine yatırım yerine rüzgar türbinlerine yapmayı düşünüyorum, ayrıca bu işin gelenekselleştirmesinin sonuna kadar arkasındayım =D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek

    güneş panelleri bizim hissettiğimiz sıcaklıkla çalışmaz dostm kışın bile çalışır doğru açıyla yerleştirmek ve gölge olayını tasarım esnasında hesaplamak gerekir. rüzgar türbini kolay değildir kesintilidir. ama sen bilirsin ben fikir verir diye bilgilerimi paylaşıyorum


    NEDEN? (soru olarak)
Toplam Hit: 5893 Toplam Mesaj: 34