Boşanmadan Sonra Kalan Borç

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek

Konu şöyle arkadaşlar annem yaklaşık 8-9 yıl önce babamdan boşandı babam nereye gitti bilmiyoruz ama sanırım ankarada yaşıyodu ve orda bi kredi borçu yaptı.şimdi bu borcu ödemedigi için bizim eve icra kagıdı geldi .annem babamdan borçtan yıllar önce boşandı ben ve kardeşlerim annemde gözüküyor borçla yakından uzaktan alakamız yok karşı tarafın avukatına nasıl bir dilekçe yazmalıyım ? 

saygılar..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

boşanma davasının sonucu eterli olur. en kötüsü reddi miras davası açarsın. eğer reşitsen babana dava açarsın. sana da bi etkisi olmaz.

borçlar boşandıktan sonra anneni alakadar etmez kesinlikle.

yeter ki annen avukat yada icra dairesinden gelen herhangi bir kağıda imza atmamış olsun.

kişisel tecrübelerim bunlar. hukuktan anlayan arkadaşlar daha detaylı yorumlar yapacaktır

Allah yardımcın olsun

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek

amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------

boşanma davasının sonucu eterli olur. en kötüsü reddi miras davası açarsın. eğer reşitsen babana dava açarsın. sana da bi etkisi olmaz.

borçlar boşandıktan sonra anneni alakadar etmez kesinlikle.

yeter ki annen avukat yada icra dairesinden gelen herhangi bir kağıda imza atmamış olsun.

kişisel tecrübelerim bunlar. hukuktan anlayan arkadaşlar daha detaylı yorumlar yapacaktır

Allah yardımcın olsun

Hocam ablam evlendi  kardeşmin biride 18 yaşından küçük annem icra dairesinden gelen herhangi bi kagıdı imzalamadı .lan bu adamın her borcunu benmi ödeyecegim :/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

BİLDİĞİM KADARI İLE

BOŞANMA İŞLEMİNDEN SONRA BABANDAN DOLAYI DOĞACAK BORÇLAR ANNENİ İLGİLENDİRMEZ.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek

THT2005 bunu yazdı:

BİLDİĞİM KADARI İLE

BOŞANMA İŞLEMİNDEN SONRA BABANDAN DOLAYI DOĞACAK BORÇLAR ANNENİ İLGİLENDİRMEZ.

beni veya reşit olmayan kardeşimi ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

seni ve kardeşini bağlayabilir. ama üzerine mal varlığı yoksa  alacak birsey yok :)

Eğer Babanın borcu annen ile boşandıktan sonra ortaya çıktı ise fakat bu borç örneğin boşanmadan önce kredi çekilerek oluşturuldu ise  o zaman problem çıkabilir.

ama öyle değilse.. o zaman sizi bağlamaz..boşanma olayı olalı 9 yıl geçmiş banane kardeşim bulun tahsil edin dersin.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

dostum ev kimin üzerine? umarım babanın ya da ortak değildir

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek

THT2005 bunu yazdı:

seni ve kardeşini bağlayabilir. ama üzerine mal varlığı yoksa  alacak birsey yok :)

Eğer Babanın borcu annen ile boşandıktan sonra ortaya çıktı ise fakat bu borç örneğin boşanmadan önce kredi çekilerek oluşturuldu ise  o zaman problem çıkabilir.

ama öyle değilse.. o zaman sizi bağlamaz..boşanma olayı olalı 9 yıl geçmiş banane kardeşim bulun tahsil edin dersin.

hocam ev var arabar bizde ama hersey annemin üstüne allahtan borcu daha yeni yapmış boşandıktan çoook zaman sonra yani

@slmarlq hocam evde arabada annemin üzerine  boşandıktan yıllar sonra kendimiz aldık.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kesinleşmiş boşanma ilamı ancak, haciz sırasında haciz mahallinde olunca veya hacizden sonra istihkak davasında işe yarar. Takipler açılmadan veya haciz yapılmadan önleyici bir işlem (bildiğim kadarıyla) yoktur.

Evli,Mutlu,Çocuklu (H) 70 Milyonda 1... Yapıcak Bişi Yok !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek

Tariqat_Sapiii bunu yazdı:

Kesinleşmiş boşanma ilamı ancak, haciz sırasında haciz mahallinde olunca veya hacizden sonra istihkak davasında işe yarar. Takipler açılmadan veya haciz yapılmadan önleyici bir işlem (bildiğim kadarıyla) yoktur.

hocam açıklarmısın tam olarak anlayamadım k.bakma :/

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

vanhelsink bunu yazdı:

Tariqat_Sapiii bunu yazdı:

hocam açıklarmısın tam olarak anlayamadım k.bakma :/

Hocam Kesinleşmiş ( Kesin olarak Mahkeme tarafından onaylanmış ve boşanmış , Elinde Belgen var Tapu gibi ) Boşanma İlamı dediği dilekçe  Haciz olunca işe yarar. Hacizi işlemi için başlangıc yaparken veya hacize geldiğinde Kağıdı gösterirsin Götlerine baka bakaa Giderler. ! çünkü bu işlemi yaparken adam evlimi değilmi die bakmazlar ;) bide şunu öğrenin BORCUN TAM OLUŞ TARİHİ NE ZAMAN BOŞANMA DAN ÖNCEMİ ? SONRAMI ? GERÇİ OLSADA FARKETMEZ. HI BİDE AKLINIZDA BULUNSUN KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE SİZE DİYECEKLERDİR GELDİĞİMİZE DAİR ŞURAYI İMZALAYIN SAKIN ! AMA SAKIN İMZALAMAYIN ÖDEME EMRİNİ İMZALADIĞINIZ ANDAN İTİBAREN HAYATINIZ KABUSA DÖNER ! BORCU SKE SKE SİZE ÖDETİRLER EĞER ÖDEYEMEZSEN DİREKT 3 İLE 2 YIL ARASI HAPİS. ! SAKIN BUNA KANMAYIN İTİRAZ EDİN BEN HİÇBİ ŞEKİLDE HİÇBİRŞEY İMZALAMAM DİYİN KANDIRMAYA ÇALIŞIRLAR YOK HANIMEFENDİ İŞTE SİZE DAİR DEĞİL OLDUĞUNA FELAN DİE İNANMAYIN İMZALAMIYORUM KARDEŞİM DİYİN. HOCAM BİRDE HACİZE GELİŞ MASRAFI TAKSİ YEDİEMİN DEPO MASRAFI İSTEYECEKLERDİR AYNEN BÖYLE DİİN " BANANE KARDEŞİM GELİRKEN BANAMI SORDUNUZ HADİ ŞİMDİ NASIL GELDİYSENİZ ÖYLE GİDİN " DİİP GÖNDERİN HİÇBİBOK YAPAMAZLAR AMA KORKAN ÇEKİNEN BİRİSİNİ GÖRDÜKLERİ AN BİNERLER HOCAM BENDEN SÖYLEMESİ BEN 2,5 SENE AĞIR CEZA AVUKATININ  YANINDA ÇALIŞTIM AĞIR CEZALARIN PÇİ OLAN MEMLEKETTE ADANA'DA ÇALIŞTIM VE HACİZE DE BAKIODUK ANLIYORUM AZ ÇOK ;) ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN.

Evli,Mutlu,Çocuklu (H) 70 Milyonda 1... Yapıcak Bişi Yok !
Toplam Hit: 4241 Toplam Mesaj: 27