Break Dance İle Hip Hop Dance Nin Farkı Nedir ??
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------(uprock) aprak diye adlandırılan (nasıl yazıldığını bilmiyom..ben dansederken ingilizce yoktu :)) kısımdan hiphop diye bahsediyor olabilirler..
break kısmıda kafa dönme kopter flndır..
siktir et bunun kursu olmaz..
evka 4 de orhan vardı tansaşın orda otururdu..bide cem miydi neydi bi ipne vardı..tansaşın önünde takılırlardı eskiden..
tavsiyem hala duruyorlarsa bornova migrosun ordaki elemanlardan öğrenmen.
e-koç,lülü,luigi..hala duruyorlar mı bilmiyorum gerçi :)
sokak sanatı, sokakta öğrenilir :))
-----------------------------hacı resmen saçlamamışsın uprock toprock break danstaki figürler alt figür üst figür hiphop dans sadece karaografi içerir
ama bi kısmına katılmıyorum dans arkadaşlarını bulduktan sonra bi salon bulun we salonda dans edin bu dansı gösteriş amaçlı kullanmayın (hava atmak felan gibi ) türkiyede bi çok kişi yanlış tanıttı bu dansı
türkiyede ilk defa 2 gün önce boty ( battle of the year ) düzenlendi ve büyük bi ilerleme kaydedildi kazanan grup boty seçmelerine gitjek eğer ii bi yerlere gelirseler türkiyede break dansda bi devr,m gerçekleşecek
-
İkiside aynı zımbırtı :|
Güzelim halay varken o kadar güzel folklor oyunlarımız varken :|
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------İkiside aynı zımbırtı :|
Güzelim halay varken o kadar güzel folklor oyunlarımız varken :|
-----------------------------
tarz meselesi hacı aklın alamayabilir belki -
ben dansederken ingilzce mi vardı a.q
sonuçta seninle aynı şeyi sölemeye çabaladım.
6-7 yıldan beri dans etmediğimi ve dans ortamlarından uzak olduğumu düşünürsek terimleri unutmak son derece doğal sanırım..
ne meraklısınız adam göt etmeye çabalamaya -
ha aq iş ya. Adam konu açmış breakdance ile hiphop dansı ayn mıdır değil midir diye. Biri kalkmış yok hiphop kültür değildir, yok öyledir yok böyledir diyo. Sevmiyosan, ilgin yoksa kendine sakla. Ayrıca en sevdiğim breakdance şeysi Robot Dance :F
-
Bende olurmu öyle şey dicektim ama jeton sonra düştü :D abi bak şimdi; break dance ve electric boogie biraz farklı;
Break dansta kafa üstü dönersin,hoplarsın zıplarsın fln...
Electrik boogiede ise robot taklidi yaparsın,şöyleki breaktaki kadar hareketli deildir,genel olarak kasların çalışmasını eğitirsin,sistemi oturtursan robot gibi duraksayarak hareketler yaparsın yada sagonun bi konserinde yaptığı gibi akıcı olabilirsin,görüntü o an akan bi nehirden farksız olur :D herifte sanki kemik yok derler.
Eğerki atlayıp zıplamalıyı istiyosan break,sadece normal figürler istiyosan hiphop seç ;) eğerki hangi kursta hangi figürler öğretilcek onlarıda yazarsan ona göre daha kapsamlı bilgi ve açıklama sunulabilir diye düşünüyom :D amele abinin dediği o uprock olayı ise dansın girişinde yapılan o ileri geridir hani bi bacak öne bi bacak arkaya sonra adam yerde dönmeye başlar fln :) hadi ii kurslar :D
-
Break Dance ve Hip Hop birbirinden farklı iki olgu olmasına rağmen bir bütünlük oluşturabiliyor.
Break Dance, Hip Hop'ta oynanan oyunun görselliği olarak nitelendirilebilir. Giriş dediğimiz kısım break'tir. Hip Hop'a görsellik katar ve yapılan hareketin daha görsel boyutlarda izlenilmesine olanak tanır. Break birçok dansın birleşimidir aslında, bale vb.
-
Geçenler'de bir film izlemiştim hip- hop dansçıları diye orda battle yaparak adamlar para kazanıyodu.breakle hip-hop arasında fark vardır heralde .En sevmediğim şeylerdendir yok hip-hop 5 senelik bişi yok öyle bir kültür yok Bende tamam yok deyip geçiyorum zaten anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demiş atalarımız