Bu Aralar Amerika"Ya Gidecek Var Mı ? [İtouch]
-
ismailca bunu yazdı:
-----------------------------
PanxeR bunu yazdı:
+ gene bir tbt liyi sadece bir ipod için sorguya çektiklerini hatırlıyorum üstünde gift yazdığı halde
-----------------------------ben anlamadım la. nasıl bir olaydı ki tam olarak? merak ettim
-----------------------------ya ipod yada bir ipod parçası almış ebay dan (kulaklığı olabilir)
gümrükte kalmış ve sonra gümrükten almak zorunda kalmıştı vergileri ve orda kaldığı süre için ek bir bedel ödemeden önce 2 saat sorgulandığını yazmıştı
doğru olup olmadığını bilemiycem ama konuyu bulursam link i koyarım baya oldu
burası türkiye herşey olabilir =)
-
PanxeR bunu yazdı:
ebay gibi siteler den alınan elektroniklerin gümrükte kalabilitesi çok yüksek hiç bulaşmayın derim
hatta bir ara hatırlıyorum konusu açılmıştı tbt de
adam aldığı n97 yi (ilk çıktığında) tr de bildiğiniz gibi 1500-1700 e falan geliyor 900ytl ye almış ama gümrükte kalmış 1milyara yakın para aleti geri almak için ödemiş
+ gene bir tbt liyi sadece bir ipod için sorguya çektiklerini hatırlıyorum üstünde gift yazdığı halde
+ olarak cep telefonu olmadığı sürece (telefon olayını bilmiyorum çünki)
elektronikleri getirip götürebilirsiniz hiç bir sorun çıkmaz hatta ve hatta cep telefonlarında da çıkmaması gerekiyor
uçak veya deniz yolu ile gidip gelenler üstlerine aldıkları elektronikler kendilerine ait ise hiç sorunsuz yollarına devam ederler
nasıl kendi ceptelefonunuz sorun çıkartmıyorsa aynı olay
ama kargo ile yollamak türkiye için imkansız gibi birşey amazon.com beleş kargo sistemi ile çalılıyor çok ucuz ama alamıyorsunuz çünki gümrükte kalıyor
bu arada işi ticaret e dökerim diyenler için her geçişte belli bir miktar 2 3 4 elektronikten sorası sorun çıkartabilir diye düşünüyorum aynı olay içkide de var
ipod touch u geçtim iphonelar bile 199dolar türkiye de 1500ytl ........... yorum yok !
-----------------------------nerdeymis hocam 199$a iphone? :D
ha vardir ama adamlarin verecegi sim kartini 24 ay kullanman ve aylik belirli bir meblag ödemen kosuluyla..
yoksa yurtdisinda da belese bisey vermiyolar ;)
-
PanxeR bunu yazdı:
ismailca bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------ben anlamadım la. nasıl bir olaydı ki tam olarak? merak ettim
-----------------------------ya ipod yada bir ipod parçası almış ebay dan (kulaklığı olabilir)
gümrükte kalmış ve sonra gümrükten almak zorunda kalmıştı vergileri ve orda kaldığı süre için ek bir bedel ödemeden önce 2 saat sorgulandığını yazmıştı
doğru olup olmadığını bilemiycem ama konuyu bulursam link i koyarım baya oldu
burası türkiye herşey olabilir =)
-----------------------------ilginç la :D
-
edit
-
gelirde gonderilirde, ben kac senedir gelip gidiyorum hic bir sorunla karsilasmadim. Ancak, onunla ugrasip guvenebilecegin ve sana guvenebilecek bir adam lazim.
-
bence pekde sorun olmaz ya kutusundan çıkarır kendi ipodu gibi kullanır bence pek de sorun olmaz :D
-
mtz bunu yazdı:
gelirde gonderilirde, ben kac senedir gelip gidiyorum hic bir sorunla karsilasmadim. Ancak, onunla ugrasip guvenebilecegin ve sana guvenebilecek bir adam lazim.
-----------------------------hoca sen yakın tarihte yine gidicen mi?
-
ben 3 yıl önce ebaydan fossil marka saat aldım tr'nin yari fiyata geldi.
bir de logitech 5+1 hoparlör siparis ettim 35 usd felandi,ürün gelmedi bayadir ,ptt yi aradim bizde yok dediler yada ayak yaptılar,yani yalan oldu o param.
-
ismailca bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------gümrükte sorguya çekilen bendim kıçıkırık ipod yüzünden. gift olarak belirtilmesine rağmen üzerinde ipod yazdığı için. usps gönderen kişiden içinde ne olduğunu soruyor sigorta vs için.buraya geldiğinde ise gümrükteki gümrükçü ebay'e girip ürünün fiyatlarına bakıp ona göre bir değer biçip gümrük vergisini ödetiyor. üzerine yasalarla uzun uzun bir konuşma ve 3 5 ay içinde tekrar bu tarz bir ürün getirilmesi halinde başının belaya gireceğini söyleyerek cihazı teslim ediyor.
benim size tavsiyem 300 lira veriyorsanız 100 - 200 daha verin buradan alın 1.garanti sorununuz olmaz. 2.gümrükte yusuf çekmezsiniz. 3.gerçekten başınızı hiç belaya sokmak istemezsiniz.
ebay ucuzdur iyidir ama getirilecek malzemeleri iyi seçmelisiniz. elektronik ürünlerde sorun çıkıyor. telefon hiç gelmiyor bile nadiren birkaç tane geçtiği oluyor. ps3 xbox oyunları kolaylıkla geliyor. kulaklıkta sorun çıkmıyor bolca sennheiser kulaklık getirdim.
bazı arkadaşlar seiko saat alıyorlardı eskiden. çok ucuza çinden. hatta baya bi para kazanmıştı bi arkadaşım.
-
biz kıbrıstan sigara getiriyoruz ucuz oldugu için normalde kişi başı 3 karton var. Atatürk hava alanından girerken hiç sorun yaşamadık. 45 karton sigara geçirdigimiz oldu . memur dedi ne içinde bavulun çamasır dedik. geçtik yani biri üzerinde getirirse gelecek seyi hiç sorun olmaz bence