folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Bu Devre Elemanı Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu Devre Elemanı Nedir? Ne İşe Yarar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    35ygt45
    35ygt45's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı:
    -----------------------------

senin alatin kolu bozuk olmaın yani elektronik olarak değil

plastik kısımlarına bak belki bir yeri kırılmıştırda ondan olmuyordur :S neden geri gelmediği için bir fikrim var ama u bu zaten sen arabaya ileri geri yaptırdığın kollara bak onlarda bişi varmı

Arkadaşım bende 2 tane Rc araç var.Birinin kumandasını radyoya doğru tuttum.Her yönde cızırtı var.Radyoyu etkiliyor.Bu bozuk kumandayı tuttum.İleri sağ sol var fakat geri tuşuna basınca ses alamıyorum.Kollar sağlam.Kolun altındaki metalleride temizledim.Ama yine basmıyor....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

35ygt45 bunu yazdı:
    wert bunu yazdı:

plastik kısımlarına bak belki bir yeri kırılmıştırda ondan olmuyordur :S neden geri gelmediği için bir fikrim var ama u bu zaten sen arabaya ileri geri yaptırdığın kollara bak onlarda bişi varmı

Arkadaşım bende 2 tane Rc araç var.Birinin kumandasını radyoya doğru tuttum.Her yönde cızırtı var.Radyoyu etkiliyor.Bu bozuk kumandayı tuttum.İleri sağ sol var fakat geri tuşuna basınca ses alamıyorum.Kollar sağlam.Kolun altındaki metalleride temizledim.Ama yine basmıyor....

Sorun İşlem Ünitesinde Olma ihtimali Yüksektir. Entegrede Hata olabilir. Bağdaştırıcı Transiströlerden Takip et Kola Giden uc var ise, Transistör Emisyon kaybetmiş olabileceğinden Değişimini Sağlarsan Düzelebilir, Başkada Bişey Gelmiyor aklıma.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    35ygt45
    35ygt45's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı:
    35ygt45 bunu yazdı:
    Bu parçayı çıkarınca yine ileri sağa sola gidiyor fakat  geri gitmiyor....
    hocam devrenin tamamini gormeden nerden bilielim ufacik bi kristalin yonlere nasil etkidigini?
    Hocam fotoğraftan arızayı bulup onarabilme gibi bir yeteneğin varsa hemen resmini çekip yollayayım.Sorun değil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    35ygt45
    35ygt45's avatar
    Erkek
    shockman bunu yazdı:

35ygt45 bunu yazdı:
    wert bunu yazdı:

Sorun İşlem Ünitesinde Olma ihtimali Yüksektir. Entegrede Hata olabilir. Bağdaştırıcı Transiströlerden Takip et Kola Giden uc var ise, Transistör Emisyon kaybetmiş olabileceğinden Değişimini Sağlarsan Düzelebilir, Başkada Bişey Gelmiyor aklıma.

Teşekkürler hocam.Zaten bu parçayı elektronikçilerde bulamadım.Diğer parçalarıda bulamam heralde.Şimdilik askıya aldım.Deneyerek yapmaya çalışacağım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    35ygt45 bunu yazdı:
    mizahi bunu yazdı:
    35ygt45 bunu yazdı:
    Bu parçayı çıkarınca yine ileri sağa sola gidiyor fakat  geri gitmiyor....
    hocam devrenin tamamini gormeden nerden bilielim ufacik bi kristalin yonlere nasil etkidigini?
    Hocam fotoğraftan arızayı bulup onarabilme gibi bir yeteneğin varsa hemen resmini çekip yollayayım.Sorun değil...
    pcb yi önlü arkalı çek gönder.bi deneriz hacı.

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 3780 Toplam Mesaj: 16