Bu Devre Elemanı Nedir? Ne İşe Yarar?
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------senin alatin kolu bozuk olmaın yani elektronik olarak değil
plastik kısımlarına bak belki bir yeri kırılmıştırda ondan olmuyordur :S neden geri gelmediği için bir fikrim var ama u bu zaten sen arabaya ileri geri yaptırdığın kollara bak onlarda bişi varmı
-----------------------------
Arkadaşım bende 2 tane Rc araç var.Birinin kumandasını radyoya doğru tuttum.Her yönde cızırtı var.Radyoyu etkiliyor.Bu bozuk kumandayı tuttum.İleri sağ sol var fakat geri tuşuna basınca ses alamıyorum.Kollar sağlam.Kolun altındaki metalleride temizledim.Ama yine basmıyor.... -
35ygt45 bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
-----------------------------senin alatin kolu bozuk olmaın yani elektronik olarak değil
plastik kısımlarına bak belki bir yeri kırılmıştırda ondan olmuyordur :S neden geri gelmediği için bir fikrim var ama u bu zaten sen arabaya ileri geri yaptırdığın kollara bak onlarda bişi varmı
Arkadaşım bende 2 tane Rc araç var.Birinin kumandasını radyoya doğru tuttum.Her yönde cızırtı var.Radyoyu etkiliyor.Bu bozuk kumandayı tuttum.İleri sağ sol var fakat geri tuşuna basınca ses alamıyorum.Kollar sağlam.Kolun altındaki metalleride temizledim.Ama yine basmıyor....
-----------------------------Sorun İşlem Ünitesinde Olma ihtimali Yüksektir. Entegrede Hata olabilir. Bağdaştırıcı Transiströlerden Takip et Kola Giden uc var ise, Transistör Emisyon kaybetmiş olabileceğinden Değişimini Sağlarsan Düzelebilir, Başkada Bişey Gelmiyor aklıma.
-
mizahi bunu yazdı:
35ygt45 bunu yazdı:
Bu parçayı çıkarınca yine ileri sağa sola gidiyor fakat geri gitmiyor....
hocam devrenin tamamini gormeden nerden bilielim ufacik bi kristalin yonlere nasil etkidigini?
Hocam fotoğraftan arızayı bulup onarabilme gibi bir yeteneğin varsa hemen resmini çekip yollayayım.Sorun değil... -
shockman bunu yazdı:
-----------------------------35ygt45 bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
Arkadaşım bende 2 tane Rc araç var.Birinin kumandasını radyoya doğru tuttum.Her yönde cızırtı var.Radyoyu etkiliyor.Bu bozuk kumandayı tuttum.İleri sağ sol var fakat geri tuşuna basınca ses alamıyorum.Kollar sağlam.Kolun altındaki metalleride temizledim.Ama yine basmıyor....
-----------------------------Sorun İşlem Ünitesinde Olma ihtimali Yüksektir. Entegrede Hata olabilir. Bağdaştırıcı Transiströlerden Takip et Kola Giden uc var ise, Transistör Emisyon kaybetmiş olabileceğinden Değişimini Sağlarsan Düzelebilir, Başkada Bişey Gelmiyor aklıma.
Teşekkürler hocam.Zaten bu parçayı elektronikçilerde bulamadım.Diğer parçalarıda bulamam heralde.Şimdilik askıya aldım.Deneyerek yapmaya çalışacağım.. -
35ygt45 bunu yazdı:
mizahi bunu yazdı:
35ygt45 bunu yazdı:
Bu parçayı çıkarınca yine ileri sağa sola gidiyor fakat geri gitmiyor....
hocam devrenin tamamini gormeden nerden bilielim ufacik bi kristalin yonlere nasil etkidigini?
Hocam fotoğraftan arızayı bulup onarabilme gibi bir yeteneğin varsa hemen resmini çekip yollayayım.Sorun değil...
pcb yi önlü arkalı çek gönder.bi deneriz hacı.