Bu Diferansiyel Hesap Doğru Mu
-
hmm çözümde bir hata yapmışım sanırım.. çözümü dengelemek için aklımsıra zırvalamışım biraz
y'=ay ise
y=e^(ax) gibi bir fonksiyon olmalıdır .. bunun türevini alıp sağlamasını yapasak
y'=a e^(ax) hagaden altı çizili bölüm "y" ye denk ve y'=ay oluyore
benim notumda
k=tan (alfa) =cot (beta) ( alfa ve beta dik üçgende oldukları için)
y=cotß.e(cotß)x
-
ltcelik bunu yazdı
hmm çözümde bir hata yapmışım sanırım.. çözümü dengelemek için aklımsıra zırvalamışım biraz
y'=ay ise
y=e^(ax) gibi bir fonksiyon olmalıdır .. bunun türevini alıp sağlamasını yapasak
y'=a e^(ax) hagaden altı çizili bölüm "y" ye denk ve y'=ay oluyore
benim notumda
k=tan (alfa) =cot (beta) ( alfa ve beta dik üçgende oldukları için)
y=cotß.e(cotß)x
y=e^(ax) olursa sonuc o cikmaz, kardesim.
a=k= tan(alpha)=cot(beta) ise,
y=exp(cot(beta)x) + c
bastaki cot(beta) katsayisi integrali alinca gider.
-
Tamam doğru .. y' öyle çıkıyor
-
Mat1 ve Mat2 görmeden bana Diferansiyel Denklemleri kitleyen uyuz danışmanımı hatırlıyorum. Allahın cezası... 2.sene hırs yapıp verdik hepsini fakat şuan boşboş gözlerle bakıyorum bu konuya.Herşey silinmiş gitmiş.
ltcelik kardeşimizi ve ona destek olan müridlerimizi eğitime destek aşklarından ötürü tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.
-
italyan bunu yazdı
Mat1 ve Mat2 görmeden bana Diferansiyel Denklemleri kitleyen uyuz danışmanımı hatırlıyorum. Allahın cezası... 2.sene hırs yapıp verdik hepsini fakat şuan boşboş gözlerle bakıyorum bu konuya.Herşey silinmiş gitmiş.
ltcelik kardeşimizi ve ona destek olan müridlerimizi eğitime destek aşklarından ötürü tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.
O-haaa... vay mnmnmnumun malı
İçim acıdı yahu..
-
Hocam ben mi yanlis anliyorum, alfayla betanin toplami 90 degil ki?..
Edit.valla bir daha baktim diki nasil cektigine mobildeyim karinca duasi gibi goruyorum ama ama alfayla betanin toplami 90sa o tanjant alfa yanlis, toplami 90 degilse 1/k=tanjant beta degil. Gibi. Bence. Dogru goruyorsam.
izzmarit tarafından 09/Eki/18 12:27 tarihinde düzenlenmiştir -