Bu Diferansiyel Hesap Doğru Mu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

hmm çözümde bir hata yapmışım sanırım.. çözümü dengelemek için aklımsıra zırvalamışım biraz

y'=ay ise

y=e^(ax) gibi bir fonksiyon olmalıdır .. bunun türevini alıp sağlamasını yapasak

y'=a e^(ax)    hagaden altı çizili bölüm "y" ye denk ve y'=ay oluyore

benim notumda

k=tan (alfa) =cot (beta) ( alfa ve beta dik üçgende oldukları için) 

y=cotß.e(cotß)x 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

hmm çözümde bir hata yapmışım sanırım.. çözümü dengelemek için aklımsıra zırvalamışım biraz

y'=ay ise

y=e^(ax) gibi bir fonksiyon olmalıdır .. bunun türevini alıp sağlamasını yapasak

y'=a e^(ax)    hagaden altı çizili bölüm "y" ye denk ve y'=ay oluyore

benim notumda

k=tan (alfa) =cot (beta) ( alfa ve beta dik üçgende oldukları için) 

y=cotß.e(cotß)x 

y=e^(ax) olursa sonuc o cikmaz, kardesim.

a=k= tan(alpha)=cot(beta) ise,

y=exp(cot(beta)x) + c 

bastaki cot(beta) katsayisi integrali alinca gider. 

All I need is a possibility.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Tamam doğru ..  y' öyle çıkıyor

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Mat1 ve Mat2 görmeden bana Diferansiyel Denklemleri kitleyen uyuz danışmanımı hatırlıyorum. Allahın cezası... 2.sene hırs yapıp verdik hepsini fakat şuan boşboş gözlerle bakıyorum bu konuya.Herşey silinmiş gitmiş.

ltcelik kardeşimizi ve ona destek olan müridlerimizi eğitime destek aşklarından ötürü tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı

Mat1 ve Mat2 görmeden bana Diferansiyel Denklemleri kitleyen uyuz danışmanımı hatırlıyorum. Allahın cezası... 2.sene hırs yapıp verdik hepsini fakat şuan boşboş gözlerle bakıyorum bu konuya.Herşey silinmiş gitmiş.

ltcelik kardeşimizi ve ona destek olan müridlerimizi eğitime destek aşklarından ötürü tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

O-haaa...  vay mnmnmnumun malı

İçim acıdı yahu..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam ben mi yanlis anliyorum, alfayla betanin toplami 90 degil ki?..

Edit.valla bir daha baktim diki nasil cektigine mobildeyim karinca duasi gibi goruyorum ama ama alfayla betanin toplami 90sa o tanjant alfa yanlis, toplami 90 degilse 1/k=tanjant beta degil. Gibi. Bence. Dogru goruyorsam.

izzmarit tarafından 09/Eki/18 12:27 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

izzmarit hocam 

Diferansiyel ölçekte dQ çok küçük olduğu için öyle kabul edilebiliyor.. 

Şurada da böyle bir bilgi var

Büdüt:  Ayrica nerde kaldın ayol.. Aramaya çıkacaktım nerdeyse ..

ltcelik tarafından 09/Eki/18 21:17 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 3150 Toplam Mesaj: 18
polar kutupsal diferansiyel denklem