Bu Dokunmatik Ekranın İşleyişi Nedir Arkadaş?
-
hoca işin içinde sadece programı yazılımı bilgisayarı yok ki, bi iphone da birsürü sensör var, galiba iphone un dokunmatiği ısıya duyarlı çünkü diğer dokunmatikler gibi tırnağınla kullanamıyorsun, basit mantık olarak düşünürsek, bi cursor var, ve bu cursor sensörün algıladığı yere gidiyor, bunun komplike halini düşün
-
Birçok dokunmatık ekran mantıgı vardır ama tahmınıme göre bizim görebılecegımız 2-3 tanesı
1-Rezistif Dokunmatik Ekran
Bu direnç prensiplerini ele alarak geliştirilmiş teknoloji ( gereksiz bi teknoloji artık ama bi basamak olmus tabi )
2-Kapasitif Dokunmatik Ekran
Ekran rezisif e göre daha saydam ve cam , o yuzden daha yalıtkan ve ekranın dört köşesinden gerilim uygulanarak elektrostatik alan oluştruluyor ve koordinat sistemi mantıgıyla calısıyor.
3-Kızılötesi Dokunmatik Ekran
Hafif dokunmak buna yetıyor en dayanıklısı ve en pahalısı bu, ekrana sureklı kızılötesi ışık demetlerı gonderılıo ekranda ısık olup olmadıgını yokluyo ve parmagını koydugnda ısıgı kestgnı anlayarak ona gore ıslem yapıo
Benım bıldklerım bunlar cok ayrıntılı sekılde guzelce anlatıyorlar dokumanlarda , şu kızılötesi dokunmatıgı delı bıseymıs gıbıme gelıyor ama hıc gormedım merak ettım sımdı ben bunu iyce arastrıyım :)
-
Madem örneklerden gidiyoruz; şimdi diyelim ben her gün okula 10 dk erken gidip, dersten önce sigara içmeyi seven bir adamım. Bir gün yataktan çıkmaya üşendiğim için her gün bindiğim otobüsü kaçırdım, bu yüzden okula normalden 10 dk geç gittim, sigara içemeden derse girdim. Ve benim kaçırdığım otobüs kaza yaptı içindeki herkes öldü. Bu durumda ben hala aptal mıyım? Aptalsam; canlı bir aptal olmak, ölü bir akıllı olmaktan daha iyi midir?
-
Bosluk bunu yazdı:
-----------------------------Birçok dokunmatık ekran mantıgı vardır ama tahmınıme göre bizim görebılecegımız 2-3 tanesı
1-Rezistif Dokunmatik Ekran
Bu direnç prensiplerini ele alarak geliştirilmiş teknoloji ( gereksiz bi teknoloji artık ama bi basamak olmus tabi )
2-Kapasitif Dokunmatik Ekran
Ekran rezisif e göre daha saydam ve cam , o yuzden daha yalıtkan ve ekranın dört köşesinden gerilim uygulanarak elektrostatik alan oluştruluyor ve koordinat sistemi mantıgıyla calısıyor.
3-Kızılötesi Dokunmatik Ekran
Hafif dokunmak buna yetıyor en dayanıklısı ve en pahalısı bu, ekrana sureklı kızılötesi ışık demetlerı gonderılıo ekranda ısık olup olmadıgını yokluyo ve parmagını koydugnda ısıgı kestgnı anlayarak ona gore ıslem yapıo
Benım bıldklerım bunlar cok ayrıntılı sekılde guzelce anlatıyorlar dokumanlarda , şu kızılötesi dokunmatıgı delı bıseymıs gıbıme gelıyor ama hıc gormedım merak ettım sımdı ben bunu iyce arastrıyım :)
-----------------------------O dediğin kızılötesi şeyler hic kullanışlı değil yan imobilite olarak değil çünkü aşırı derecede bir enerji harcaması söz konusu oluyor. O yüzden daha çok parmak izi taraması güvenlik vs alanlarda daha keskin bir bilgi ve koordinat alınmasi için bunları kullanıyorlar