Bu Domain‘E Ne Sitesi Gider ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

doc area: doc demek documentary yani belgesel. Belgesel sitesi yapabilirsin. Ya bir dosya paylaşım sitesine upload edersein ya da uğraşacaksan veya internetten de çekebilirsen uzun filmler oynatan siteler var. Mesela megavideo. Sonuç olarak online belgesel sitesi yapabilirsin. Çok sayıda yabancı kullanıcı çekecektir.

Bazıları kitap, doc felan demiş. O da olur. Ama kitap ve belgesel beraber yapma. Ya sadece belgesel yap ya da e-kitap, doc pdf, ppt felan yap. Bunu da yine dosya paylaşım sitelerine yükleyerek yapabilirsin. Ya da scribd, slideshare gibi siteler var. Dökümanları oraya yükleyerek kendi sitende online olarak okutabilirsin veya slayt gmsterilerini indirtmeden gösterebilirsin. Aslında süper bir domain. Vaktim olsa ben uğraşırdım.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XanTos
    XanTos's avatar
    Erkek
    Mukan bunu yazdı:
    -----------------------------

Yabancılar için word (doc), pdf gibi dosyaların upload edilebildiği ve ek olarak indirmeden de okunabildiği bir upload sitesi hazırlar ve adsense reklamları koyarsan 1k hit ile aylık 200-300 $ rahatlıkla kazanırsın. Php'nin doc ve pdf için fonksiyonları var. Upload scripti kodlamak ise çocuk oyuncağı.

*** Eğer p word ve pdfleri okuturken sitemap'ine ekletir ve sef kullanırsan kazanacağın miktarı 3-4e rahatlıkla katlarsın. Burada ise telif haklarına dikkat etmen gerekli.

Bu fikir gayet mantıklı geldi. Upload scripti yazabilecek php bilgim yok maalesef :) Şu an box.net tarzı birşey yazdırmak için coder arıyorum. Eğer bütçemi aşmazsa o tarz bir script yazdıracağım. Ama büyük ihtimalle aşacaktır. Hazır script önerin var mı ?

diamonique bunu yazdı:

doc area: doc demek documentary yani belgesel. Belgesel sitesi yapabilirsin. Ya bir dosya paylaşım sitesine upload edersein ya da uğraşacaksan veya internetten de çekebilirsen uzun filmler oynatan siteler var. Mesela megavideo. Sonuç olarak online belgesel sitesi yapabilirsin. Çok sayıda yabancı kullanıcı çekecektir.

Bazıları kitap, doc felan demiş. O da olur. Ama kitap ve belgesel beraber yapma. Ya sadece belgesel yap ya da e-kitap, doc pdf, ppt felan yap. Bunu da yine dosya paylaşım sitelerine yükleyerek yapabilirsin. Ya da scribd, slideshare gibi siteler var. Dökümanları oraya yükleyerek kendi sitende online olarak okutabilirsin veya slayt gmsterilerini indirtmeden gösterebilirsin. Aslında süper bir domain. Vaktim olsa ben uğraşırdım.

Online belgesel sitesi olarak açmak biraz zor olur sanırım. Seo açısından diğer sitelerle rekabet edebileceğimi sanmıyorum :)

r10aldinho bunu yazdı:

bende başta makale, dökuman sitesi olabilir diye düşündüm

alternatif fikirde vereyim :)  Çoban köpeği sitesi olabilir

carea=çoban köpeği (in spanish)

ilginç bir fikir :D Fakat ben ne anlarım çoban köpeğinden :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XanTos
    XanTos's avatar
    Erkek
    Belgesel sitesinde karar kıldım. Başladım çalışmalara hadi hayırlısı bakalım
Toplam Hit: 2462 Toplam Mesaj: 14