Bu Dosyalar Nasıl Temizlenir ?
-
hibelfill'i silmek için:
yönetici yetkili cmd'de -> powercfg.exe -h off
pagefile'ı silmek için:
bilgisayarım -> sistem özellikleri -> gelişmiş sekmesi -> performans kısmındaki ayarlar butonu -> gelişmiş sekmesi -> sanal bellek kısmındaki değiştir butonu-> disk belleği dosyası yok seçip ayarla butonuna bas
herşeye tamam diyerek pencereli kapat
---
üstte yazılmış niye söylemiyorsunuz :)
belleğiniz fazlaysa sanal belleği kapatabilirsiniz. belleğiniz azsa kapatmayın sapıtıyor pc
benim gibi usb'den windows kullanıyorsanız hibelfill miberfill hakgetire :D kapatın gitsin
NoktaliVirgul tarafından 23/Kas/18 12:34 tarihinde düzenlenmiştir -
C_e_Z_a bunu yazdı
Hocam geri yükleme noktası oluşturmuş sistem her güncellemeden önce muhtemelen. O kadar boyut, aslında diskinde işletim sisteminin her defasında yedeklenmesinden dolayı oluyor. Üst mesajda ismini verdiğim program ile, ön yükleme ve geri yükleme noktalarını silebiliyorsun. Biraz da bilgisayarın perfosmansı için başta tarayıcıların profillerindeki gereksiz ön bellek içeriklerini temizliyor.
Tavsiye ederim.Evet hocam 7 parça dosya var hepsi -geri yükleme noktaları- kısmında gözüküyor. Toplam 7 geri yükleme noktası var.Bu konuyla ilgili bir ayar buldum onuda buraya yazayım. Konuyla ilgili kafamdaki bütün soru işaretleri an itibariyle bitti. :) Aşağıda anlatacaklarım WİN7 içindir.
Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler diyoruz.
Sol tarafta -Sistem Koruması- kısmına basıyoruz.
Koruma ayarları bölümünde sürücüler var. Hangisi için korumalar açıksa bu gözüküyor.
Sürücüyü seçip yapılandıra tıklıyoruz.
Sistem korumasını açıp kapatmak.
Geriyükleme noktalarını hepsini buradan silmek.
Geri yükleme noktaları için bellek ayırmak. Hepsi buradan mümkün.
Ben 45 GB bellek ayırdığımı görüyorum. Yani aslında pekte bir sıkıntı yok. -
NoktaliVirgul bunu yazdı
pagefile'ı silmek için:
bilgisayarım -> sistem özellikleri -> gelişmiş sekmesi -> performans kısmındaki ayarlar butonu -> gelişmiş sekmesi -> sanal bellek kısmındaki değiştir butonu-> disk belleği dosyası yok seçip ayarla butonuna bas
herşeye tamam diyerek pencereli kapat
Bu özelliği kapat-aç yapsak dosya boyutu düşer mi ? :)
-
HoLyCat bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
:S
Combofix çözer hocam.
Ne alaka?
Edit;
Üst postta çözüm verilmiş.
Her soruna combofix önerenler derneği kuralım.
-
combofix ölüm hariç her şeye devadır
ms, combofix'i satın alıp windows'a gömecek bir sonraki yamada
konuya gelirsek
1- pagefile.sys
performans, sistemin stabilitesi sikimde değil
16 gb ram'im var, ram kullanımım çok yüksek değil, illa kapatıcam dersen

şu kısımdan ister kapatabilir, ister min ve max değerlerini elle ayarlayabilirsin
sonuç : ram yetmiyor hatası alıyorum, pc kapanıyor diye konu açma sonra da?
2- hiberfil.sys
bu dosya sadece hazırda beklet için kullanılmaz
windows 8/8.1/10 kullanıyorsan, bilgisayarın açılış hızını arttırmada da kullanılır (kapanırken bir miktar geç kapanarak)
sonuç : bilgisayarın açılış hızı yavaşladı diye konu açma sonra da?
3- sistem geri yüklemeyi kapatabilirsin
genel sonuç : 3-5 cigabört dert haline geldiyse, hdd'yi değiştir
YekteranBaymedir tarafından 23/Kas/18 15:42 tarihinde düzenlenmiştir -
YekteranBaymedir bunu yazdı
Konuyu okumadan baya döktürmüşsün. Ne yazdıklarının zaten yazıldığını ne olayın 3-5 gb problemi olmadığını görememişsin bu yüzden.
Sonuç : yinede emek vermişsin teşekkürler -
Windows disk temizleme harici hiçbir temizlik aracı kullanmayın benden tavsiye. Sistemi berbat ediyor. Bunun haricinde WinDirStat tavsiye ederim.
-
System volume information- diske sağ tık disl temizleme, sistem dosyalarınıda temizle seçeneğimile silinebilir.
silinmeyen her türlü dosya, kasör içinde- Lockhunter isimli küçük program.
sorumluluk almam ona göre
-
italyan bunu yazdıYekteranBaymedir bunu yazdı
Konuyu okumadan baya döktürmüşsün. Ne yazdıklarının zaten yazıldığını ne olayın 3-5 gb problemi olmadığını görememişsin bu yüzden.
Sonuç : yinede emek vermişsin teşekkürlerBilgisayarımın üzerinde boyutuyla canımı sıkan 1 klasör 2 dosya var.
Programlama falan bu dosyaları daha insani boyutlarda tutabilir miyiz ? Nedir ne işe yarar nasıl insani boyutlarda muhafaza ederiz bu dosyaları.
kesinlikle 3-5 gb'ın peşinde değilsin
-
italyan bunu yazdı
pagefile.sys için ; çalıştıra , control sysdm.cpl yazıp gelen menüden boyutu ayarlayabiliyoruz.
hiberfil.sys için ; komut istemine "powercfg -h off" yazınca bu özelliği kapatıyoruz.
Silmek teknik olarak mümkün ama önerilmez deniliyor. 2 Dosyanın 14 GB yer tutması gıcık ediyor sadece. Yüksek kaliteli videoları bile sildim bu yüzden :) System Volume dosyasını yarı yarıya azaltabilirsem bu 2 dosyaya tahammül edebilirim.İster 1GBı dert ederim ister 10GB dert ederim. Zaten yazılan şeyleri yazıyorsun. Hadi görmedin. Kalkıp utanmadan ukalalık ediyorsun.
Madem çirkinleşiyorsun. Soruyorum.
Sana girip çıkan ne ?
Derdim kendi işimi görmek olsa öğrendiğim şeyleri gelip buraya yazmazdım. Sanada emek verip yazdın diye teşekkür ediyorum. Hala ukalalık peşindesin @yekteranbaymedir