folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bu Fan Sesi Beni Öldürüyor! Nasıl Kesebiliriz? Olmadı Yeni Bir Fan Alayım?

Bu Fan Sesi Beni Öldürüyor! Nasıl Kesebiliriz? Olmadı Yeni Bir Fan Alayım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

Arkadaşlar yorumlar ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Çok iyi fikirler çıktı deneyeceğim...

baristbt bunu yazdı

kasayı bi aç ,  sürten incecik bi tel , etiket vs. varsa çıkar onları 

azıcık wd40 sık sargıların arasına , veya eczaneden bi dene şırınga al ordan bas içine 

sessiz sedasız sayan gibi olur

kasada sürten herhangi birşey yok kontrol ettim hatta kapağını falan takmadan çalıştırdım yine aynı ses...

wd40 ne bilmiyodum bir bakayım dedim de pas sökücü mü o? gerçekten pas sökücü mü enjekte etmem gerek? bir de sargılar denilen kısmı da bilmiyorum kapalı olan kısım diye tahmin ettim ama?

akustikelektrik bunu yazdı

sitesine bak belki fan için bir update falan yayınlamışlardır. Bios güncellemesi olabilir

sitesine baktım evet bir güncelleme varmış deneyeceğim. denedikten sonra tekrar geri bildirim vereceğim.

efsaneburak bunu yazdı

hocam bu ne ya allah aşkına kafa mı dayanır

müzik ile bastırmaya çalışıyorum :)

ElizaBeTH bunu yazdı

fan editor porgramlarıyla denedinmi hocam ? bide o fan artık sanki ölmüş yada çok tozlu 

bildiğim bir fan editör programı yok. Ondan önce şu bios denemesini yapacağım olmadı bunu da denerim. Tozlu olmadığından net eminim ama çook güzel bir şekilde temizlemiştim.

zalimadam bunu yazdı

işletim sistemin hayvan gibi ram tüketiyor. adam gibi formatla ve anti kur.

onun dışında bu fan sesini dinledim ve fanın yağsız kaldığı için vibrasyon yaptığını anladım.

şimdi fanın plastik kısmı bir demir çubuğa biniyor ve ısı görmekten haşat oluyor yağsız kalıyor.

yağsız iken plastik dmire sürtünür ise böyle pis bir ses çıkarıtr. fanın plastik yatağı boşluk yapmış olabilir.

aynen böyle olmuştur gibi geliyor bana. bilgisayar 2 yıllık. ben çok fazla yormasam da kardeşim yazları hiç aralıksız oyun oynuyor. eh bu da eskitmiş olabilir dediğin gibi erimiş vesaire olabilir... Bunun dışında vibrasyonda da haklısın ama bu vibrasyon fanı bilgisayardan çıkarıp elimle dönderdiğimde bile hissediliyor buna rağmen düzelebilir mi yağ vesaire koyunca?

ha bir de windows 8.1 yükleyebilirim. Virüs olduğunu düşünmüyorum bilgisayarda ama arkaplanda çok program var. antivirüs olarak da (bi antivirüs programı değil sanırım ama) "Malwarebytes Anti-Malware" kullanıyorum bilgisayara her gireni taratıyor zaman zaman da full taratıyorum...

mfatihbodur bunu yazdı

kablo sürtüyor gibi ama tozlanmış da olur. ben 6 aya bir laptopu söküyorum ayakkabı boya süngerleri gibi toz kalıbı çıkıyor içinden

toz değil ya kablo da değil. keşke o kadar basit bir şey olsaydı da kurtulsaydım hemen

kaanstain bunu yazdı

Turbo mod açık gibi geldi,

monsterın bazı modellerinde var.

FN+1 yapınca açılıyor/kapanıyor.

Bir ihtimal..

bu turbo olayını duymuştum evet bir deneyeyim şimdi onu da...

ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    kofcu bunu yazdı

zalimadam bunu yazdı

işletim sistemin hayvan gibi ram tüketiyor. adam gibi formatla ve anti kur.

onun dışında bu fan sesini dinledim ve fanın yağsız kaldığı için vibrasyon yaptığını anladım.

şimdi fanın plastik kısmı bir demir çubuğa biniyor ve ısı görmekten haşat oluyor yağsız kalıyor.

yağsız iken plastik dmire sürtünür ise böyle pis bir ses çıkarıtr. fanın plastik yatağı boşluk yapmış olabilir.

aynen böyle olmuştur gibi geliyor bana. bilgisayar 2 yıllık. ben çok fazla yormasam da kardeşim yazları hiç aralıksız oyun oynuyor. eh bu da eskitmiş olabilir dediğin gibi erimiş vesaire olabilir... Bunun dışında vibrasyonda da haklısın ama bu vibrasyon fanı bilgisayardan çıkarıp elimle dönderdiğimde bile hissediliyor buna rağmen düzelebilir mi yağ vesaire koyunca?

ha bir de windows 8.1 yükleyebilirim. Virüs olduğunu düşünmüyorum bilgisayarda ama arkaplanda çok program var. antivirüs olarak da (bi antivirüs programı değil sanırım ama) "Malwarebytes Anti-Malware" kullanıyorum bilgisayara her gireni taratıyor zaman zaman da full taratıyorum...

öncelikle win7 64 bit kur fazlası ile daha kullanışlı ve verimli olacaktır.

evet düzelir ama gres yağı sürmen lazım hemde bol bol.gidipte pas sökücü yada dandik ince yağlardan sürme 1 ay sonra yine ses yapar.

becerebilirsen kutu kolanın tenekesinden bir parça kesip fanın bindiği çubun etrafına sar yatak görevi görür.

fan deli gibi hızlı çaışır ama hiç ses yapmaz. yok yapamam diyorsan fanın çukuru , çubuğu sargının için bindiği yeri ne varsa gres yağı doldur . birdaha açmana bile gerek kalmaz. ama sakın şırınga ile filan ince yağ yada pas sökücü dökme.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

zalimadam abi bildiğin diss atmışsın

"ama sakın şırınga ile filan ince yağ yada pas sökücü dökme."

bu işin piri wd40'dır , şırınga ile dememin sebebi fan boslugu çok az , sargı ve mıktanıslı bölümü yağlaması gerekiyor.

oraya bırak gresi ataç girecek kadar boşluk var. alternatör yağlamıyoruz :D hassas bi parça , ufak parça.

şurdan da bi wd40'a bakın https://eksisozluk.com/wd-40--301934?nr=true&rf=wd40

koçtaştan filan alın 8- 10 tl bişi. uzun süre götürür.

http://www.leyladansonra.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

bios güncellemeleri yapmak için usb bellek lazımmış sanırım onu yapamadım şimdi o yüzden. bu arada bahsedilen fn+1 için de bir bios güncellemesi varmış(turbo mod). bunun dışında şuan deneyebileceğim tek şey kola tenekesi işi. tam olarak nasıl bir şey yapmalıyım? fanı biraz ittirecek şekilde mi koymalıyım tenekeyi? sıkı sarmalı mıyım gevşek mi bırakmalıyım? hareketli mi olmalı sabit mi? yapıştırmalı mıyım öylece bırakmalı mıyım?

zalimadam?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

hiç uğraşma yeni fal al, belliki balans yapmış senin motor yada pervane :(

üzerinde yazan yazılardan bir ebay araştırması yap, servise para bayılma

destination@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

şöyle şeyler var bunlar nasıl? http://www.notebookanakarti.net/wp-content/uploads/notebook-fan_4338_611.jpg

deneyen kullanan var mı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

kendi fanını söküp bunu takmayı düşünüyorsan ne yazık ki olmaaz

destination@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

fanı yağla diyecem hacıda bu ses daha değişik bişe yoldan traktör falanmı geçiyordu birader :)

matematik24.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    kofcu bunu yazdı

bios güncellemeleri yapmak için usb bellek lazımmış sanırım onu yapamadım şimdi o yüzden. bu arada bahsedilen fn+1 için de bir bios güncellemesi varmış(turbo mod). bunun dışında şuan deneyebileceğim tek şey kola tenekesi işi. tam olarak nasıl bir şey yapmalıyım? fanı biraz ittirecek şekilde mi koymalıyım tenekeyi? sıkı sarmalı mıyım gevşek mi bırakmalıyım? hareketli mi olmalı sabit mi? yapıştırmalı mıyım öylece bırakmalı mıyım?

zalimadam?

hacı hiç bulaşma bozarsın gibime geliyor :D

boru gibi bükecek ve fan yatağına sokacaksın . sonra fanın bindiği milin üstüne bastırıp takacaksın .

takmadan önce kalın iğne gibi birşey ile iyice alıştıracaksın. ben fnın oturduğu milden biraz kalın matkap ucu ile delip boru şeklinde tenekeyi öyle takıyorum sıfır gibi oluyor. ama çok ince işçilik ister bana kalırsa uğraşma.

gres bas gitsin. 

baristbt bunu yazdı

zalimadam abi bildiğin diss atmışsın

"ama sakın şırınga ile filan ince yağ yada pas sökücü dökme."

bu işin piri wd40'dır , şırınga ile dememin sebebi fan boslugu çok az , sargı ve mıktanıslı bölümü yağlaması gerekiyor.

oraya bırak gresi ataç girecek kadar boşluk var. alternatör yağlamıyoruz :D hassas bi parça , ufak parça.

şurdan da bi wd40'a bakın https://eksisozluk.com/wd-40--301934?nr=true&rf=wd40

koçtaştan filan alın 8- 10 tl bişi. uzun süre götürür.

baristbt : müdür adam fanı dağıtıp basacak gresi ondan yazdım. ayrıca biliyorsun laptoplarda wd bir süre sonra yok oluyor . boşluk yaptığı için wd çok ince geliyor yok ediyor içinde :D

yoksa senin dediğin wd hergün kullanıyoruz çok iyi yazmışsın da bende tecbrübeme dayanarak wd sıkma dedim. çünkü adam fanı yuvasından çıkartabiliyor. eğer çıkartabiliyorsa gres çok daha kalıcı çözüm olur.

hayaların dert görmesin barış . ceketimi ilikledim gidiyorum.

edit: kofcu müdür olmazsa profilden ara ayrıntıyı anlat ona göre birşeyler yapalım . yanlış birşey yapıp anasını ağlatma cihazın.

zalimadam tarafından 28/Eyl/14 22:48 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

hocam wd 40 layınca  bir süre sonra toz topluyor ama orası bilgilerinize.Tecrübeyle sabittir :D

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
Toplam Hit: 2845 Toplam Mesaj: 26