Bu İslemci Fiyati Neden Boyle?
-
Hacilar benim eski islemci suan piyasada olan su yeni islemciden daha iyi ozellik olarak ama fiyati daha dusuk sitede gosterildigi uzere.Yeni bir notebook alirsam icinde gelen kendi islemcisini sokup benim islemcimi takmam daha iyi olmaz mi bu durumda ?
-
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-720QM-vs-Intel-Core-i7-5500U
Yukarıdaki link genel olarak sorunun cevabını veriyor.
-
Yoo daha iyi değil. Sadece mhz ve çekirdek sayısına bakmamak lazım. Özellikle RAM desteğinde yeni işlemci çok daha iyi. Yeni işlemcinin teknik özellikleri de verimliliği de daha iyi. Zaten üstte arkadaş VS linki vermiş. Orada aşağılara inersen görebilirsin.
-
Allah Allah
-
Hacılar mobildeyim link koyamadım i5 5200U nasıldır benim eski işlemciye kıyasla ? Bir söyler misiniz
-
u235 bunu yazdı
Hacılar mobildeyim link koyamadım i5 5200U nasıldır benim eski işlemciye kıyasla ? Bir söyler misiniz
en büyük sebeplerden biri bu heralde;
14 nm vs 45 nm -
nurulmac11 bunu yazdıu235 bunu yazdı
14 nm vs 45 nm Ne ? Anlamadım
-
nurulmac11 bunu yazdıu235 bunu yazdı
14 nm vs 45 nm +birisi 45w birisi 15w ve laptop icin dusunursek,ucurum
-
u235 bunu yazdınurulmac11 bunu yazdıu235 bunu yazdı
Senin eski işlemci 45nm uretim teknolojisi ile uretilmis, yenisi 14nm uretim teknolijisi ile.
-
niRvana_GG bunu yazdıu235 bunu yazdınurulmac11 bunu yazdıu235 bunu yazdı
Senin eski işlemci 45nm uretim teknolojisi ile uretilmis, yenisi 14nm uretim teknolijisi ile.
= daha az ısı, daha düşük TWP
-
Yani nm puanı yüksek olduğu için mi eski işlemcim şuan daha ucuz?