Bu Köy Erkeksiz Kaldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    Bende dıyorum bu antalyaya gelen ruslar neden yanlarında 1 turk erkek goturmek ıcın bır taraflarını yırtıyorlar onlarda haklıymıs...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tyler371
    tyler371's avatar
    Erkek

alttaki yorum:

ordaaaaa bir köy var uzaktaaaaa o köyyy BİZİM KÖYÜMÜZDÜRRRRRRR..... gitmesekte kalmasaktaaa o kızlar bizim kızlarımızdırrrr...

korku nedir bilmeyiz biz dağların erleri yuva yaptık göklere başdöndüren yerlere engel tanımaz aşarız yüce engin dağları el verir uzanırız mor siyah bulutlara ben türk KOMANDOSUYUM düşmanı çelik pençemle ezerim her yerde ben varım havada karada denizde çölde batakta çatakta her zaman ve her yerde hazır? DAİMA HAZIR hazır? DAİMA HAZIR kim? KOMANDO kim? KOMANDO olamazsın? YAH olamazsın? YAH komandolar? ALLAH komandolar? ALLAH ALLAH TÜRK KOMANDOSUNU KORUSUN AMİNN...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ruslar a.q size bişi olmasın

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

KURN44AZ bunu yazdı:
    -----------------------------
    bizim köylerde insan kalmıo orda en azından birileri kalmış
    -----------------------------
    hoca çok güzel değinmişsin vallla bravo.

burdan şunu belirtmek istyrm

türkiye sadece istanbuldan ibaret deilidr

bu ülkenin doğu anadolusuna güney doğusuna da istanbula yapılan yatırım yapılmalıdır

istanbulda yaşayan kaç insnın aklına türkiyede neler oluo diyince mardin hakkari elazığ gelio

hatta bazılarna istanbulun başkenti neresi diye sorulunca ankara diye cevap bile veriolar

yazık!

Yapay zeka, zeka değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Amele yok mu hemen gider : )

Ama abazalıkla alakalı değil. Maksat insanlık olsun.

Rusların gen havuzuna türklerin anlamlı kromozomlarını karıştırmak ister.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kapo
    Kapo's avatar
    Erkek

Arkadaşlar kardeşlerimizden birinin verdiği linkten haberin orjinalini okuyunca atlamamaya karar verdim. Zira linke tıklayıp orjinalini okumaya üşenen kardeşler için buraya yapıştırmayı kendime bir borç bilirim.

---ALINTI---

kusura bakılmasın ama türk gazetecilerinin nasıl götten uydurma haber yapabildiğinin bir örneği olarak gündemimize gelmiş ve aslından yanlış aparılmış bir rus köyü ismidir bu.

haberin hiçbir gazetemizde verilmeyen kaynağı the guardian'da çıkan 11 şubat 2008 tarihli ve "no country for old man" başlıklı haberdir. orjinali şuradadır:
    http://www.guardian.co.uk/...ss&feed=networkfront

aynı haberin bizde "bu köy erkeksiz kaldı", "ruslar erkeksiz kaldı" başlığıyla verilmesi de bizim muhabirlerimizle haberi yapan guardian muhabiri arasındaki algı farkını gösteriyor. hurriyet'teki örneği için: http://www.hurriyet.com.tr/...sp?gid=229&sz=46885

uzayacak ama üşenmeyelim, yazalım, karşılaştırma adına, guardian'daki metinden bazı kısımların çevirisini yapalım, bir de bizimkilerin nasıl çevirdiğine bakalım. bakalım ki sözlük yazarlarımız da gazetelerde yazanları copy paste ederken daha dikkatli olsun, madara olmasın:

guardian: "after the second world war, and the departure of the invading germans, it had a population of around 100. these days, though, the population is rather smaller - just four. " - "ikinci dünya savaşından ve işgalci almanların ayrılmasından sonra [bu köy] 100 civarında bir nüfusa sahipti. bugünlerde, bununla birlikte, nüfus çok daha az - sadece dört."

hürriyet: "son erkeğini geçen yıl kaybeden köyde, 100 kadın yaşıyor. slydzi bundan 50 yıl önce ülkenin batısında kadın, erkek ve çocukların yaşadığı, kalabalık bir nüfusa sahip normal bir köydü."

hürriyet'in resmindeki üç genç kıza bakalım ve guardian köyde yaşayan dört kişi hakkında ne demiş onu görelim. guardian: "there is olga feyodorovna, an 83-year-old widow [...] then there is tamara matveyeva - the village's youngest resident at a relatively sprightly 79. tamara lives with her friend alexandra, or sasha, in a tidy cottage at the bottom of a snowy track [...] both women are also widows. finally, there is another olga. olga number two is also 83, infirm, and unable to receive guests." - "olga feyodorovna var, 83 yaşında bir dul [...] sonra tamara matveyeva var -köyün en genci, görece neşeli, yaklaşık 79 yaşında. tamara arkadaşı alexandra ya da sasha ile karlı patikanın altındaki dar bir kulübede yaşıyor. [...] iki kadın da dul. son olarak, başka bir olga. iki numaralı olga da 83 yaşında, güçsüz/zayıf ve misafir kabul edemeyecek durumda".

"bu haberden alıntı yaparsanız yasal işlem yaparız" içerikli kırmızı yazılar koymaya başlamış olan hürriyet gazetesinin editörlerine buradan selamlarımı gönderiyor, bu haberi yapan arkadaşın guardian gazetesinin telif hakları ve haberi yapan emek sahibi kişi luke harding'i kaynak olarak göstermemesi konusunda ne düşündüğünü merak ediyorum. köyün isminin yanlış aparılması tesadüftür tabii, telif hakkı vb. nedeniyle olmasa gerekir. yoksa haberin benim iddia ettiğim gibi guardian'da yapılan haberle bir ilgisi yok, zaten baksanıza resimler de farklı.

daha önemlisi, resimdeki üç genç kıza bakıp salyaları akarken habere yorum yazan erkeklerimiz arasında "yardim lazimsa gelelim abla ehehehe" diyerek bu köye gitmeye karar verenlere selam eder, otobüs şöförüne gösterecekleri kağıtta köyün adını "slydzi" değil "slyozi" olarak yazmalarını öneririm. zira slydzi adında bir köy yok, gurbet ellerde kaybolmasınlar. mazallah sonra biz de erkeksiz kalırız. sevimli nineciklerimize de selamlarımızı iletirler artık.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ne oldu ses kesildi abaza takımından :D:D:D

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    biz ztn gitmeyecektik rusları denedik :F güzel ülkem gibisi mi war yahuuuu hep swool'un başının altından çıkıyo :/

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Haber yanlış olabilir ama son kalan 4 kişinin 3'ü kız :)

Toplam Hit: 5635 Toplam Mesaj: 20