Bu Laptop İhtiyacımı Karşılar Mı?
-
Merhaba arkadaşlar,
Aşağıdaki bilgisayar ihtiyacımı karşılar mı acaba? Şu anki laptopumda Pentium(R) Dul Core Cpu t4400 ve 2gb ddr2 ram var ve tam ihtiyacımı karşılaşmıyor. Bu işlemci işlerinden tam anlamıyorum, bu laptopta celeron 1000m var ve 2013 yılında çıkmış, t440 ise 2009'da, yeni çıkan'ın cache 2mb, bendeki ise 1 mb, yeni çıkan daha hızlı olmaz mı?
http://www.teknosa.com/urunler/125032636/lenovo-g580-59-376911-notebook?from=suggestion&term=lenovo
SİPARİŞ KODU 125032636 BELLEK 2GB BELLEK TİPİ DDR3 EKRAN BOYUTU 15,6" EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1366 x 768 EKRAN ÖZELLİĞİ HD ETHERNET Var GARANTİ SÜRESİ 2 Yıl İŞLEMCİ Intel Celeron 1000M İŞLEMCİ HIZI 1.80 GHz MARKA LENOVO MODEL G580 59-376911 OPTİK SÜRÜCÜLER DVD-RW PİL TİPİ 6 Hücreli SABİT DİSK 320 GB YAZILIM Windows 8 WİRELESS Var İhtiyaçlarım:
Photoshop ve Fireworks son versiyonlarında rahat çalışma.
After Effects'te ufak tefek amatör video düzenlemeleri.
Visual studio 2012, 2013 gibi ideleri takıntısız ve beklemesiz çalıştırma, derleme ve hızlı component ekleme.
-
En önemli fark Virtualization'da gözüküyor. Bunun avantajı ne acaba?
edit: ihtiyacımla alakalı bir şey değilmiş.
Fatih tarafından 30/Kas/13 02:40 tarihinde düzenlenmiştir -
pek anlamam ama ram i işlemci hızı çok düşük.. yine bi i3 falan bak bence..
-
hocam bu makina için çok şey istiyorsun i3 makina bakarsan daha iyi olur ve paylaşımsız ekran kartı daha iyidir =)
-
işlemcisi senin bilgisayarının işlemcisinden çok az daha iyi ramler zaten aynı. şu an ihtiyacını karşılasa bile 1 sene sonra karşılamaz. almışken biraz daha iyi birşey al bence.
-
g2k bunu yazdı
işlemcisi senin bilgisayarının işlemcisinden çok az daha iyi ramler zaten aynı. şu an ihtiyacını karşılasa bile 1 sene sonra karşılamaz. almışken biraz daha iyi birşey al bence.
Ramlar aynı değil hocam, bendeki ddr2, bu ise ddr3. Aradaki fark uçurum diye biliyorum?
Fatih tarafından 30/Kas/13 02:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Fatih bunu yazdıİhtiyaçlarım:
Visual studio 2012, 2013 gibi ideleri takıntısız ve beklemesiz çalıştırma, derleme ve hızlı component ekleme.
Hocam bu dediklerin maalesef celeron işlemcili 800tl lik bir laptopta imkansız. Madem bütçen az bence aynı fiyata daha iyi bir masaüstü sistem toplamaya yönel.
Bu laptop seni hiçbir şekilde tatmin etmez. Senin ihtiyaçların için en azından i5 4gb ram ve aşağı yukarı gt450m ayarında ekran kartına sahip bir laptop gerekiyor.
-
şuan kullandığın makinaya ssd ve +2gb ram (destekliyorsa daha fazlada olabilir) takviyesiyle devam et derim.
-
torpedo_XL bunu yazdıFatih bunu yazdıİhtiyaçlarım:
Hocam bu dediklerin maalesef celeron işlemcili 800tl lik bir laptopta imkansız. Madem bütçen az bence aynı fiyata daha iyi bir masaüstü sistem toplamaya yönel.
Bu laptop seni hiçbir şekilde tatmin etmez. Senin ihtiyaçların için en azından i5 4gb ram ve aşağı yukarı gt450m ayarında ekran kartına sahip bir laptop gerekiyor.
Hadi grafik programlarını geçtim hocam, Visual Studio .NET versiyonları kaplumbağa gibi çalışıyor, en basit button nesnesini forma eklerken bile 3-4 saniye geçiyor. Bu ram'dan kaynaklanıyor olabilir mi? DDR3 ramla nasıl sonuç alırım?
Gecement, ssd ve ram almaktansa biraz daha koyup yenisini almak istiyorum.
Fatih tarafından 30/Kas/13 03:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam şey yap bim de felan bazen ucuzluk oluyor onları gözle güzelbilgisayarlar çıkabiliyor
-
Lenovo pişmanlıktır. Sorunsuz bir lenovo görmedim şu ana kadar-Yurtta 8 tane var-
Ancak satış sonrası hizmetleri gayet iyi.