folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bu Mezunlar, 2500 Lirayla İşe Başlıyor

Bu Mezunlar, 2500 Lirayla İşe Başlıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

10 sene once yeni mezunken 3500 den başlamıştım. jigolo değilim

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

5 sene önce ne kadar alıyordun?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

=) daha sonrasını solemem.

Ufkunuzu açık tutun die söylüyorum zaten, boyle paraları limit maaş gibi görmeyin. işi iyi biliyorsanız musluk tamircisi olarak bile daha çok kazanma ihtimaliniz var. herşey kendini geliştirmek ve bilginizi gösterebilmekle (bu çok iyi olmadığım bir alandır mesela) ile ilgili.

yanliz net rakami soluyuorum. brutu değil. + ozel emeklilik, issizlik sigortasi, yemek, yol vardi. Çok daha iyi paralı teklifleri de teptim başka şartları uymadığı için.

Okul sonuncusuyum bu arada 7. senede çıkabildim.

HolyOne tarafından 05/Tem/13 15:28 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ne işiymiş bu hocam? Ciddi ciddi merak ettim.

Proje bazlı dahi olsa,

Türkiyede devletten destek almadan hiç bir kurumsal firmanın 10 yıl önce bu rakamları ödeyeceğini sanmıyorum ödeyemezde. Olduki verdiler Logo, Link, Likom, Innova bu firmalardan başkasıda veremez zaten yazılım alanında bahsediyorum. Bunlarda toplasan TR da iki elin parmakları toplamını geçmez. Benim bildiğim ve bir tanıdığım bugün Odtü Bilg.mh. mezunu  TCMB de 15 yıldır çalışıyor. 8 civarı alıyorki çok uçuk bir rakam. olmaz demiyorum ama. Baya şanslıymışın ozaman.

Ha bunları muhalefet olsun diye yazmıyorum yada inanmamışlıklada değil uç bir örnek olduğu için yazdım.

Not: Bundan bir 10 yıl önce istanbul piyasındaki maaşların iyi olduğunu biliyorum ama bugün istanbul, ankara arasında fark yok denecek kadar az. 2001 - 2002 krizi ile istanbullu işverende önce verdiği ucuk rakamları sabitlemişlerdir taaaki günümüze kadar.

Birde senin ne kadar iyi yetenekli olduğunu az çok duyuyorum forumdan ama seni kaldıracak piyasada ne kadar firma var onuda iyi düşünmek lazım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam uniyi bitirdiğimde türkiyenin en büyük gazetelerinden birinin kodlamasının core kismini, en buyuk bilgisayar dergisinin hosting ve web programlamasını, birkaç sinema filmi sitesini, birkac yazılım ve elektronik projesini bitirmiştim hocam. Marka olmayan hiçbir firmaya iş yapmadım diyebilirim.

yani yeni mezun olmama rağmen liseden beri kişisel ve ticari birçok proje ile uğraştığım için yaptığım sağlam işler vardı. Herkez de öle programlama bilmezdi o zamanlar =))

HolyOne tarafından 05/Tem/13 16:23 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam uniyi bitirdiğimde türkiyenin en büyük gazetelerinden birinin kodlamasının core kismini, en buyuk bilgisayar dergisinin hosting ve web programlamasını, birkaç sinema filmi sitesini, birkac yazılım ve elektronik projesini bitirmiştim hocam.

yani yeni mezun olmama rağmen liseden beri kişisel ve ticari birçok proje ile uğraştığım için yaptığım sağlam işler vardı. Herkez de öle programlama bilmezdi o zamanlar =))

Doğrudur inanmıyorum demiyorum zaten. Ama istisna bir durum olduğu için örnek teşkil etmesin diye söylüyorum senin durumunun.

Yoksa isim vermiyim türkiyede en çok kullanılan muhasebe programlarından birinin core dataları yazan biri 10bin dolar üzeri ve hisse alıyor. İkramiye mesai hariç.  Ama işte söylemeye çalıştığım kaç tane firma var bu şekilde.

Yinede şanslı azınlık içerisindesin onu bil :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gazez
    gazez's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

İnanmayın sakın böyle haberlere

İki dayım da harita müh mezunu, biri ytü biri itü. İkisi de keşke inşaat müh veya mimarlık yazsaymışız diyor. Çünkü bizim memlekette harita müh yapacağı işi inşaat müh. veya teknikerler yapıyor. Bir inşaat firmasında çalışıyorsa da her türlü onun yaptığı projeye inşaat müh imza atması gerek kendi imza yetkisi yok.

öncelikle bir harita müh olarak 
    arkadaşım neden bilip bilmeden yazıp insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
    öncelikle kocaeli harita için http://harita.kocaeli.edu.tr/akdmk.html adresinden akademik kadrolarını görebilirsiniz. (destekli atalım bundan sonra)

evet kocaeli diğerlerine göre yeni açılan ve bazı dinamikleri henüz oturmamış bir bölüm. ancak bununda kendine göre avantajları olacaktır.

itü ve yıldız köklü bölümler olmasına karşın teoride kalan eğitim seviyeleri ile mezunlarının bir çoğunun piyasada sorun yaşadığını görüyoruz. (adı teknik üniversite kalınca böyle olabiliyor, sadece bu bölümde değil sorunlar)

selçuk ve ktü de harita en çok önem verilen bölümlerden biridir ve imkanları açısından oldukça iyi.

ufak tefek aplikasyon işlerini teknikerler yapar, bilmeyenler de "mühendise ne gerek var tekniker alırız işe" diye saçmalar. zaten aklı selim bir insan madem teknikerlik yetiyor bu bölümler neden hala açık diye kendine sorar ama neyse..

çalışma alanı geniş ancak hepsi birbirinden zordur. hem fiziksel anlamda hemde teorik bilginin yeterliliği anlamında diğer mühendisliklere göre daha fazla şey beklenir. bir makine mühendisi ısıcı yada pnömatik tasarım konusunda yoğunlaşabilir ama harita müh mesleğin getirdiği tüm disiplinlere hakim olmak zorundadır. (iş yaşamında görürsünüz nedenini)

ayrıca çok nankör bir mühendislik dalıdır. inşaat müh, mimarlar vs sürekli çalıştığınız mesleklerdir ancak sizin yaptığınız iş hep onlarınkinin gerisinde tutulur. zaten betonu inşaat da ameleler döker (ne gerek var mühendise).

işin özü bu meslek çevresinden tanıdığın varsa, beraber iş yapabileceğin firmalar varsa, üstüne çok geldiklerinde sıkılmadan üzülmeden işine devam edebileceksen harita müh oku. sen işini hakkıyla yapan bir müh olduktan sonra hangi disipline yönelirsen yönel zaten maddi ve manevi anlamda kafanda soru işareti kalmaz

hocam başka bir sitede bunu buldum mesala  işin içinden çıkmadım gitti mk 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

janni: Hocam yazılım ve bilgisayarın revaçta olduğu seneler hazırlıklı olarak mezun olduğum için şanslıyım sadece. Bugün mezun olsam okadar kolay iş bulamazdım. (İş bile aramiordum gelen tekliflerden seçiodum)

Evet başlangıçta yeni mezunlardan beklenti düşük diye böyle işler bulmak zor fakat okulu bitirdiğinizde tamamladığınız işler varsa yeni mezun gözüyle bakmazlar size.

Maaş kadar yöneticileriniz de önemli, uzun vadede düşünmek zorundasınız. eğer dallamanın biriyse önüne dünyanın işini önüne dökseniz 1 kuruş maaşınız artmaz hatta en kolay sağabildiği inek sizsiniz diye daha da yüklenir size. Öyle işler vardır ki askari ücretle beğenmeden girersiniz CEO olarak emekli olursunuz. Yada ortalama bir çalışan olarak işten çıkarsınız ve firmanın işlerini dışardan alıp patron olursunuz. Tamamen kurumun kültürü ile alakalı.

Şans faktörü büyüktür fakat geleceğinizi yönlendiren iplerin çoğu yine hep sizin elinizdedir.

Gireceğiniz pozisyon mesela sizi nekadar yükseltebilir bunu da düşünmelisiniz. tekstil firmasına web tasarımcı olarak girersen en çok web proje yöneticisi olursun. o projede taş çatlasın bi eticaret portalıdır kariyerinizin doruk noktası olacaktır bu pozisyon.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

haklısın hocam. Donanımlı olmak önemli.

2000 lerin başlarında iş bilen adam bulmak nerde, şimdi doğru düzgün iş bulmak nerde.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

Şuan belediyede çalışıyorum.Devamlı expertiz ( gayrimenkul değerlendirme) firmalarından gelen experler dosya incelemek için form dolduruyorlar. Geçen bi bakayım dedim formlara lise mezunundan yüksek lisans mezununa kadar insanlar çalışıyor.Harita ve geomatik mühendisliği bölümünü okuyup exper olucam yüksek maaş alıcam gibi heveslere kapılmayın.Lise mezunuda aynı işi yapıyor.

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
Toplam Hit: 5616 Toplam Mesaj: 42