Bu Nasıl Bir Video O Elektrik Ne Öyle ?
-
-
aşagısı iletken üzerindeki giyside iletken 220v kav bin volta yükseliyor oda bir iletken üzerinden tamamlıyor sanıırm yoksa cıplak olsa fırında tavuk
-
Ankarada bilim merkezinde görmüştüm bunu . Gösteriyi yapan adam bana elektrikle ilgili bi soru sordu ve bu hayvanı makinenin (tesla bobini) yanına çağırdı ve beni elektrik çarptı amnskm . O hoplamayla saldaliyeme geri gelmişim . bilmemkaç bin voltta çarpıldın ama amperi düşük olduğu için zarar vermiyor dedi pezo . Ama güzel bişi herkese tavsiye ederim bana da alışkanlık periyodik olarak çarpılıyorum .
-
Bencede o nasıl bir ''elektirik'' öyle...
''Elektrik'' olması gerekirken
-
Ekerci bunu yazdı:
-----------------------------
iide anlayamadıgım nasıl oluyorda elektirik çarpmıyor hacılar:D çocugun içinde elektirik geçiyor.bu olay nası mümkün oluyor ki ?
-----------------------------her an insanın içinde elektrik geçiyor nöronlar fln.. :D bi enterasanlık varsa budur..
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------Ekerci bunu yazdı:
iide anlayamadıgım nasıl oluyorda elektirik çarpmıyor hacılar:D çocugun içinde elektirik geçiyor.bu olay nası mümkün oluyor ki ?
-----------------------------gerilimi kaldırıyolar hacı. seni kızartacak bişey kalmıyo. elektrik çarpınca bildiğim kadarıyla ilk olarak t.şaklardaki kılcal damarlar patlıyomuş :D
gerilimi nasıl kaldırıyor yav asıl gerilimi yükseltiyor
akımı düşürüyor önemli olan akım
birde üstüne bişey giymiş
vicuduna göre farday kafesi yapmış sanırım
-
alli bunu yazdı:
-----------------------------Ankarada bilim merkezinde görmüştüm bunu . Gösteriyi yapan adam bana elektrikle ilgili bi soru sordu ve bu hayvanı makinenin (tesla bobini) yanına çağırdı ve beni elektrik çarptı amnskm . O hoplamayla saldaliyeme geri gelmişim . bilmemkaç bin voltta çarpıldın ama amperi düşük olduğu için zarar vermiyor dedi pezo . Ama güzel bişi herkese tavsiye ederim bana da alışkanlık periyodik olarak çarpılıyorum .
gerekli açıklamayı yapmış zaten :| -
Van de graff jeneratoru ile sadece statik elektirik yükleniyor yani akımı düşük voltajı falza elektirikte mühim olan voltaj değil akımdır akım düşükse hiç bir şey olmaz
-
forumlarda çok tartışılır :D
insanı akımmı çarpar gerilim mi diye.burdada öyle bir örnek var işte.
voltaj değeri çok yüksek ama akım değeri çok düşüktür.
akım dediğimiz şey elektron hareketidir. amper değeri arttıkça saniyede geçen elektron sayısı artıcak ve vucut direnci buna dayanamayıp ya giriş ve çıkış yerlerinde patlamalar yada kömürleşmeler görülecektir.
burda trafolar voltaj değeri 110v'dan kv seviyelerine çıkarılır ve bu işlem sırasında akım değeri doğru orantılı olarak düşer.
o herifin üstünden bilmem kaç kv geçiyor ama geçen sadece voltaj oluyor elektron seviyesi düşük bu yüzdende bi halt olmuyor :D
uykudan kalkıpta bu kadar güzel yazı yazabildğiimi daha önce görmemiştim :D
-
evde yapabilirmiyiz bunu? akımı nası düşürücez?