Bu Nasıl İş ? (Polis Kaçak Sigara Satıcısına Hiçbirşey Yapmıyor)
-
M&M iç hocam bulgaristan sigarası.
-
Tnrsk bunu yazdımkyb bunu yazdı
Amerika'da içki yasağı olmuştıu 1919'da. Ne oldu peki ? Kaçakçılık aldı başını gitti, kaçakçılar deli paralar kazandı. Günümüz Türkiye'sine bakalım 9-10 liraya sigara. 3-4 lirası sigara gerisi vergi. Devlet vergilerin ucunu kaçırınca halkta kaçağa yönelir tıpkı benim gibi 3 liraya sigara alıyorum.
abi kaç tane kaçak sigara denediysem hepsi leş ya yeminlen iğrenç neden öyle bilmiyorum merdiven altı üretimimi nedir ama içemiyorum winstondan geçiş yapacağım kaçak varmı ?
yinew Winston'un kaçak olanını iç ben içiyorum gayet iyi.
-
Önemli olan onları satanları yakalamak değil, işportacı satıyor onu zaten, onları getirteni yakalamak. Mesela malatyada her yerde satılır ama son günlerde prestij dışında bi bok bulmak mümkün değil. Neden çünkü tüm sınırlar kapandı olaylar yüzünden son aylarda.
-
Bu bahsettiğim askeri malzeme dükkanının sahibi BMW M4'e biniyor. Ne demek bunları yapan işportacı pek önemli değil ? Arabanın fiyatı 500.000 TL ! Bu kadar parayı bir arada gördünüz mü hiç ? Köşebaşı büfe sahibi kişiler değil bunlar. Kaçak sigaranın sınırdan geçip bütün doğuya dağıtılmasında adım adım rol oynayan kişiler.
Benim görüşüm: devlet devlet olsaydı en küçüğünden patronuna kadar eş zamanlı operasyonla bir gecede hepsinin işini bitirirdi. Bunun için yeterli personel ve ekipmanımız var.
İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, İsviçre... gibi ülkelerde her sokakta, her köşe başında su satar gibi kaçak ürün satıldığını hayal edemiyorum. İşte bu yüzden yaşadığım ülkeden nefret ediyorum. Bu şerefsizleri şikayet edebileceğimiz bir makam bile yok. Sabahtan beri bir yolunu arıyorum çünkü gördüklerim bana rahatsızlık veriyor. Kaç gündür kafamdan atamıyorum. Böyle işin de böyle ülkenin de yönetimin de böyle polisin de amirin de emniyet müdürünün de ta amk !
-
Tnrsk bunu yazdımkyb bunu yazdı
Amerika'da içki yasağı olmuştıu 1919'da. Ne oldu peki ? Kaçakçılık aldı başını gitti, kaçakçılar deli paralar kazandı. Günümüz Türkiye'sine bakalım 9-10 liraya sigara. 3-4 lirası sigara gerisi vergi. Devlet vergilerin ucunu kaçırınca halkta kaçağa yönelir tıpkı benim gibi 3 liraya sigara alıyorum.
abi kaç tane kaçak sigara denediysem hepsi leş ya yeminlen iğrenç neden öyle bilmiyorum merdiven altı üretimimi nedir ama içemiyorum winstondan geçiş yapacağım kaçak varmı ?
Hocam ırak'tan gelen parliament var, switzerland İsviçre malı olduğu yazıyor. O güzeldi. Ayrıca kaçak sigara ama artık pek bi ceza kesen yok. Bizim arkadaş esrar satan bi evi polise ihbar etti. Kimse gelmedi. Bu ülke maalesef böyle.
Ben hiç birşey bilmeden, İstanbul laleli de insan kaçakçısını sorarak buldum. Bi arkadaş soruyordu, kaça götürür diye. Esnafa sora sora bulduk düşünün artık. Polis bunları bilmiyor mu, bulamıyor mu? Bal gibi de biliyor. Uğraşmıyor ama.
-
Mert_648 bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
Ne yapmalı ?
sende satmalısın.
bir arkadaşım gürcistandan getirtip sadece çevresindeki tanıdıklarına satıyordu (ankara)
LhaNeT tarafından 07/Eyl/15 21:54 tarihinde düzenlenmiştir
yani parası nereye gittiği belirsiz olan cinsten değil (en azından para doğrudan pkkya gitmiyor bunu biliyoruz)
sonra olanlar oldu
arkadaşın cep telefonu konuşmaları dinlemeye takılmış "abi sigara getir", "winston kaç para ?" v.s
polis takip ediyor ve ansızın evinin önündeki arabasının etrafına doluşuyorlar ve sigaralar araçta açık zula, suç üstü yakalandı
neredeyse hapise giriyordu sanırım 5 6 bin ödedi
zor bela yırttı
+
ancak ankaranın heryeri kaçak sigara satan dükkanlar ile dolu ve kimse birşey yapmıyor
kısaca kendi çapında para kazanmaya çalışan garibin üstüne çöktüler
+
daha sonra bu arkadaş kaçak sigara satmak için dükkan açtı ve kimse birşey yapmadı ama işler kesat gittiği için dükkanı kapattı
demekki kaçak sigara satmak için dükkan açmak lazım :) -
alkol de olsa kaçak sağlam iyidi , hep sigara var.
10 euro luk vodkayı ( 33 tl ) 75-85 tl ye alıoz.
20 bin tl lik arabayı 40 bin tl ye alıoz yeter gari.
-
tipki senin korktugun gibi korkuyor herifler.. polis ne yapsin sen kacak sigara satiyorsun diye iceri alacak, 1 saat gecmeden salivericekler, giren yine polise girecek..
-
PanxeR bunu yazdı
alkol de olsa kaçak sağlam iyidi , hep sigara var.
10 euro luk vodkayı ( 33 tl ) 75-85 tl ye alıoz.
20 bin tl lik arabayı 40 bin tl ye alıoz yeter gari.
Alkolün şakası olmaz verirler kolonyayı alkol diye kör olursun.