Bu Özellikteki Bilgisayarı Nasıl Hızlandırabilirz
-
Kullanmakta olduğumuz Bilgisayarımız 3 senedir kullanıyoruz yavaş gelmeye başladı iyice. bu özellikteki pc yi nasıl hızlandırırız. tavsiyeleriniz lütfen
İŞLEMCİ :AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200) 3400+
ANAKART :ECS 755-A2 (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Anakart Çipseti SiS 755, AMD Hammer RAM :512 MB (2 ranks, 4 banks) DDR400 SDRAM 64 bit PC3200 (200 MHz)
HARDDİSK :SAMSUNG SP1604N (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
EKRAN KARTI :NVIDIA GeForce FX 5500 (Microsoft Corporation) (256 MB)
19" LİK lcd widE EKRAN TAVSİYENİZ NEDİR MONİTÖRÜDE DEĞİŞTİRİCEM
-
ramını 1,5 yada 2 gb yap ama fazla para bayılmadan ınternetten 2. el al ustune 75-100 arası 512mb bır ekran katı bul. ekran kartın agp ıse 2. el bır x1650 al ısını cok rahat gorur. tavsıyem cok seyde bekleme. dedıklerımı 2. el olarak netten alman tasıyem 1. el almana sıstem değmez. becere bılırsen ıslemcıye ufak bır o.c. cek daha fazlasına gırısme yok ılla gırısecem dıyorsan sıstemı toptan yenıle.
-
1 gb daha ram tak baya bi hızlanır..
monitöre gelince philips 190cw modelini öneririm ben kullanıyorum baya memnunum :) -
benimkinden iyi alet hea :W
ubuntu kur makineye uçsun :W
-
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------ubuntu kur makineye uçsun :W
-----------------------------
-
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------benimkinden iyi alet hea :W
ubuntu kur makineye uçsun :W
-----------------------------Ubuntu denedik dostum ilginiz için tşk ederimm
-
hiç uğraşma, imkanın varsa toplama pc al, ne kadar uğraşırsan uğraş bu bilgisayarların performansı çok fazla artmayacaktır.
-
yellowstar bunu yazdı:
hiç uğraşma, imkanın varsa toplama pc al, ne kadar uğraşırsan uğraş bu bilgisayarların performansı çok fazla artmayacaktır.
toplayacak kadar imkanımız yok (: yükseltmeye ancak yeter. benim düşüncem ekran 1 gb yapsam ram 1 gb yapsam 512 üzerinde ram var zaten diğer slotta. monitörüde lcd yaptıkmı nasıl olur 300 liraya yükseltmiş olurmuyuz ? -
Ben laptop kullanıyorum ama bi pc daha var yadigar..
P III 128 mb ram 64 ekran kartı CompaQ masaüstü bunu nasıl kurtarırım demiycem sadece şunun için yazdım Tahribat'ı ve temasını yapan holy şeyhime rene gibi diğer üstadlarımın ellerine sağlık Tahribat'ı 10 numara açıyo valla (: Sonraları başka tarihi pc lerdede denedim hep bunu hiç bi görsel sıkıntı yapmıyor bazı arkadaşlar zaman zaman söylüyolar yeni arayüz falan filan diye ama tahribat a 2. bi tema yapmak birazck güven özveri tecrube ister be abi :)
Bu arada bu pc i nasıl kurtarırım :P
-
cyrpt bunu yazdı:
ramını 1,5 yada 2 gb yap ama fazla para bayılmadan ınternetten 2. el al ustune 75-100 arası 512mb bır ekran katı bul. ekran kartın agp ıse 2. el bır x1650 al ısını cok rahat gorur. tavsıyem cok seyde bekleme. dedıklerımı 2. el olarak netten alman tasıyem 1. el almana sıstem değmez. becere bılırsen ıslemcıye ufak bır o.c. cek daha fazlasına gırısme yok ılla gırısecem dıyorsan sıstemı toptan yenıle.
cyrpt Arkadaşımın dediklerine katılıyorum Yapa bileceğin max yenileme budur oc'u gerçekten becere bilirsen ramde de uygula makul seviyede -
http://www.epoxtr.com/anakart/ep-p4mki.asp
128 mb ram
40 gb hd
celeron 1.7
bu sistemide biraz daha kullanılabilir hale getirmem lazım arkadaşlar yardımcı olacak arkadaş varsa memnun olurum.