Bu Puanlarla Nereye Yerleşilir ?
-
apokontek bunu yazdı:
-----------------------------
Evet o puanı soruyorum :S
-----------------------------hacım işte barajın altıydı yoksa lys giricektim
edit: hacılar sakarya üniversitesinin uzaktan egitim programları var baktım biraz kafama bir kaç bölüm yattı uzaktan egitim programı seçebilirmiyim avantajları nelerdir dezavantajları nelerdir yani normal 2 yıllık üniversite ile aynı diplomayamı sahip olucam mezun olursam ?
-
bilgili bir mürid kardeşimiz beni aydınlatırsa sevinirim...
-
C-force bunu yazdı:
-----------------------------
bilgili bir mürid kardeşimiz beni aydınlatırsa sevinirim...
-----------------------------uzaktan egitim ve acık ogretım var...
Uzaktan egıtım hakkında pek bı bılgım yok ama bıldıgım kadarıyla karma egııtım gıbı bısey.yanı ne demek oluyor dersen,hem unıversıtede derse gırıyorsun haftanın bellı gunlerı,dıger gunlerde evde kendın calısıyosun onların sana vermıs oldugu kıtaplardan ve cd lerden.
Acıkogretıme gelırsek,bırıncısı acıkogretıme gırmen ıcın barajı gecmen gerekıyor dıye bılıyorum.Sanırsam bu sart uzaktan egıtım ıcınde vardır.Ama tam bı bılgım yok arastırırsan ogrenebılırsın,bulamazsan bana haber ver ben senın ıcın arastırır,gereklı bılgılerı sana soylerım..Acıkogretımın egıtımı adından da anlasıldıgı uzere acıktan yanı okula gıtmeden okuyosun.Sınavlara gırıyosun sadece.Sınavlara gırdıgın yerlerde bellıdır zaten,her zaman degısmez.tek bır yer vardır devamlı orda gırersın.Sınavlara calısacagın kaynaklar ıse yıne onların vereceklerı kıtaplar,cd ler ve ınternet uzerınden bazı dersler vardır,ordan calısıyosun ve sınava gırıyosun.Mezun oluncada dıploma verıyorlar...ama bu dıplomada acıkogretım dıploması degıl,nasıl unıversıte mezunları dıplomayı hakedıyosa sende aynı dıplomayı alıyosun.dıplomada unıversıte megzunu yazar,acıkogretım felan fılan yazmaz...aynı hesap ha acıktan okudun ha unıv gıderek okudun.
Sormak ıstedıgın soru olursa yardımcı olurum,elımden geldıgı kadarıyla
-
Uzaktan Egitim HAkkında....
Neden Uzaktan Eğitim?
Öğrenciler pek çok nedenle uzaktan eğitime kaydolurlar:
− Lojistik nedenler: evlerinden uzakta bir kampusta bulunamazlar;
− Ailevi nedenler: çocuk veya büyüklerine bakma zorunlulukları vardır;
− Mesleki nedenler: gelecekteki olanaklarını zenginleştirmek için mevcut işlerinden ayrılamazlar;
− Coğrafi nedenler: program ekonomik, kültürel veya politik nedenlerden ötürü gidemeyecekleri bir yerde verilebilir.
Uzaktan Eğitimde Başarılı Olmak için Ne gibi Özelliklere Sahip olmalıyız?
Deneyimlere göre uzaktan eğitim programlarında en başarılı olanlar bağımsız çalışmayı seven ve bir ölçüde mahremiyeti olan öğrencilerdir. Günümüzün bilgisayarlara ve internete olan aşırı bağımlılığı nedeniyle bazı teknik beceriler de gereklidir. Çok sayıda öğrenci gerekli becerileri ve uygun bir çalışma ortamları olmadığından uzaktan eğitim programlarını tamamlamamakta veya daha geleneksel olan kampus diploma programlarına geçiş yapmaktadır. Potansiyel uzaktan eğitim öğrencileri dürüst ve derin bir biçimde düşünerek programın koşulları konusunda kendilerini değerlendirmelidir. Kendinize aşağıdaki soruları sorun:
− Ben kendi kendini motive edebilen ve bağımsız bir öğrenci miyim?
− Ben tutarlı ve düzgün çalışabilen biri miyim, yoksa her şeyi son dakikaya bırakma eğiliminde miyim?
− Programım eğitimim için gerekli zamanı ayırmama gerçekten izin veriyor mu?
− Evde veya işyerimde uzun çalışma saatleri ve programla iletişim kurmak için ayırabileceğim kendime ait bir yerim var mı?
− İlgimi çeken programa tam olarak katılabilmem için gereli teknik becerilerim var mı? Eğer program bilgisayar tarafından yürütülüyorsa, programı başarıyla tamamlayabilmem için gerekli bilgisayar becerilerim var mı? Ya da, önce e-posta ve internetin nasıl kullanıldığını öğrenmem gerekli mi?
− Teknik sorunlar yaşarsam bana yardımcı olabilecek kimse var mı? (Birleşik Devletlerde akreditasyonu olan her uzaktan eğitim programı size e-postayla ulaşabileceğiniz kendi �ardım masası�aracılığıyla yardım edebilmesi gerekir, ama yardım için çağırabileceğiniz evinize yakın birisinin olması da yararlı olacaktır.)
Uzaktan Eğitim Programının Seçimi
Başarılı uzaktan eğitim öğrencilerinin çoğu kendileri için doğru programı bulmak için çok fazla araştırma yapmıştır. Bir programa başvurmadan önce düşünmeniz gereken noktaların bazıları aşağıdadır:
− Programın eğitim açısından belirgin çıktıları nelerdir? Benim için bir diploma almak mı önemli, yoksa sadece mesleki durumumu yükseltmek için mi yeni bir beceri edinmek için bir iki derse girmek veya bir sertifika programı tamamlamak istiyorum?
− Programın toplam maliyeti nedir? Ücretler eğer gerekirse kitap ve posta ücretlerini içeriyor mu? Karşılamak zorunda kalabileceğim başka ek masraflar var mı? Mali yardım alabilir miyim?
− Benim için ara sıra Amerika Birleşik Devletleri�e gidip kampusta bulunabilecek miyim, yoksa kendi ülkemden tamamlayacağım bir program mı seçmeliyim?
− Eğer program eş zamanlıysa (yani, belli bir zamanda veriliyorsa) ülkem ve Amerika Birleşik Devletleri�deki kampus arasındaki saat farkı benim katılımımı engeller mi?
− Program bilgileri nasıl ulaştırılıyor, ve benim bunu alabilmem için nasıl bir ekipmana ihtiyacım olacak? Eğer bilgisayar-tabanlı bir programsa, benim kullandığım bilgisayar programın gereklerine
uyuyor mu?
− Bilgiler bana kursu tamamlayabilmem için gereken zamanda düzenli bir şekilde ulaştırılacak mı
(örneğin, eğer posta yoluyla gönderiliyorsa) ?
− Programı vermekle sorumlu kurum veya kuruluş tarafından program süresince nasıl bir akademik ve
teknik yardım sunulmaktadır?
Uzaktan Eğitimin Maliyeti
Uzaktan eğitimin maliyeti seçtiğiniz program çeşidine göre oldukça değişkendir. Uzaktan eğitim
sayesinde seyahat, oda ve yemek gibi masraflardan tasarruf etmenizi sağlarsa da, gerçek akademik ücretler genellikle geleneksel eğitimle eşdeğerdir. Eğer program sürecinde bir süre kampusta kalmak gerekiyorsa, bu masrafları da bütçenize eklemelisiniz. Ayrıca her dersi tamamlamanız için gereken ders malzemelerini ve bunların size yollanması için gereken posta ücretini ve varsa gümrük harçları konusunda bilgi isteyin.
Eğer programınız için kampusta yaşamanız gerekiyorsa Amerika Birleşik Devletleri�e gidebilmeniz için bir öğrenci vizesine ihtiyacınız olacak. Kaydolmayı düşündüğünüz kurumdan hangi tip vize almanız gerektiğini öğrenin. Ülkenizdeki A.B.D. eğitim bilgi ve danışma merkezini ve A.B.D. konsolosluğunu veya sefaretiyle temasa geçerek bir A.B.D. vizesi için başvurmanın şartlarını ve maliyetini öğrenin.
Uzaktan Eğitim Giriş Şartları
Uzaktan eğitim programına kaydolmak için gerekli süreçler genellikle kampus programlarıyla aynıdır. Aslında, eğer uzaktan eğitimi veren kurum aynı zamanda kampus programların da sunuyorsa koşullar her ikisi için de tamamen aynı olacaktır.
Uzaktan eğitim programlarına kabul için bir çok kurum Akademik Değerlendirme Testi (SAT �Scholastic Aptitude Test), Yüksek Lisans Kayıt Sınavı (GRE - Graduate Record Examination), Yüksek Lisans Yönetimi Giriş Testi (GMAT - Graduate Management Admission Test) ve/veya Yabancı Dil Olarak
İngilizce (TOEFL) gibi testlerden alınacak başarılı notlar isterler. Kampus programları için doldurmanız
gereken formlara benzeyen başvuru formlarının yanı sıra geçmişteki eğitim performansınızı gösteren
transkriptiniz de genellikle gerekli olacaktır. Tavsiye mektupları, başvuru yazıları, amaç beyanları, ve
programdan programa değişen diğer koşullar genellikle zorunludur.
Bir çok program, adayları kabul etmeden önce onların bilgisayar bilgisi konusunda araştırmalar ve
alıştırmaları tamamlamalarını ister.
Bir programa kabul edildiğinizde ders malzemelerini almanız için neler gerektiği ve bir sonraki seviyeye
geçmek için koşulların neler olduğunu öğrenmeniz çok önemlidir. Uzaktan eğitim programına aktardığınız kredilere bağlı olarak unutmamalısınız ki, genel olarak programı tamamlamanız en az kampus tabanlı bir programın süresi kadar olacaktır.
Uzaktan Eğitim ve Mektupla Eğitimin Karşılaştırılması
Uzaktan eğitim ve mektupla eğitim birbirinden en çok öğretim yöntemi açısından farklıdır. Mektupla eğitim bir çeşit uzaktan eğitim olup, öğrencilerle öncelikle posta yoluyla ve bire bir bağlantı kurar. Sınıf
ortamı hiç yoktur. Mektupla eğitim programına katılan öğrencilerin verilen görevleri belli bir zaman
çerçevesinde tamamlamaları gerekir.
Uzaktan eğitimin diğer biçimleri sınıf deneyimini öğrencilerin konuları tartışmak ve eğitmenden geri besleme almak için bağlandıkları internetteki sohbet odaları, video konferansları ve ağ-toplantıları ile canlandırır. Ders için yapılan çalışmalar belirli bir zamanda grup veya bireysel tartışmalar için öğrencinin bağlanmasını gerektirir.
Uzaktan eğitimin hangi biçimini seçerseniz seçin, malzemelerin size nasıl ulaştırılacağını bilmeniz çok
önemlidir çünkü sınıfa katılımınızı planlamanız ve ödevlerinizi tamamlayarak geri yollamanız buna göre
olacaktır.
Uzaktan Eğitim Programının Kalitesi
Herhangi bir uzaktan eğitim programının kalitesini araştırırken sormanız gerekli sorular şunlar olabilir:
− Kurum bu programa ne zamandan beri öğrenci kaydetmektedir?
− Bu program ne sıklıkla ve hangi yöntemlerle öğretim programının güncelliğini gözden geçirmektedir?
− Sunulan programların çeşitliliği diğer kurumlardaki benzer programlarla karşılaştırıldığında sonuç
nedir?
− Bir öğrencinin bu programı tamamlaması için gerekli ortalama süre ne kadardır?
− Bu programın mezunları özellikle diğer diploma programlarına geçiş veya iş bulma konusunda sonradan ne yapmışlardır?
− Bu mezunların bazılarıyla ve işverenleriyle eğitim deneyimleri ve kariyer hazırlıkları konusunda nasıl
görüşebilirim?
− Bu programın değerlendirilmesini nerede bulabilirim?
− Bu program kendi ülkemde tanınacak mı?
Uzaktan Eğitimin Akreditasyonu
Amerika Birleşik Devletleri�deki eğitim kurumlarının kalite güvencesi sistemi akreditasyon olarak bilinir. Kaydolacağınız bütün eğitim kurumlarının akreditasyon statülerini bilmeniz çok önemlidir: Eğer program gerektiği gibi akreditasyona sahip değilse, alacağınız derece gerek işverenler, gerek Amerika Birleşik Devletleri gerek ülkenizdeki resmi kuruluşlar gerekse diğer yüksek eğitim kuruluşları tarafından tanınmayabilir.
Akreditasyon Kurumları: Akreditasyon sadece A.B.D. Eğitim Bakanlığı veya Yüksek Eğitim
Akreditasyon Kurulu (CHEA) tarafından tanınmış birkaç ulusal ve bölgesel akreditasyon kurumu
tarafından gerçekleştirilir. Bir kurumun sadece akredite edilmesi yeterli değildir, akreditasyonun kabul gören bir kurum tarafından gerçekleştirilmesi gereklidir. Sormanız gereken bazı sorular aşağıdadır:
− Bu kurumun akreditasyonunu kim gerçekleştiriyor?
− Bu kurumu A.B.D. Eğitim Bakanlığı veya CHEA tanıyor mu?
− Akreditasyon kurumu tarafından akreditasyonu gerçekleştirilen diğer üniversitelerin tam listesini nerede bulabilirim?
Kolej-Tabanlı Programlar: Akredite bir kolej veya üniversite tarafından sunulan uzaktan eğitim programı kurumun tümden akreditasyonuna dahil olmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri�deki en sık rastlanılan kurumsal akreditasyon bölgesel akreditasyondur. Altı tane bölgesel akreditasyon kurumu tarafından yürütülür. Hepsi de uzaktan eğitim programına katılan öğrencilerin A.B.D.de bir kampusta alacakları eğitimle aynı seviyede eğitim almalarını sağlamak amacıyla özel kurallar geliştirmişlerdir.
�anal�Üniversiteler: Kurumun fiziksel bir kütüphanesi, kampusu veya tam zamanlı çalışan öğretim üyeleri olmasa bile, bir kolej veya üniversitenin bölgesel olarak akreditasyonu mümkündür. Kurum kendi kendini inceler ve bu çalışmasını tamamladıktan sonra bir değerlendirme ekibi idari kuruluşun bürosunu veya merkez bürosunu ziyaret eder. Akreditasyon kurumunun standartlarına uymaktan başka programın sunduğu hizmetlerin geleneksel bir kampustakilerle eşdeğer olduğunu, dersleri tasarlayanların akademik niteliklerinin kendi alanlarına uygun olduğunu, ve öğrencilerin internetteki herhangi birisinden daha fazla bilgi kaynağına ulaşabilmelerinin sağlandığını kanıtlaması gerekir. Sanal üniversitelerin programları kampus programları kadar sıklıkla gözden geçirilmeli ve güncelleştirilmelidir.
Bölgesel Olarak Tanınmamış Kurumlar: Eğer kurum bölgesel olarak akredite değilse, aşağıdaki soruları mutlaka sorun:
− Bana kurumunuzun verdiği dereceleri veya kredileri tanıyan işverenler veya üniversitelerin adını verebilir misiniz? (Not: size verilen bütün bilgilerin doğruluğunu kontrol edin.)
− Ben eğitimimi tamamlamadan programın durdurulması durumunda ne gibi önlemler var?
Genel olarak, tanınmış bir kurum tarafından akreditasyonu yapılmamış bir kurumdan diploması olan öğrenciler için diplomalarının herhangi bir belediye, eyalet, veya federal kuruluş, herhangi bir yabancı kurum, veya özel şirketlerin çoğunluğu tarafından tanınması neredeyse imkansızdır.
ALINTIDIR...http://www.okulariyoruz.biz
-
mürid kardeşlerim uzaktan egitim hakkında daha dataylı bir bilgi verebilecek bilgili mürid varmı?
hangi üni kaç puan kaç kontejan gibi yada benim şuan ki puanlarım ile ve ilk sınavda
aldıgım puanlar bölye buna göre bir yorum yapabilirmisiniz yerleşme yada yerleşemem gibi
http://img62.imageshack.us/img62/6761/44176351.jpg
-
OKUL VE ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI BİLGİLERİ DİPLOMA NOTU/PUANI ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI AOBP-SÖZ AOBP-SAY AOBP-EA OKUL KODU OKUL TÜRÜ KODU ALAN KODU 062,71 225,935 319,732 287,403 312,107 540029 11017 2425 SINAV PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI YERLEŞTİRME PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI ALANINDA ALAN DIŞI EK PUANLI PUAN TÜRÜ PUANI BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ PUANI BAŞARI SIRASI PUANI BAŞARI SIRASI PUANI BAŞARI SIRASI YGS-1 220,091 0563608 Y-YGS-1 --- --- 254,579 0590266 --- --- YGS-2 206,668 0592152 Y-YGS-2 249,778 0539207 241,156 0622679 --- --- YGS-3 285,155 0495051 Y-YGS-3 --- --- 323,523 0519893 --- --- YGS-4 278,347 0464800 Y-YGS-4 326,307 0432972 316,715 0489994 --- --- YGS-5 276,665 0515444 Y-YGS-5 323,481 0477203 314,118 0538317 --- --- YGS-6 251,571 0555829 Y-YGS-6 298,387 0510384 289,024 0576809 --- --- MF-1 --- --- Y-MF-1 --- --- --- --- --- --- MF-2 --- --- Y-MF-2 --- --- --- --- --- --- MF-3 --- --- Y-MF-3 --- --- --- --- --- --- MF-4 --- --- Y-MF-4 --- --- --- --- --- --- TM-1 204,852 0553781 Y-TM-1 251,668 0525369 242,305 0561785 --- --- TM-2 212,290 0538840 Y-TM-2 259,106 0513802 249,743 0549376 --- --- TM-3 223,432 0503526 Y-TM-3 270,248 0483746 260,885 0518148 --- --- TS-1 283,145 0135713 Y-TS-1 331,105 0131812 321,513 0153489 --- --- TS-2 276,435 0218513 Y-TS-2 324,395 0201389 314,803 0238721 --- --- DİL-1 --- --- Y-DİL-1 --- --- --- --- --- --- DİL-2 --- --- Y-DİL-2 --- --- --- --- --- --- DİL-3 --- --- Y-DİL-3 --- --- --- --- --- ---
bunlarla 2 senelik muhasebe bölümüne yerleşmem mümkünmü düz lise mezunuyum. ?