Bu Resimde Ne Anlatılmak İsteniyor?
-
wer wird uns gegen dieses ungeheuer schützen
krieg ist die lösung 1914
Bu canavarca karşı bizi kim koruyacak
savaş 1914 yılında çözümdür
translate böyle diyor :| -
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------
Reberals bunu yazdı:
bu arada resim yabancı birinin yapmış olduğu bir resim. orda üstteki almanca yazan yer ibiri çevirebilirmi tam olarak.
'' Bu canavara karşı kim korunur ? ''
> Wer wird uns gegen dieses ungeheuer schützen
-----------------------------canavar dediği emperyalizm herhalde :d
-
koskoca bir hayal ürünü anlatiliyor
-
Reberals bunu yazdı:
canavar dediği emperyalizm herhalde :d
-----------------------------e yani. resmi içeren siteyi birazcık inceleseydin resmin başlığının "IMPERIAL GERMAN PROPAGANDA POSTER" olduğunu da görürdün.
-
ingiltere olarak gösterilen canavarda birden fazla kafa var bunların hepsi birşeyi temsil ediyor olmalı ve onu yöneten de churcill olarak betimlenmiş örnegin yılanların biri anzagı biri hindistanı temsil edebilir.rusya ise o dönemde ingilterenin yardımına muhtaçtı ve aç bi köpek gibi yemeğini bekliyor olarak betimlenmiş bizim garip osmanlımız ise bu resimde malesef sahipsiz olarak gösterilmiş enver "paşa"yı göstermeye bile ihtiyaç duymamış ben olsam o dönemde adına cıkarılan alman sigarasını ve üzerindeki resmini koyardım oraya :@ evet o dönemde o canavara karsı bizi kardeşliğimiz ve bütünlüğümüz kurtardı.
-
Canavarın bedeninde birden fazla yüz var hepsi dönemin ingiliz emperyalizmini ayakta tutan unsurları temsil ediyor bir arkadaşında dediği gibi hint anzak v.s zaten canavarın başındada bir anzak miğferi-şapkası var. Suratındaki beyaz kırmızı haç ilk bakışta tapınak şövalyelerin sembolünü andırıyor ama aslı ingiliz bayrağı. Doğudaki yaratıkta zaten Rusların simgesi olan ayı olarak karikatürize edilmiş ağzından salyalar akıp bekleme sebebi savaş başlangıcı güç durumda olması. Canavarın bir elinde gemi diğer elinde sterlin sembollü kese var buda kesin olarak sipariş edilen, parası ödendiği halde iade edilmeyen Türk gemisini anlatıyor. Alman imparatorluk propagandaları arşivinden bu poster daha öncede görmüştüm.
-
non_stop bunu yazdı:
ingiltere olarak gösterilen canavarda birden fazla kafa var bunların hepsi birşeyi temsil ediyor olmalı ve onu yöneten de churcill olarak betimlenmiş örnegin yılanların biri anzagı biri hindistanı temsil edebilir.rusya ise o dönemde ingilterenin yardımına muhtaçtı ve aç bi köpek gibi yemeğini bekliyor olarak betimlenmiş bizim garip osmanlımız ise bu resimde malesef sahipsiz olarak gösterilmiş enver "paşa"yı göstermeye bile ihtiyaç duymamış ben olsam o dönemde adına cıkarılan alman sigarasını ve üzerindeki resmini koyardım oraya :@ evet o dönemde o canavara karsı bizi kardeşliğimiz ve bütünlüğümüz kurtardı.
-----------------------------bu güzel bi açıklama olmuş :D
-
Bu resimde'ki soktumun yaratığı birinci dünya şavasında itilaf kuvvetlerini temsil edio mesela canavar başı ingiltere bayraktan belli oluyo zaten soktumun yaratığının kontrölü Churchill de yani amerikada diğer yılanlarda yunan bulgar ve sömürge devletlerini temsil edio Rusyada zaten kıtlık vardı o dönemde aç bir ayı gibi itilaf kuvvetlerinden yardım istio(Soktumun yaratığının elide para kesesine dikkat edin) Akdenizede Siyah deniz demişler amk.
-
İngiltere Boğazları almak için geliyor ama rusya'ya gizli antlaşmalarla verildiği için rusya nöbette bekliyor..
DipNot : Ama Rusyada çıkan bolşevik ihtilali yüzünden rusya 1.dünya savaşından çekilmek zorunda kalıyor Otomatikman boğazların rusyaya verilmeside ortadan kalkıyor :F Sonra kargaşa :F
-
Aristoteles bunu yazdı:
Bu resimde'ki soktumun yaratığı birinci dünya şavasında itilaf kuvvetlerini temsil edio mesela canavar başı ingiltere bayraktan belli oluyo zaten soktumun yaratığının kontrölü Churchill de yani amerikada diğer yılanlarda yunan bulgar ve sömürge devletlerini temsil edio Rusyada zaten kıtlık vardı o dönemde aç bir ayı gibi itilaf kuvvetlerinden yardım istio(Soktumun yaratığının elide para kesesine dikkat edin) Akdenizede Siyah deniz demişler amk.
-----------------------------hay aq karadeniz orası. resimde akdeniz yok hiç mi marmara bölgesini görmedin haritada?