folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Resimde Ne Anlatılmak İsteniyor?

Bu Resimde Ne Anlatılmak İsteniyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    wer wird uns gegen dieses ungeheuer schützen
    krieg ist die lösung 1914

Bu canavarca karşı bizi kim koruyacak
    savaş 1914 yılında çözümdür

translate böyle diyor :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Daniel-Koo bunu yazdı:
    -----------------------------

Reberals bunu yazdı:

bu arada resim yabancı birinin yapmış olduğu bir resim. orda üstteki almanca yazan yer ibiri çevirebilirmi tam olarak. 

'' Bu canavara karşı kim korunur ? '' 

> Wer wird uns gegen dieses ungeheuer schützen

canavar dediği emperyalizm herhalde :d

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byeren
    byeren's avatar
    Erkek

koskoca bir hayal ürünü anlatiliyor 

asdasdsa
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

Reberals bunu yazdı:

canavar dediği emperyalizm herhalde :d

e yani. resmi içeren siteyi birazcık inceleseydin resmin başlığının "IMPERIAL GERMAN PROPAGANDA POSTER" olduğunu da görürdün.

See also: http://en.wikipedia.org/wiki/Imperial_German

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Homo

ingiltere olarak gösterilen canavarda birden fazla kafa var bunların hepsi birşeyi temsil ediyor olmalı ve onu yöneten de churcill olarak betimlenmiş örnegin yılanların biri anzagı biri hindistanı temsil edebilir.rusya ise o dönemde ingilterenin yardımına muhtaçtı ve aç bi köpek gibi yemeğini bekliyor olarak betimlenmiş bizim garip osmanlımız ise bu resimde malesef sahipsiz olarak gösterilmiş enver "paşa"yı göstermeye bile ihtiyaç duymamış ben olsam o dönemde adına cıkarılan alman sigarasını ve üzerindeki resmini koyardım oraya :@ evet o dönemde o canavara karsı bizi kardeşliğimiz ve bütünlüğümüz kurtardı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Canavarın bedeninde birden fazla yüz var hepsi dönemin ingiliz emperyalizmini ayakta tutan unsurları temsil ediyor bir arkadaşında dediği gibi hint anzak v.s zaten canavarın başındada bir anzak miğferi-şapkası var. Suratındaki beyaz kırmızı haç ilk bakışta tapınak şövalyelerin sembolünü andırıyor ama aslı ingiliz bayrağı. Doğudaki yaratıkta zaten Rusların simgesi olan ayı olarak karikatürize edilmiş ağzından salyalar akıp bekleme sebebi savaş başlangıcı güç durumda olması. Canavarın bir elinde gemi diğer elinde sterlin sembollü kese var buda kesin olarak sipariş edilen, parası ödendiği halde iade edilmeyen Türk gemisini anlatıyor. Alman imparatorluk propagandaları arşivinden bu poster daha öncede görmüştüm.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

non_stop bunu yazdı:

ingiltere olarak gösterilen canavarda birden fazla kafa var bunların hepsi birşeyi temsil ediyor olmalı ve onu yöneten de churcill olarak betimlenmiş örnegin yılanların biri anzagı biri hindistanı temsil edebilir.rusya ise o dönemde ingilterenin yardımına muhtaçtı ve aç bi köpek gibi yemeğini bekliyor olarak betimlenmiş bizim garip osmanlımız ise bu resimde malesef sahipsiz olarak gösterilmiş enver "paşa"yı göstermeye bile ihtiyaç duymamış ben olsam o dönemde adına cıkarılan alman sigarasını ve üzerindeki resmini koyardım oraya :@ evet o dönemde o canavara karsı bizi kardeşliğimiz ve bütünlüğümüz kurtardı.

bu güzel bi açıklama olmuş :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TBT
    TBT's avatar
    Erkek

Bu resimde'ki soktumun yaratığı birinci dünya şavasında itilaf kuvvetlerini temsil edio mesela canavar başı ingiltere bayraktan belli oluyo zaten soktumun yaratığının kontrölü Churchill de yani amerikada diğer yılanlarda yunan bulgar ve sömürge devletlerini temsil edio Rusyada zaten kıtlık vardı o dönemde aç bir ayı gibi itilaf kuvvetlerinden yardım istio(Soktumun yaratığının elide para kesesine dikkat edin) Akdenizede Siyah deniz demişler amk.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İngiltere Boğazları almak için geliyor ama rusya'ya gizli antlaşmalarla verildiği için rusya nöbette bekliyor..

DipNot :  Ama Rusyada çıkan bolşevik ihtilali yüzünden rusya 1.dünya savaşından çekilmek zorunda kalıyor Otomatikman boğazların rusyaya verilmeside ortadan kalkıyor :F Sonra kargaşa :F

AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

Aristoteles bunu yazdı:

Bu resimde'ki soktumun yaratığı birinci dünya şavasında itilaf kuvvetlerini temsil edio mesela canavar başı ingiltere bayraktan belli oluyo zaten soktumun yaratığının kontrölü Churchill de yani amerikada diğer yılanlarda yunan bulgar ve sömürge devletlerini temsil edio Rusyada zaten kıtlık vardı o dönemde aç bir ayı gibi itilaf kuvvetlerinden yardım istio(Soktumun yaratığının elide para kesesine dikkat edin) Akdenizede Siyah deniz demişler amk.

hay aq karadeniz orası. resimde akdeniz yok hiç mi marmara bölgesini görmedin haritada?

Toplam Hit: 5381 Toplam Mesaj: 42