Bu Sahne Nasıl Çekilmiştir
-
https://www.youtube.com/watch?v=1NnyVc8r2SM
bu sahnedeki herşey yavaşlarken quicksilver in o hızlı hareketi nasıl kaydedilmiştir. bu oalyın bir adı varmıdır ?
NOT: https://www.youtube.com/watch?v=mdNcZ3XgXIg bu video yu buldum ama her zamanki gibi işin hilesini söylemiyorlar.
Mesela bir adam karşısındaki adama silahla ateş ediyor. mermi yoldayken herşey yavaşlıyor. Kamera 360 derece mermi etrafında dönüyor sonr film normal akış hızına geri geliyor bu nasıl yapılır.
Bir fikri olan var mı ?
-
Filmdeki neredeyse herşey üzerinde tek tek çalışılmış montaj dijital çalışmalar bence. Yani o koşarken o bir silah nasıl çekilmiş değil. Hepsi ayrı ayrı ayrı çalışılmış ayrı ayrı çalışmalar. Sonuçta saniyesine binlerce dolar odenen milyon dolarlık eserler.
-
Aynı soru da daha önce sorulmuştu hocam. Çoklu kamera tekniğiyle yapılıyor cevabı en mantıklısıydı yanılmıyorsam. Forumda olması gerek devaju yaşadım
-
by_Tet bunu yazdı
Aynı soru da daha önce sorulmuştu hocam. Çoklu kamera tekniğiyle yapılıyor cevabı en mantıklısıydı yanılmıyorsam. Forumda olması gerek devaju yaşadım
hemen geldim :D
konu hakkında bir bilgim yok adım geçti diye geldim gidiyorum
:D
-
quicksilver dışında kalan herkesi 150 kat daha hızlı çekmişler
quicksilver'ı ise normal hızda yani havada uçan şeyler dışında bilgisayar efekti yok gibi
burda açıklamışlar
KAAMOS tarafından 30/Oca/16 00:46 tarihinde düzenlenmiştir -
KAAMOS bunu yazdı
quicksilver dışında kalan herkesi 150 kat daha hızlı çekmişler
quicksilver'ı ise normal hızda yani havada uçan şeyler dışında bilgisayar efekti yok gibi
burda açıklamışlar
olay kamera da yani
150x hızla çekim yapan bir düzine kamera + birkaç düzine normal kamera + bolca çalışan + işinde iyi bir yönetmen + bir dünya holllywood efekti =
Helal Olsun adamalr yapıyor
-
herşeyi bir kenara at, o adamın koşma sahnesini yeşil perde de hayal et.
hepsi bu kadar.
onun altındaki görüntü ise pek de zor olmasagerek.
normal yavaşlatılmış bir sahne.
ama sadece o adamın koşması yeşil perde ile kolaylıkla yapılır.
sahnedeki diğer durumlar içinde yeşil perde kullanılmış olabilir o ayrı .
sana sadece sorduğun soruya düz mantık cevap olsun diye böyle yazdım.. -
Materyallerin büyük bir çoğunluğu 3d modelleme yani mekana entegre değil. Karakterimiz MustyKTE'nin de dediği gibi tıpkı diğer materyaller gibi mekandan ayrı bir greenbox üzerinde koşuyor. Mekana entegre olan diğer abiler ve materyallar yavaşlatılıyor. Abimizin müdahelede bulunduğu materyaller ve abimiz de çekilmiş olan bu görüntünün üzerine ekleniyor. Greenbox'ı vs bir kenara bırakırsak koşan abi dışında diğer her şey modelleniyor ve time freeze ya da slow motion efekti veriliyor hocam.
-
hocam sonuçta orası beynin içinde olduğu için hayal dünyası, reel değil yani, çok zor olmamıştır o ortamda çalışmaları diye düşünüyorum. beyni inandırdığın zaman her şey mümkün.
-
green box ile adam sonradan yerleştirilmiş diğer materyaller after effects ile yavaşlatılmış.. abiye blur vermişler ortaya bu sahne çıkmış
-
noname bunu yazdı
hocam sonuçta orası beynin içinde olduğu için hayal dünyası, reel değil yani, çok zor olmamıştır o ortamda çalışmaları diye düşünüyorum. beyni inandırdığın zaman her şey mümkün.
Nasıl reel değil? Adamlar gerçek hayatta çektiler zaten o sahneyi.