folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Şekilde Hastalık Geçmez Mi?

Bu Şekilde Hastalık Geçmez Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Ayrıca ben sana nie sataşayım sanki sana sataşınca bana para veriyorlar :D

İnsanların yanlış bilgilendirilmesini istemiyorum sadece.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    u235 bunu yazdı

Git google translateden falan çevir anlarsın ne yazdığını.Vikipediden alıntı.

"Sigara sağlığa zararlı diyorlar ama ben 10 senedir sigara içiyorum bişey olmadı hee" diyen adamların verdiği gibi örnek vermişin.

Shared personal items

Personal-care items such as razors, toothbrushes, and manicuring or pedicuring equipment can be contaminated with blood. Sharing such items can potentially lead to exposure to HCV.[58][59] Appropriate caution should be taken regarding any medical condition that results in bleeding, such as cuts and sores.[59] HCV is not spread through casual contact, such as hugging, kissing, or sharing eating or cooking utensils.[59] Neither is it transmitted through food or water.[60]

beni sevmeyebilirsiniz ama her yorumuma yanlışsın diye bilinçli tepki vermeyi sizin gibi kültürlü gençlere yakıştıramıyorum.

böyle yapmasanız bende ferri tepki vermem aslında. ingilizce yazınca ne oldu ki :) 

googla gerek yok ama yine tavsiyene uyup çevireyim. neyse iyi günler dilerim

futurist tarafından 02/Eyl/14 11:53 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Konuyla alakasız olacak ama bir süredir şöyle gözlemliyorum bazı muritlerin futuriste karşı bi çekememezlik mi var desem yoksa hoşlanmamak mı ne desem bilemedim.Hani bu kadar çok rahatsız oluyorsanız mesajlarınızın içeriğinde "lütfen futurist sen yorum yapma" gibi ibareler bulundurulabilir.Kimse kimseyi sevmek zorunda değil , fakat saygı göstermeli , doğru veya yanlış bilgisini aktarmaya çalışmış hemen kükremeye çalışmışsın. "Bir konuyu bilmiyorsan bile kendini mutlaka o konuya yorum yazmaya mecbur hissetme futu.İnsanları yanlış yönlendirme." Eğer kesin ve net bilgi istiyorsan netten veya doktora gidip hastalık hakkında detaylı bilgi alınabilirdi amaç insanların yanlış yönlendirilmemesini engellemek ve bilgilendirmek ise.

Schwarz tarafından 02/Eyl/14 12:28 tarihinde düzenlenmiştir

Ignorance is bliss.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı

Konuyla alakasız olacak ama bir süredir şöyle gözlemliyorum bazı muritlerin futuriste karşı bi çekememezlik mi var desem yoksa hoşlanmamak mı ne desem bilemedim.Hani bu kadar çok rahatsız oluyorsanız mesajlarınızın içeriğinde "lütfen futurist sen yorum yapma" gibi ibareler bulundurulabilir.Kimse kimseyi sevmek zorunda değil , fakat saygı göstermeli , doğru veya yanlış bilgisini aktarmaya çalışmış hemen kükremeye çalışmışsın. "Bir konuyu bilmiyorsan bile kendini mutlaka o konuya yorum yazmaya mecbur hissetme futu.İnsanları yanlış yönlendirme." Eğer kesin ve net bilgi istiyorsan netten veya doktora gidip hastalık hakkında detaylı bilgi alınabilirdi amaç insanların yanlış yönlendirilmemesini engellemek ve bilgilendirmek ise.

Sende haklısın.Neyse konu uzamasında herkes emin olduğu şeyleri yazarsa daha güzel olur.

Futurist sana garezim falan yok yanlış anlama sadece görüşüm benim bu konuda böyle.

u235 tarafından 02/Eyl/14 13:31 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Schwarz bunu yazdı

Sende haklısın.Neyse konu uzamasında herkes emin olduğu şeyleri yazarsa daha güzel olur.

Futurist sana garezim falan yok yanlış anlama sadece görüşüm benim bu konuda böyle.

Benimde sana garezim yok hocam sende sakın beni yanlış anlama son zamanlarda baya yüklenildiğini gördüm tabir-i  caizse dışlandığını  hani gerek yok bu kadar yüklenilmesine sevmeyen , hoşlanmayan , uyuz olan görmezden gelir olur biter iğnelemesine ne biliyim yeni geldin çömez vs gibi şeyler söylenmesinede gerek yok.

İyi forumlar.

Schwarz tarafından 02/Eyl/14 13:44 tarihinde düzenlenmiştir

Ignorance is bliss.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

AIDS; kan yolu ile bulaşan bir hastalıktır. Hapşurmayla, başkalarının havlusunu, bardağını, kaşığını kullanmakla veya öpüşmekle bulaşmaz. Cinsellikte bile riski, kanama oluşabileceği için tehlikelidir. Yani vücut sıvıları diyerek genellememelisin.

hocam yanlış bilgi vermişsin burda cinsel yolla bulaşmasının kanamayla bi alakası yok tükürükle dokunmayla dışıkıyla idrarla bulaşmaz ama cinsel sıvılarla bulaşabilir. Öyle aynı yerden yemek yemekle falan bulaşma ihtimali yok. aidsli birine kullandığın iğne sana batsa bile binde 3 bulaşma ihtimali oluyo.

There is no life without struggle
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    bukalemun bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

AIDS; kan yolu ile bulaşan bir hastalıktır. Hapşurmayla, başkalarının havlusunu, bardağını, kaşığını kullanmakla veya öpüşmekle bulaşmaz. Cinsellikte bile riski, kanama oluşabileceği için tehlikelidir. Yani vücut sıvıları diyerek genellememelisin.

hocam yanlış bilgi vermişsin burda cinsel yolla bulaşmasının kanamayla bi alakası yok tükürükle dokunmayla dışıkıyla idrarla bulaşmaz ama cinsel sıvılarla bulaşabilir. Öyle aynı yerden yemek yemekle falan bulaşma ihtimali yok. aidsli birine kullandığın iğne sana batsa bile binde 3 bulaşma ihtimali oluyo.

Hayır yanlış değil. Meni ile bu virüsün bulaşma ihtimali %100 değil. Hiv pozitif biri ile korunmasız cinsel ilişki sonrası Hiv pozitif olma ihtimalin %100 değil. Ben zaten kesinlikle bulaşmaz demedim. Risk fazla ama şu ana kadar meni ile bulaştığına dair net bir kanıt yok. Açık ve net olan şu ki, kan yolu ile bulaşan bir hastalıktır. %100 olan kısım budur. Öpüşme ile bulaşmaz denir ancak, adamın dilini ısırırsan bulaşma riski artar.

Bulaşması ile ilgili gerçekleşme ihtimali en yüksek olan hallere örnek vermek gerekirse;
    - AIDS vürüsü taşıyan birinden alınan kanın nakil edilmesi,
    - Homoseksüel ilişki.

Karşı cins ile olan münasebetin sırasında da kanama oluşma riski vardır fakat, hem cinsin ile olan münasebetinde kanama olma olasılığı çok çok daha fazladır. Bu nedenle homoseksüel ilişkiden kaynaklı AIDS vakaları çok daha fazladır.

Bu konu ile ilgili evveliyatımda büyük bir sancı vardır. 3-4 ayımı sadece bu hastalığı araştırmaya, ilgili konferanslara katılmaya adamıştım.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    bukalemun bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Hayır yanlış değil. Meni ile bu virüsün bulaşma ihtimali %100 değil. Hiv pozitif biri ile korunmasız cinsel ilişki sonrası Hiv pozitif olma ihtimalin %100 değil. Ben zaten kesinlikle bulaşmaz demedim. Risk fazla ama şu ana kadar meni ile bulaştığına dair net bir kanıt yok. Açık ve net olan şu ki, kan yolu ile bulaşan bir hastalıktır. %100 olan kısım budur. Öpüşme ile bulaşmaz denir ancak, adamın dilini ısırırsan bulaşma riski artar.

Bulaşması ile ilgili gerçekleşme ihtimali en yüksek olan hallere örnek vermek gerekirse;
    - AIDS vürüsü taşıyan birinden alınan kanın nakil edilmesi,
    - Homoseksüel ilişki.

Karşı cins ile olan münasebetin sırasında da kanama oluşma riski vardır fakat, hem cinsin ile olan münasebetinde kanama olma olasılığı çok çok daha fazladır. Bu nedenle homoseksüel ilişkiden kaynaklı AIDS vakaları çok daha fazladır.

Bu konu ile ilgili evveliyatımda büyük bir sancı vardır. 3-4 ayımı sadece bu hastalığı araştırmaya, ilgili konferanslara katılmaya adamıştım.

hocam araştırma yapmışsın ama yanlış olmuş zaten cinsel ilişkiyle yüzde 100 bulaşıyo demedim ama meniyle bulaştığı biliniyor. Homoseksüel erkeklerde daha sık görülmesinin sebebi kanama olması falan değil, ana mukoza epitelinin tek katlı olmasıdır. Vagina epiteli çok katlı yassı epitel olduğu için virüsün penetre olma ihtimali tek katlıya göre daha az oluyor ve bu nedenle homoseksüellerde daha sık görülüyo.

Tabiki cinsel ilişkiyle bulaşma ihtimali aidsli birinin kanının nakledilmesinden daha az ama banka kanlarına gerekli testler günümüzde daha sık yapıldığı için en sık görülen bulaşma nedeni cinsel ilişki

There is no life without struggle
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı
    whoobay bunu yazdı

Yahu daha neler neler var memleketimizde. Aynı tastan kaptan yemek yemek su içmek ve çok şey. Artık görüşler görecelidir. Ortamı bozmamak ya da prensip edinip hep uzak kalmak.

Agzimiza sekerli bisey degsin diye bir adet misbonun 18 kisilik tim tarafindan yalandigini daha dun gibi hatirliyorum.

Ve copluk icindeki mandalina kabugunu bolusup yedigimizide ayrintilara takilmamak lazim zorda kalindimi herkes birbirinin agzinin icindekini yer.

hocam şöyle şeyler okudukça askerlikten soğuyorum yemin ederim.

Toplam Hit: 2336 Toplam Mesaj: 20