Bu Sistem De Eksik Yada Fazla Ne Var
-
MrSari bunu yazdı:
-----------------------------Benim topladım ve kullanıdığım pc nin özellikleri bakabilirsin...
Asus Crosshair IV Formula 890FX DDR3
Amd Phenom II X6 1090T (3.2 Ghz 9 Mb)
Gskill TTs + Fan DDR3 -2000 Mhz CL6 4 Gb (2x2)
Seagete 500 gb 7200rpm 16 Mb sata2 HDD
Asus Nvidia Engtx480 / 2DI / 1536MD5 384bit
High power 1000w 14cm fanlı 80 plus
Dark arena 3 mavi led fanlı Hot sw Kasa
Akasa venom cpu fan
Bu ürünlerede bakabilrisin.. şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım...
-----------------------------bunu kaca topladın hocam ?
-
benim de tek değiştireceğim şey o 2 TB nin yanına bir SSD çakıp işletim sistemini oraya kurmak olurdu.
Green serisi oldugu için zaten depolama için o hdd , fiyat uygun ancak tepki süresi düşük 1.5 TB + 500 yap yada 2 TB + SSD
-
Bence bu sisteme hdd yanında ssd almak mantıklı.Mesela 1.5tb lık hdd yanında mütevazi 50-100gb falan ssd alırsan ve sistemi ssd ye kurarsan iyi olur.
Hiç olmadı 2 tane 1tblık al raid yap.
-
ssd yi en baştan beri düşünemiyorum
düşünen yerlerim agrıyo özellikle $ su kısım
aklımdaki bu anakart degildi ama mecburi istikamet oldu hdd yi dediğiniz gibi yapacam fakat ssd kesin yapamam
klavye mause bile alamam durum o kadar kılı kılına
sorma amacım
1-2 sene sorunsuz oyun oynarım dıye hesap edıyorum aynı paraya su daha iyi olurdu diyebileceginiz br bileşen varmı
-
kady bunu yazdı:
-----------------------------ssd yi en baştan beri düşünemiyorum
aklımdaki bu anakart degildi ama mecburi istikamet oldu hdd yi dediğiniz gibi yapacam fakat ssd kesin yapamam
sorma amacım
1-2 sene sorunsuz oyun oynarım dıye hesap edıyorum aynı paraya su daha iyi olurdu diyebileceginiz br bileşen varmı
-----------------------------bence klavye maus alma monitor bile alma ssd al makine dursun bi kenarda. para buldukça toparlarsın daha sonrasını.
-
hdd'yi 2 tane al demelerinin sebebi işletim sistemini hızlı çalıştırmanı sağlamak. 2 tb hdd'e veri okuma işi 500 gb'ye göre daha uzun süreli olur.
32 mb cache bellekli 500 gb bi hdd bulabilirsen kurarsın işletim sistemini miiss gibi sorunsuz kullanırsın bi 3-4 yıl pcyi.
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------kady bunu yazdı:
sorma amacım
-----------------------------bence klavye maus alma monitor bile alma ssd al makine dursun bi kenarda. para buldukça toparlarsın daha sonrasını.
-----------------------------40gb lik br ssd yeterli (en ucuzu) sanırım
-
kady bunu yazdı:
-----------------------------o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------kady bunu yazdı:
sorma amacım
-----------------------------40gb lik br ssd yeterli (en ucuzu) sanırım
-----------------------------bence yeter amaç 2 tb gibi devasa bir alana windowsu koymamak hatta hani elimde ssd alacak para yok diyorsan 80-40 gb lik bir hdd ye de kurabilirsin windowsu ben öyle yapardım
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------MrSari bunu yazdı:
-----------------------------Benim topladım ve kullanıdığım pc nin özellikleri bakabilirsin...
Asus Crosshair IV Formula 890FX DDR3
Amd Phenom II X6 1090T (3.2 Ghz 9 Mb)
Gskill TTs + Fan DDR3 -2000 Mhz CL6 4 Gb (2x2)
Seagete 500 gb 7200rpm 16 Mb sata2 HDD
Asus Nvidia Engtx480 / 2DI / 1536MD5 384bit
High power 1000w 14cm fanlı 80 plus
Dark arena 3 mavi led fanlı Hot sw Kasa
Akasa venom cpu fan
Bu ürünlerede bakabilrisin.. şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım...
-----------------------------bunu kaca topladın hocam ?
-----------------------------geçen sene toplamıştım o zaman 2.800 tl tuttu.. şimdi hdd yi değiştirecem bende sadece.. sdd almayı düşünüyordum, son sel felaketinden sonra hdd ve sdd almak biraz aptallık gibi olur fiyatlar iki katına çıktı :D