Bu Sistem İle Video Kurgu Yapamazmıyım
-

Zotac 9500GT 1GB DDR2 128BİT
ekran kartım da bu.
samsung s5 ile çekilmiş 30 45 sn lik videolar var 1.2gb filan.
mesela onları camstasiada editlemek isteğimde geçişler donuk donuk oluyor. editlendiğinde gom pleyerdan açılışta sorun yok. fakat edit sırasında çok zorlanıyorum.
donanımsalmı? başka bir sıkıntımmı var acaba?
-
Ben P4 3.0 Ghz (32-bit), 2GB RAM ile yapıyorum hocam. VEGAS, Avidemux vb. yazılımlarla. Ekran kartı HD6750.
Preview'de öyle görünebilir ama render aldığınızda sorun olmaması lazım.
RockZs tarafından 13/Tem/15 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
aynen işte ön izlemede sıkıntım var. render sonrası hiç bir sıkıntı yok. fakat ön izleme sırasında donarak ilerlediği için tam olarak keseceğim yerleri tuturmakta filan sıkıntı oluyor akıcılığı yitirdiğim içinde açıkçası pek tat almıyorum edit işlemi sırasında
-
Bu problemim yine basima dert oldu varmi cozumu?
-
preview 'in çözünürlüğünü düşürmek işe yarayabilir fakat motivasyonu çok kötü etkiliyor, yaptığın şey kalitesiz geliyor :/
-
Hocam ben Vegas Pro 13 kullanıyorum oldukça hızlı çalışıyor, şu ana kadar yaptığım montajları zevk alarak yaptım, ayrıntılara önem veren biri olduğumdan en ince ayrıntısına kadar iniyorum sıkıntı çıkarmıyor, önizleme kısmının görüntü kalitesi zaten oldukça düşük olduğu için donma sıkıntısı yaşamıyorum. Donanımım senin donanımından daha iyi fakat Vegas işini görür diye tahmin ediyorum. Camtasia neymiş zaten boşver onu.
Bir de telefonunun kamera ayarından görüntü kalitesini düşürebilirsin. 45 saniyelik video için 1.2 gb bayağı fazla 4k çekim yapıyorsun sanırım. Ne için kullandığını bilmiyorum ama 1080e veya 720ye düşürebilirsin. Merak ettim şimdi bak.
-
çekimler youtube kanalı için 650d makina ile ypıyorum. mevcut olan son kalitede çekim yapıyorum. pc de izlerken bir sıkıntı yok mantığı ile ön izlemedede izlenmesini beklerdim.
biraz araştırdım bazı montaj programları yükün bir kısmını ekran kartına bindiriyormuş . öyle olduğu zaman daha rahat edersin diyorlar. biraz onlara yönelicem sanırım.
evet önizlemeyi çözünürlük oalrak küçültüm 400 e 200 e akdar indim hızlansada yine takılıyor. yapılmasına apılır ama gözler pert olur:)
-
256bit ekran karti kullan birde rami en az 6 ve uzeri yap sorun yasamazsin
-
böyle durumlarda en iyi çözüm proxy medya kullanmaktır yani edit yaparken videoların daha çok sıkıştırılmış düşük kalite kopyalarını kullanıyorsun render ı orjinal dosyalar üzerinden yapıyorsun
çalışırken büyük kolaylık sağlıyor özellikle düşük sistemlerde.
-
dostum camtasiada yapacağına corel video studioda yap. proxy clip şeklinde çalışırsan işleme sırasında düşük çözünürlüklü kopyadan rahatça editlersin, çıktı alırken de yine esas kalitede olur
-
Camtasia o kadar kasmamalı.Hocam bilgisayarnız temiz mi bi temiz kurulum yapsanız.