Bu Sistemi Önerir Misiniz?
-
Aciklamaniz icin tesekkurler Nazi .
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------i3 , i5 ve i7 islemcili bilgisayarlari goruyoruz , hangisi daha iyi diye sorsak tabi i7 dir ama aralarindaki farklari gidip extra magazalarda fark odeyip daha iyisi olsun diye alanlar bakimindan sormak istiyorum , i7 ile ne yapabiliriz de i5 ile yapamayiz , i5 ile ne yapabiliriz de i3 ile yapamayiz ? yani aralarindaki siz profesyonel bilgisayar kullanicilari acisindan farklari nelerdir ? Diger sorum da siradan kullanicilar icin i3 ile i7 arasinda ne fark olabilir ? Gozle gorulur bir fark varmi ?
-----------------------------iremciğim olay şu

i3'ler 2 modül, çift çekirdek aşırtmayla 2.5 / 3 çekirdek arası performans alabiliyorsun. ( genel durumu orta segmentte işlemciler / office tarzı )
i5'ler 4 modül ( çekirdek ) uygulamaya ulaşma süresi daha kısa / bi elin nesi var iki elin sesi var hesabı. kendi içlerinde fabrika çıkış hızına göre mhz'leri yüksek extreme yakın işlemcilerdir bu işlemciler oc' ile yüksek performans sunuyor. ( iyi segmentte olan işlemciler / oyun vs.. )
i7'ler 4 + 4 modül ( toplam 8 çekirdek 4'ü sanal ) performans ve Xperformans ( extrem ) olarak kullanıcıya sunuluyor. ( yüksek segmentte olan işlemciler / ne istersen yap türü işlemciler. )
tabi bunlara eşlik eden grafik ara birimi modülleri işlemci türü değiştikçe daha da performans çok artmakta.
-
benim olaya ne diyorsunuz şimdi?
-
suhatuna bunu yazdı:
-----------------------------musdawdaf bunu yazdı:
-----------------------------aynen ultrabook al bir tane.hem ssd var hızlı hem de 1.0-1.4 kg civari hem fan ısınma sorunu yok bunlardan saglam makineler.
-----------------------------Hocam bu ne ya? (16 GB SSD ) Anlamadım bunu ben?
-----------------------------
Normal kendi taktiğin ssd gibi çalışmıyor yanında 500 gb harddisk var.bu sadece çalışan uygulamalari falan iceriyor.mümkünse 128 gb ssd iceren ürün almak daha mantıklı -
musdawdaf bunu yazdı:
-----------------------------aynen ultrabook al bir tane.hem ssd var hızlı hem de 1.0-1.4 kg civari hem fan ısınma sorunu yok bunlardan saglam makineler.
-----------------------------RunAway bunu yazdı:
-----------------------------Hocam kasamı kaldı bu devirde. Al bi ultrabook keyfini yaşa.
-----------------------------kafanızmı güzel lan sizin kasamı kalmışmış delirdiniz heralde. bende kasa var laptop tan nefret ediyorum hea bide kavram yaparsınız şimdi laptop değil o ultrabooook diye :S sistem üzreine çalışan herkeste masaüstü varıdr bence masaüstü laptop ayrı şeyler millet kasayı sadece oyun oynamaki çin almıo laptop sadece internet için oalmaz 2 side ihtiyaç sahiplerine göre değişir.