Bu Tarz Programları Neyle Yazıyorlar?
-
Böle eskiden dosta görürdük, şimdi bazı terminal yazılımlarında kullanıyoruz.
Konsol modunda pencereleri, buttonları menuleri hangi librarylerle yapıyorlar?
Eskiden msdosda çalışan programlar vardı mesela bunlarda kullanılan libraryler ile linux terminal programlarında kullanılan libraryler aynımıdır?

-
Turbo Vision diye aratırsan bulursun hocam
-
text based userinterface diye arayırsan çıkar
-
laiklik diye aratırsan bulursun hocam :D
şaka şaka hiç anlamam şeyhim kızmadınız umarım bi şaka yapıp gidiyorum.
-
En son 11-12 yıl önce Pascal'da bu tarz bir uygulama yapmıştım. Başlat menüsü vs. vardı. Masaüstü görünümünde bir yazılım. Bunun için Graph kütüphanesini kullanmak gerekiyordu ve her şeyi kendin çizdirmen gerekiyordu. Popup görünümünde çizimler için C kütüphanesi ncurses var. O işleri bayağı kolaylaştırıyor. Şahsen devri çoktan geçtiğinden onu hiç kullanmadım. Ama Pascal'ın Graph kütüphanesi ile çizim yaptırmak çok zevkliydi tabii. Olayın arkaplanı da günümüzde, imitasyon. Windows'ta açılan konsollarda GDI ile MS-DOS'taki VGA moduna benzetmeye çalışıyor. Normalde mode13, vga modunda grafik hızlandırma olmadığından flicker olur. Custom kütüphaneler hızlandırılmış şekilde DirectX, OpenGL'i kullanarak çizdirip o işi de hallediyorlar. Animasyonlarda sıkıntı olmuyor.
anonim6918524 tarafından 19/Şub/16 17:08 tarihinde düzenlenmiştir -
curses ve Ncurses, DOS ile sınırlı CONIO.
VBforDOS da grafik öykünmeleri için ASCII karakter setini kullanıyordu. Button, Label gibi kavramları aynı VB'nin daha yeni versiyonları gibi eklenebiliyor. Çok kasılırsa SDL gibi bir api ile hızlandırmalı olarak yapılabilir.
YeniHarman tarafından 19/Şub/16 17:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben de yazmak isterdim şöyle afilli sözcükler, imrendim :)
Beni de alın aranıza :)
Olsun updullah.
ontedi tarafından 19/Şub/16 17:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben odev olarak bir ara c++ ta yapmistim hocam.
popup menu tarzinda aciliyordu.
-
Bende çok seviyorum bu ara ekranı, askerdeyken as 400 kullanırdım oda böyleydi,
-
Turbo Pascal da böyle şeyler yapan birisi vardı 99-2000 lerde
-
pascalda yapılıyor. O öndeki pencere için ugrasmak ya da kütüphane kullanmak gerekebilir. Öğrenci kayıt programı yapardık başka dil, program yokmuş gibi...
EDIT: Hatta şimdi resme dikkat ettim arkadaki kodlar ve dosyaların uzantısı (pas) pascal
_PesimisT_ tarafından 19/Şub/16 22:40 tarihinde düzenlenmiştir