Bu Taş Nedir ?
-
@albayhardal yerli ve milli madencimiz.
-
mermer
-
Hidrotermal etkilerle breşleşmiş kuvars taneleri içeren (ki onlar da breşleşmiş) bir kaya gibi duruyor.
Koyu renkli yerlerde daha çok manganca zengin bir matrix gibi.
Tarla nerde sizin?
-
ExcellencE bunu yazdı
Hidrotermal etkilerle breşleşmiş kuvars taneleri içeren (ki onlar da breşleşmiş) bir kaya gibi duruyor.
Tarla nerde sizin?
Malatya / Battalgazi
-
kUz3y bunu yazdıExcellencE bunu yazdı
Tarla nerde sizin?
Malatya / Battalgazi
O bölgede Baskil yayı ile alakalı olarak gelişmiş bir mineralizasyonla ilişkili olabilir ama sonuçta tarla malzemesi. Anakaya çok yakında olmayabilir.
-
biraz manganez'e benziyor. içinde gördüğün beyazlar kuvars.
ağırlığı/özgül ağırlığı nasıl?
çizgi rengi nedir?
kolay kırılabiliyor mu?
-
AlbayHardal bunu yazdı
çizgi rengi nedir?
kolay kırılabiliyor mu?
video linkini yeniledim, bi tık kolay kırılıyor gibi. ilk bulduğumda başka bi taşa vurarak kırdım. ağırlığı bi tık ağır gibi. mıknatıs tuttum yapışmadı.
10 yıl evvelde şöyle bir aksiyon gelişiyor 25 yaşında koca bir kayısı ağacı parçalanıyor bizim ihtiyarlara soruyorum gece yıldırım düştü diyor aklıma geldi acaba taş maşmı düştü koca ağaç parça parça olmuş tecavüze uğramış gibiydi :-)
kUz3y tarafından 27/May/24 15:01 tarihinde düzenlenmiştir -
kUz3y bunu yazdıAlbayHardal bunu yazdı
çizgi rengi nedir?
kolay kırılabiliyor mu?
video linkini yeniledim, bi tık kolay kırılıyor gibi. ilk bulduğumda başka bi taşa vurarak kırdım. ağırlığı bi tık ağır gibi. mıknatıs tuttum yapışmadı.
10 yıl evvelde şöyle bir aksiyon gelişiyor 25 yaşında koca bir kayısı ağacı parçalanıyor bizim ihtiyarlara soruyorum gece yıldırım düştü diyor aklıma geldi acaba taş maşmı düştü koca ağaç parça parça olmuş tecavüze uğramış gibiydi :-)
bu sefer kesin zengin olduk :)