folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Teleskop Alınır Mı ?

Bu Teleskop Alınır Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

Facebook bunu yazdı:
    -----------------------------

peki helyum hacı bu sahibinden deki alet nasıl, ne derece iş görür ?

abi birde dürbünle gözlemleme ne kadar olur ki :| açıkcası ilk defa duydum, yani jupiteri ay gibi göreceksem dürbün almak istemem ama ayı en azından haritasına bakar gibi görmek istiyorum 

ayrıca bendeki dürbünde en az bunun kadar kaliteli sanırım 1000 metreyi 48 metre yapar diyo, ben 1,5 km ötedeki tırın üstündeki yazıları okuyorum benim dürbünle ama tripoda bağlanmıyor sanırım

umarım anlatabilmişsimdir derdimi

oncelikle ozur dilerim ancak giris yapabildim siteye.

sunu hemen belirteyim hocam.

bircok sitede deneyimler anlatılırken ya abartılır yada duzgun bilgi verilmez. jupiteri dedigin tleskopla yada benim dedigim durbunle sadece buyuk nokta seklinde gorursun. en iyi ihtimalle ganymede ve europe daha iyi ihtimalle IO ya kadar uydularını gorursun :) ama hepsi birer nokta halinde olur.

durbune alısıp teleskoba gecmendeki avantajın ise, hem havada jupitere bakarken yerini kolay bulursun hemde gok haritası bilgin gelişir.

durbunle bakmadan once cıplak gozle buldugun jupiter havada parlak ısıklı olurken, durbunle baktıgında jupiterin etrafında binlerce parlak ısık goruceksin :) ve

ve 'lan bunların hangisi jupiterdi?' diyip sinirlenceksin :)

dedigim durbune ornek vereyim;

orion bulutsusu, su anda dogu tarafından dogan(kısın habercisi) orion takım yıldızının ortasında bulunan cıplak gozle gorulme ihtimali dusuk olan bir bulutsu. durbunle bunu rahatlıkla gorursun ama hubble ın cektigi gibi renkli falan goremezsin :) sadece siyah ve tonları olur.

jupiter ;  bu aralar ghozlem icin oldukca iyi konumda, gece gec saati beklemeye gerek yok. daha parlak gorursun, ve dedigim gibi uydularını secersin en iyi ihtimalle.

ay ; dolunay vaktinde inanılmaz guzel gorunur. ustundeki kraterleri rahatca gorebilirsin.

gunes ; filmin olmadn bakarsan gozunden ışık girer kafatasnın arkasından cıkar :) film kullanarak gozlem yapabilirsin :)

uzun oldu biraz umarım acıkca olmustur. sen yazdıktyan sonra bana pm ile bildir hocam :) bazen hangi konuya ne yazdıgımı unutuyorum :)

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

hacım çok süper yazmışın ama benim amacım bakayım renkli renkli güzel güezl göreyim

dürbün tatmin edermi beni açıkcası bilmiyorum

sen hala o teleskopla dürbün farkını tam yazmadın "alışamamızsın direk" demen dışında

yani dürbün 1000 metreyi 48 metre yapıyormuş, teleskop 1000 i 20 metre yapıyosa teleskop alıp kasayım hocam çünkü aynı fiyattalar 2 kere para vermektense bi kez verip kasarım biraz :D

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

Facebook bunu yazdı:

hacım çok süper yazmışın ama benim amacım bakayım renkli renkli güzel güezl göreyim

dürbün tatmin edermi beni açıkcası bilmiyorum

sen hala o teleskopla dürbün farkını tam yazmadın "alışamamızsın direk" demen dışında

yani dürbün 1000 metreyi 48 metre yapıyormuş, teleskop 1000 i 20 metre yapıyosa teleskop alıp kasayım hocam çünkü aynı fiyattalar 2 kere para vermektense bi kez verip kasarım biraz :D

durbunle teleskopun en belirgin farkı birinde tek goz digerinde cift goz kullanırsın ve emin ol tatmin edici bi goruntu yakalarsın. ayrıca, teleskop ile dedigim gibi bi yıldızı gozetlemek, yukarıda bulmak daha zordur.

bunun dısında ben kasarım zorlugunu cekerim bu işide yaparım diyosan sen bilirsin :)

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
Toplam Hit: 6221 Toplam Mesaj: 24