Bu Terlikleri Satın Alıp Giysem Uçar Mıyım?
-
sebebi şu bence ve o kadar para vermek için çok mantıklı bi sebep tabiki baksana :D
yazıda bile zenginlik var amk :D
Hubert de Givenchy tarafından kurulan ünlü Fransız modaevi Givenchy, modaya yön veren markalardan biri. Riccardo Tisci'nin kreatif direktörlüğünde yeni bir dönemin başladığı markada, asimetrik kesimler ve gotik etkiler kendisini fazlasıyla hissetiriyor.
-
unbalanced bunu yazdı
Olayın direk zenginlikle ilgisi yok, ortam ile ilgisi var. Bi insan ne kadar zengin olursa olsun eğer hiç kimse yoksa bunu giymez. bu insanların Çevresi de böyle o Yüzden böyle giyinmek zorundalar. Pahalı olması değil marka ya da benzersiz olması Lazım. Sen ayakkabıya 50 lira verirsin o adam 20 bin lira verir. Senin yıllık gelirini Bi yemekte harcar :) imkanı olmayanlar israf olarak düşünürler ama o adam 5 liralık terlik giyerse alay konusu olur :) önce çevresini bilmek Lazım. Sizin o kadar harcayacağınız paranız olmadığı için acayip geliyor, eskiden ben de öyle düşünüyordum ama şimdi normal geliyor bunlar
bu olay bi bizde mi var yoksa avrupada var mı ? çok zenginlerin arasında bulunmadım gözlemleyemedim.sence nedir durum hocam?
-
bu terliğe kaskoda yaptırmak lazım olurya yırtılırsa.
kardelen442 tarafından 02/Haz/15 12:25 tarihinde düzenlenmiştir -
aylık kazancım 70 binin üzerinde olsa bende alır giyerim, milyon dolarlık adamlar karılarını pazara gönderip 5 liralık terlik falan mı aldırsın onu mu istiyorsunuz, kapitalizmin en hoşuma giden yanı bu zaten fakir zenginin parasını zenginden fazla düşünüyor :D
-
Ozden bunu yazdı
Dalga geçme inanki verdiği parayı hak ediyor, ayağın altındaki sinir noktalarına dokunan ufak çıkıntılar yürürken ayağına masaj yaparken aynı anda hiç yorulmadanasjdnajdna yalan amk o kadar para verilirmi bunlar manyak ya :) altı üstü terlik yahu millet ne kolay para kazanıyor arkadaş.
bi an dedim ki noluyor amk :)
-
Basit bir örneklendirme yapmak istiyorum.
Gelirin düşükse (asgari ücret ve biraz üzeri) günlük giyim tercihini nereden yapıyorsun? Waikiki, Facto vb. ya da yerel pazarlar değil mi? Tshirt'e 10 tl, gömleğe 20-25 tl, pantolona 50 tl veriyorsun.
Biraz daha fazla gelirin varsa, ya da anlık eline biraz fazla para geçti mi tercihin nerelere yöneliyor? Örneğin GAP vb. markalara yöneliyorsun değil mi? 10 tl'ye aldığın t-shirt'e 50 tl, gömleğe 150 tl, pantolona 200 tl vermeye başlıyorsun.
Bundan da iyi gelirin olduğunda ne yapıyorsun? Bu sefer daha kaliteli olduğu iddia edilen, daha bilindik markalara yöneliyorsun. Artık t-shirt'e 100, gömleğe 300-400, pantolona daha üzeri veriyorsun.
Gelir seviyen arttıkça daha iyisini istiyorsun. Ya da statünün gerektirdiği şekilde daha popüler olana yöneliyorsun.
Şimdi belirli ortalamada maaş alıpta çevrenizde de hep bu insanları gördünüz mü bunun dışındakiler size farklı gelmeye başlıyor. Nasıl ki ortalama bir memur için artık normal harcamasını pazardan ya da daha makul fiyatlı yerden yapmak garip geliyor, onu öyle düşünmese de bilinçaltında sınıflandırıp aşağı görüyorsa memurun yaptığı harcamayı hor görecek insanlar da var.
Ayda 2000 değil, 10k-20k-30k hatta üzeri kazanan insanlar var. Sen 2000 liranla 20 tl'lik t-shirt'ü normal buluyorsun. Adam 20k alırken 200 tl'liği normal buluyor. Harcamasını ona uygun yapabiliyor.
Bir örnek daha vermek gerekirse buradaki pek çok kişinin dolabında normal giydiklerinin yanında kaliteli, biraz daha pahalı, markalı giysiler vardır. Onları özel günlere saklarız. Bizim için değerlidirler. Arkadaşınla sinemaya gittiğinde falan giymezsin. Bu eşyalar sen yenisini direk olarak alamayacağın için değerli gelir. Ama senin için değerli görünen eşyayı aynı gün tekrar satın alabilecek parası olan adam ona değer vermez. Onun günlüğü senin dolabında özenle, ütülü sakladığın eşyadır.
Demem o ki statü değiştikçe grup zihnine adapte oldukça kendine belirli sınırlar çizer, belirli şeyleri kendine layık görürsün. Bize garip gelme sebebi o sosyal çevrede olmamamız, anlamlandıramamamız. Çevremizde bizim gibi insanlardan oluştuğu için örneğini de göremeyiz. Bu sebeple bize saçma gelir, gereksiz harcama görünür. Ama unutmayın ki bizden farklı olarak bizim yaptığımız harcamalara da lüzumsuz masraf gözüyle bakabilen insanlar var.
Bu sitelerdeki reklamın hitap ettiği kitle de asgari ücret alan kitle değil. Kendi müşterisine kendini duyuruyor. Bunda bir sakınca yok. Serbest piyasada olduğumuzdan da herkes malına istediği fiyatı çekebilir. Satabiliyorsa isterse 2000 tl fiyat biçsin problem yok. Esas mesele her ürünün bu fiyatlara gelmesi, harcama yapılamaması. O zaman bu başlıkta, tartışma da mantıklı ve anlamlı hale gelir.
Austen tarafından 02/Haz/15 12:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Asgari ücretli 1 ay çalışıyo o paraya.
-
Çok pahalı sayılmaz aslında, ben alırmıyım almam alan arkadaşlarım varmı var, zaten ne yaparsan yap zeng,nlere yapacaksın para onlarda iş onlarda,
-
Cakmasini uretip 300 lira sattigim zanottilerin beymen fiyati 2500 tl
-
HolyOne bunu yazdı
Siparişi veriyim şunun altına giyerim
http://tr.burberry.com/double-wool-cashmere-belted-coat-p45269361
Admin çıldırdı beyler. Birisi Reneyi çağırsın da holi kendine gelene kadar 72 saatliğine banlasın :'(