Bu Tür Program Varmıdır / Yazılabilirmi ?
-
dediğin şey yapılır çör ileri programlamada istemez ilgilenen arkadaş yapar gibi
-
acaba excelde logoyu dosya yolu olarak gösterme yapılmıyor mu mesela c:/logo1.jpg den okusun hep bütün dökümanlar. sen o dosyayı değiştirince hepsi değişse
-
Sharp bunu yazdı:
-----------------------------
acaba excelde logoyu dosya yolu olarak gösterme yapılmıyor mu mesela c:/logo1.jpg den okusun hep bütün dökümanlar. sen o dosyayı değiştirince hepsi değişse
Olmuyor hocam zaten çoğunlukla word. -
csharp ve vs basicle office uygulamaları yapılabiliyor ama olayı tam anlayamadım ben :) eski bi form var ve bu forma sadece logo mu eklenecek ?
Edit:Hocam boş bi örnek yollayabilir misin bi ara
-
hocam hiç kendini kasma exel yada word dosyaları için ms office üzerinde macro uygulamaları var zaten... anladığım kadarıyla 1000 adet formda belli bir şablon üzerinden değişiklik yapmanız gerekiyor...
olayı makroya bağla olsun bitsin... tüm işini fazlasıyla görür... hı herzaman makro yazamayabilirsin o zaman yine mouse ve parmaklarına kuvvet demek gerekiyor... ama normal durumlarda senin işini görür.
-
şimdi kafam güzel ama bi ara bana bi pm at
-
Milamber bunu yazdı:
hocam hiç kendini kasma exel yada word dosyaları için ms office üzerinde macro uygulamaları var zaten... anladığım kadarıyla 1000 adet formda belli bir şablon üzerinden değişiklik yapmanız gerekiyor...
olayı makroya bağla olsun bitsin... tüm işini fazlasıyla görür... hı herzaman makro yazamayabilirsin o zaman yine mouse ve parmaklarına kuvvet demek gerekiyor... ama normal durumlarda senin işini görür.
-----------------------------aynen :) vb ile kodlanıyor. nette bu tür şeyler için bolca döküman mevcut.
-
SinusX bunu yazdı:
-----------------------------csharp ve vs basicle office uygulamaları yapılabiliyor ama olayı tam anlayamadım ben :) eski bi form var ve bu forma sadece logo mu eklenecek ?
Edit:Hocam boş bi örnek yollayabilir misin bi ara
Hocam güvenlik nedeniyle form atamıyorum ama daha açık anlatmaya çalışayım ;Wordde Belirli bir şablon var , tablonun sol üst köşesine logo koyulucak , daha detaylı anlatırsanız sevinirim makro filan anlamadım :|
-
tüm herşey aynı diyelim word dosyasında bin tane yere cv göndericek adam o kadar imaj değiştiriyoki her seferinde cv deki resmi değiştirmek istiyo ama 1000 şirkete başvurduğu için her şirket için tek tek uğraşmak istemiyor yeni resmini koymak için. esasında zor bişeye benzemiyor masaüstü uygulama yazanların 2-3 saatini alacağını sanmıyorum fakat hatırladığım kadarıyla wordde toplu değiştirme vardı yani değişecek ögeyi seçiyodun yerine gelecek ögeyi bu metin var ama resime uygulanabilir mi o ayrı ki uygulanabilirse tüm sayfaları tek bi dosya yapıp işini öyle halledebilirsin. makro yazımı demiş arkadaş biraz daha açabilir sen de örnek olması açısından bi iki örneği mahremini ihlal etmeyecek şekilde düzenleyip buraya koy ki ona göre fikir yürütülebilsin
ek http://office.microsoft.com/tr-tr/help/HA010007210.aspx
http://www.chip.com.tr/konu/Makro-Nasil-Olusturulur_3178.html -
MaTRiXe bunu yazdı:
tüm herşey aynı diyelim word dosyasında bin tane yere cv göndericek adam o kadar imaj değiştiriyoki her seferinde cv deki resmi değiştirmek istiyo ama 1000 şirkete başvurduğu için her şirket için tek tek uğraşmak istemiyor yeni resmini koymak için. esasında zor bişeye benzemiyor masaüstü uygulama yazanların 2-3 saatini alacağını sanmıyorum fakat hatırladığım kadarıyla wordde toplu değiştirme vardı yani değişecek ögeyi seçiyodun yerine gelecek ögeyi bu metin var ama resime uygulanabilir mi o ayrı ki uygulanabilirse tüm sayfaları tek bi dosya yapıp işini öyle halledebilirsin. makro yazımı demiş arkadaş biraz daha açabilir sen de örnek olması açısından bi iki örneği mahremini ihlal etmeyecek şekilde düzenleyip buraya koy ki ona göre fikir yürütülebilsinek http://office.microsoft.com/tr-tr/help/HA010007210.aspx
http://www.chip.com.tr/konu/Makro-Nasil-Olusturulur_3178.html
Makroyu inceledim hocam eğer doğru anladıysam tam olarak bana hitap etmiyor.
Benim istediğim formatta ; Wordde basit bi tablo düşünün ,
Öncelikle tablodaki şirket logosunu silmeli , yada bunu manuel yaptım diyelim.
Bir soraki işlemde yeni şirketin logosunu benim işaretlediğim word dosyalarına yapıştırmalı ,
Yapıştıracağım yer standart olmalı , yada onuda seçebilmeliyim..
Yine anlatamadıysam soru-cevap yapabliriz.
Not: Yaptığımız işten ötürü caps veremiyorum , ordan bakınca FBI , MİT gibi bir kurumda çalışıyorum gibi gözüküyor
sanırım , hayır danışmalınk şirketi iso belgeleri filan veriyoruz bla bla bla.