Bu Videodakileri Bana Anlatabilecek Biri?
-
Beyler ben bi sis bombası hazırlamayı düşünüyorum.Videoyu izledim fakat takıldığım bir kaç nokta var.Zaten video kısa.İngilizcesi iyi olan bir kaç arkadaşımdan kısaca bana anlatım yapsa çok sevinirim.Aksi takdirde yanlış yaptığım anda birşeylerin patlaması söz konusu.Şimdiden teşşekür ediyorum..
buyrun video linki; http://www.youtube.com/watch?v=47X0CV_EaDs
-
video yu izlemedim ama ben daha önce yapmışdım bi arkadaşlar .. üç tane pinpon topunu al.birini çek sağa orda dursun geri kalan ikisini dilimle mini mini olsun.sonra sağa çektiğin topu al o mini minilerin geçebileceği boyutta delik aç.o deliktek mini minileri salla.sonra o minileri attığın deliğe bi fitil(fitili torpilden sökebilirsin) sok.sonra aliminyum folyoyla iiyice sar ama fitile zarar vermeden sonra ateşle uzaklaş ve izle :D
bide normal bomba yapabilirsin.5 tane torpil al.içindeki barutları bi tane pinpon topuna doldur sok fitili sar aliminyum folyaya yakk ve baya biraz uzağa kaç :D
şahsen yaptık
-
Harbi süper yapmışlar ama aynı özellikteki maddelerden sende yapabilirsin..
-
İşte bende o maddelerin ne olduğunu merak ediorum:)
Bozzkurt hocam söylediklerinin her ikisinide yapmış ve sonundakinden okuldan uyarı almışlığım var:D.Birde bunu denemek isterim.
-
Potasyum nitrat ve şekeri tava vs.. birşeyde kısık ateşte güzelce karıştırıyor şeker erimeye başlayınca öle karamel gibi birşey oluyor işte sonra bir kaşık soda atıyor yine karıştırıyor sonra bir miktar toz boya atıp karıştırmaya devam ediyor
Bir kap içinne döküyor sonra ortasına silikon sokuyor ve 1 saat bekletiyor silikonu çıkartıyor fitil koyuyor ve pamukla destekliyor
kabın hertarafını siyah bantla sarıyor fitilin olduğu yeri açık bırakıyor hava alması için ve yakıyor bitti :D
-
2FaN bunu yazdı:
-----------------------------Potasyum nitrat ve şekeri tava vs.. birşeyde kısık ateşte güzelce karıştırıyor şeker erimeye başlayınca öle karamel gibi birşey oluyor işte sonra bir kaşık soda atıyor yine karıştırıyor sonra bir miktar toz boya atıp karıştırmaya devam ediyor
Bir kap içinne döküyor sonra ortasına silikon sokuyor ve 1 saat bekletiyor silikonu çıkartıyor fitil koyuyor ve pamukla destekliyor
kabın hertarafını siyah bantla sarıyor fitilin olduğu yeri açık bırakıyor hava alması için ve yakıyor bitti :D
-----------------------------Allah razı olsun hocam tşkler
-
hojam potasyum nitratı nerden bulabilirz?
-
toz boya olayı tamamda şu soda dediği ne ki la baking felan yazıo acep karbonatmı bu
-
anlaşılmayacak pek bişi yok sanırım
-
Evet videoda anlaşılmayacak pek bişey yok ama bi kaç noktada takıldım(karışımın hafif sıvılaşmasının sebebi gibi) ama sorunları çözdüm.Gelecek hafta yaparım artık.
Bu arada potasyum nitratı ziyan hocam satıyor hatta konunun linki;
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=53320
jannissary Hocam soda sanırım şu çamaşır makinalarına konan katı şey.Aklıma takılanlardan biride oydu.
-
evet soda = karbonat
bugün yapayım dedim yapmaz olaydım balkonun içine ettik her taraf erimiş şeker oldu her taraf kırmızı boya oldu.
Yapacaklara tekrar söyliyeyim kesinlikle büyük kap (tava tencere) hatta battal boy filan kullanın.Küçük kullanırsanız ne olur ;
ben gibi bulamayıp küçükte olur derseniz karışım olur devam eder karbonat atmaya gelir atarsınız karıştırmaya başlayınca kabarmaya başlar kabarır kabarır taşar gider toparlayamazsınız sonra alevi alır ve poffff diye bir ses çıkar 2 metre alev püskürür sonra her taraf batar kaçamazsanız yüzünüzde g*tünüzde yanar ben büyük bir zevkle o püskürme anını izledim boğulmaktan son anda kurtuldum içeriden birisi gir gir diye bağırıyordu :D sağ elim hala kırmızı yanıyor :) neyse sağlık olsun bir daha ki sefere yapacağım ama kolay gelsin