folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Bu Web İşi Başa Bela (Webcilerden Yardım)

Bu Web İşi Başa Bela (Webcilerden Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

bende bi açıp bi kapatıyorum lakin 

edit:

asp > asp.net > mvc olduğu söyleniyor

asp < asp.net < mvc olduğu söyleniyor

Ama yetişkin bir web form geliştiricisi mvc tadında ürünler çıkartmaktadır bunuda atlamayalım

cemnet tarafından 10/Ara/13 15:51 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

şirket hepsini ileri düzeyde bilen eleman arıyorsa tek çalışanı o eleman olacaktır büyük ihtimal. :)

. . .. . ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bende ön yargı var hem de kırılması çok zor :) bu ön yargı database programlamada da vardı, bir sürü kitap okumama rağmen çözememiştim ama sonra o kadar kolaymış ki hiç bi sıkıntım olmadığını gördüm, işte bi çizgiyi aşmak gerek.. webform çok gerekli değil, geleceği düşünerek haraket edip mvc ye geçmek istedim ama 2 dakikalık şeyi 2 saatte yazınca insan ister istemez sıkılıyor. alışkanlık çok kötü, çünkü yıllardır desktop app yapıyorum, yüzlerce projem var, çok hızlı geliştirebiliyorum ama web de ise o kadar ağırım :)) aşmak zor görünüyor, olmadı ios programlamaya geçeceğim, bi objective-c ye baktım gıcık geldi gözüme ama belki uygulama yaparsam severim..

@devilrulz, hocam ilaçla düzelecek şeyler  değil, sen de benim her olayım için bi ilaç tavsiye ediyorsun :) 

@cemnet, hocam sana kim söylemişse bunu yanlış söylemiş, asp çok çok farklı bir şey, bir yazılım dili ama asp.net bir teknoloj. yani birbiriyle hiç alakaları bile yok, spagetti kod olayı falan vardı ama o da kalktı. yani bu devirde asp ile yol almak çok mantıksız hele sonra asp.net e geçeceksen.. o yüzden yapacaksan en azndan asp.net webform dan başlamak mantıklı, ya da yapabilirim diyorsan mvc ye geçeceksin, tabi html,css de gerekiyor genelde..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bukadar yıldır yazılımla uğraşıyorum MVC kadar gereksiz boş bir platforma rastlamadım. Yıllardır kolayca yaptığımız işi 1000 tane dosyayı bağlayıp yapıyoruz.

MVC de açtığım empty applicaiton bile miğde bulandırıcı şekilde fazla dosyayla gelior, elimi süresim gelmior.

Dümdüz hardcoding yapar gibi yazalım demiyorum fakat MVC gerçekten çok kötü ve antipratik birşey. Bazıları viewstate yok, event bubbling yapmior fln diye çok iyi dior ama anlamadıkları bu özelliklerin olmaması MVC denen saçma yapı sayesinde değil. sadece o pakette Page farklı oluşturulmuş.

Ben winforms kullanıyorum ama hiç server side component ve view state kullanmıyorum. bütün kodu csye yazıp bütün tasarımı aspxe yapıyorum böylece tasarım ve kod tamamen ayrılmış oluyor. Ama tabi webforms özelliklerini kullanmasamda webforms yapısı içindeyim. Daha iyisi aklıma gelmedi. Fakat iş çok hızlı bitiyor ve düzenli oluyor. Ayrıca MVC de nasıl localization yapacağımı anlamadım. oturup satır satır localization yazacaksam o dilin localization özelliğinin taaa aqorum.

HolyOne tarafından 10/Ara/13 15:43 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@devilrulz, hocam ilaçla düzelecek şeyler  değil, sen de benim her olayım için bi ilaç tavsiye ediyorsun :) 

Haha :D Sen beni anlamadın tam. Zaten olay sende bitecek. Hani sıkılıp duruyorsun ya o sebeple dedim. Mesela web sıkıcı geliyor ya, onu sevmek ilaçla daha kolaylaşacak. Onu demek istedim ben.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    sezeruludag bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

bu 3 lü sanırım türkiyede geçerli değil hocam çünkü iş ilanlarıan baktığımızda adamlar senden html de css de istiyor js de istiyor php/asp.net de istiyor, photoshop bilgisi de istiyor.. 

ben zaten türkiyeyi düşünmüyorum, masaüstü alanında kendime güveniyorum ama artık işler spesifik hale geldi.. mesela bi örnek vereyim

• Abgeschlossenes Fachhochschul-, Hochschulstudium oder fundierte Fach-Ausbildung mit Spezialisierung Applikationen.
    • Idealerweise mindestens ein bis zwei Jahre Arbeitserfahrung 
    • Sehr gute Kenntnisse in objektorientierter Programmierung mit .NET/C#, relationalen Datenbanken und Internettechnologien (HTML5, CSS 3) 
    • Praktische Erfahrungen in der Konzeption und Umsetzung von Applikationen 
    • Alter 20 bis 40 Jahre 
    • Kommunikative Persönlichkeit und gute Deutsch-Kenntnisse in Sprache und Schrift

benden c# bilmemi istiyor, veritabanını bilmemi istiyor ve genel internet teknolojisini bilmemi istiyor html5, css 3 demiş

c# veritabanı problem değil zaten yıllardır yaptığım şeyler, html yi biliyorum genel itibariyle ama html5 ile hiç deneyimim olmadı. css i de üniv de gördük mantığını biliyorum ama üstüne çok düşmedim, css 3 ün farkı sanırım baya fazla..

genelde .net cilerde masaüstü yazılım bilen çok aranmıyor. o yüzden ben de web e kaymak istiyorum..

ilana bak mesela

• 4+ years of experience in developing complex financial applications
    • Strong experience in:
      • .NET
      • WPF
      • Silverlight
      • HTML5
      • ASP.NET
      • T-SQL programming
      • MS SQL Server programming
      • Design Pattern hands-on experience
      • XML/XSD/XSLT
    • working experience in an Agile, SCRUM, TDD team
    • Knowledge of the following technologies are a big plus:
      • Jira, TeamCity, Confluence Wiki
      • WCF, SOAP, REST, WebAPI
      • Dependency Injection, IoC, StructurMap, Dapper

bunlar için muhtemlen verilecek maaş aylık 20-25 bin tl civarıdır

üstteki istenilen şeylerin yarısını biliyorum ama yeterli gelmiyor işte.. ve en büyük açığı da asp.net oluşturuyor.. asp.net web form yerine mvc öğrenmek daha mantıklı geliyor bana..

daha önce çalıştığım yurtdışı firmalarında her yazılımcının bölüm görevi vardı, orda web işini bölmüşlerdi, tester ı ayrı, coder ı ayrı, js cisi ayrı, grafikeri ayrıydı, ben de wpf tarafındaydım ama şimdi gideceğim bölgede işte yukardaki gibi ilanlar var ve türkiyeye benziyor ilan içerikleri.. all in one.. o yüzden web açığımı kapatmak niyetindeyim

Aslında senden HTML&CSS istenmesini sebebi yazman için değil ben daha önce hiç HTML&CSS bilmeyen adamlarla bi çalıştım gerçekten zor Java yazıyorlardı ve benim yazdığım

'ler vs. herşeyi karıştırıyorlardı :) maksat bilgi sahibi olman bukadar kasmana gerek yok açıkçası sadece bilgi sahibi ol ilanlardaki abartıları geç çok'ta düşünme bu şekilde iş bulamassın diye bir sorunun olmaz az biraz bilgi sahibi olman yeterli ekip'te zaten bu işleri üstlenecek bir arayüz geliştirici olacağı için bilemediğin yerleri onunla tartışarak çözmen gerekir. ben Java yazanlarla iş yaparken soruyordum siz şu yapıdamı vereyim yoksa böylemi diye, Ekip işi kısacası çok kafanı kurcalama öğreneceğim HTML&CSS çok üst düzey olupta CSS3 vs. bunlarla ceberleşmeni istemezler, isterlerse emin ol o firma gerçektende bu iş için bilgi sahibi bir adam aramıyordur daha önce bende web yazılımcısı aramıştım konusu var mesela orada konuyla ilgili olarak bir sürü şey isteniyordu bazı arkadaşlar all in on demişti ilana aslında değil ilanlarda yanlış cümlelerin kullanılmasından kaynaklı :) küçük ölçekli işletmeler genelde herbojoloji uzmanı arar her şeyi yapsın network çeksin gitsin tasarım yapsın gidip kod yazsın bu şekilde düşün. Web yazılımı konusuna masaüstü yazılımdan geçmek zordur alışkanlık meselesi bir kaç proje sonrasında adapte olduktan sonra zor olmadığını anlarsın :)

sezeruludağ hacım javacılar nasıl web için bişeyler yazıyorlar ki ? JSP yazıyorlar demek istedin galiba.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@şeyh, gereksiz görüyorsun ama bırak türkiyeyi yurtdışında atık tüm .net web developer ilanlarında mvc yi koyuyorlar.. yani şimdilik gelecek var gibi görünüyor, silverligt tutulmadı ama mvc yaygınlaşıyor gördüğüm kadarıyla..

@devilrullz, hocam bağımlı yapacan beni :) ben normal ilaç kullanmaktan korkuyorum, soğuk algınlığı aldım kullandığım ilaçları öksürük kesilri kesilmez bıraktım sen bana bu tarz şeyleri tavsiye ediyorsun :) ilaçlardan destek alacak durumda değilim, nurseli idiz e git :)

@u235, hocam java ee ye bir bak 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 1889 Toplam Mesaj: 18