Bu Yapılabilrmi ? Suçmudur ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Merhabalar Cuma aksamı Snowdrop'la Bi trafik kazası yasadık , bizde bisey yokta arabada baya hasar var.

Kazadan hemen sonra carpan kişi rapor tutturulmamasını kendisinin zararımızı karşılayacagını söyledi.

Orda ki bir iki tatsız bağırış çağırıştan sonra ertesi gün carpan lavugun dükkanına gittik ,

Anlastık hallettik carpan kisinin patronu aracın sigortalı olmadıgını ama biz izin verirsek aracı önceden sigorta

ettirmiş gibi gösterip , ptesi ( bugün ) günü aracları aynı yere cekerek exper cagırabileceğini , zararı sigortaya

iteleyebileceklerini söyledi , bizde  kabul etmedık.

Simdi merak ettiğim bunu yapabilirmiydi , yapsa yırtabilirmiydi sigortacılar bu işlerden anlayanlar bi yazıversin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

sigortacılar dedektiften beterdir..kıllanıp araştırırlarsa bi şekilde anlarlar 5 kuruş vermezler

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

önceden sigorta ettirmiş gibi nasıl göstereceğini anlamadım.

kaldı ki yapsalar da bu işi yapar yapmaz kaza meydana gelmesi böyle düzmece bi olay çok bariz olurdu.

böyle durumlarda eğer anlaşacaksanız parayı peşin alın ya da polis çağırılacaksa polis tutanak tutulacaksa tutanağı tutun. suç biraz sizde haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz.

http://kocaer.me
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

öncelikle geçmiş olsun hocam.

Ben başıma geleni anlatayım. arkadaş araba kiralamış. gece koymuş evin önüne. sabahj bi kalkmış birisi vurmuş kaçmış arabaya. bi abimizvardı kaskosu olan.onu aradık gelin dedi. kendi arabasını bizimkine 0 yanaştırdı vurmuş gibi. sonra resim çektik tutanak falan.exper geldi. onayladı gitti. 

senin olaya gelince adam expere bişiler atıp halledebilir. ya da aracını önceden sigortalamış gibi yapabilir taşağı yeterse. mümkün yani durum olabilir. cins bi exper denkgelmezse

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek

Yapılabilir kazalı aracları kazadan sonra sigorta yaptırıp 1 ay bekletip fotoları cekenlerde var yada düzmece kaza yapanlarda var.Olay experde biter zaten tanıdıksa sorun olmaz vss. 

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

@joe aynı senin dediğin gibi oldu olay biz kabul etmedik ama , götürdük paşa paşa yapıyolar şimdi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

yapılabilir. çekersiniz aynı kazayı yapabileceğiniz herhangi bir yere.  fotoğrafları çekersiniz. raporu da tutarsınız.

sigortacının düzmece olduğunu ıspat etmesi için baya bi uğraşması lazım. varsa etrafta güvenlik kamerasının kayıtlarını filan inceleyecek.. olmadı görgü tanığı bulacak. ki ben kazanın yapıldığı tarihte aynı saatte ordaydım ve öyle bişey olmadı diye kimse şahitlik yapmaz :) zor bulur biraz.

sadece teknik olarak siz doğru yapın işi.

ayrıca adam kötü niyetli olması onun zararına. çünkü kendisi de sigortadan yaptırmak istiyor hasarı. neticede şimdi zaten elinde hiçbişey yok.

velhasıl gönül rahatlığıyla gidin işi halledin. hiçbişey olmaz.

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Beyler biz zaten normal yolu sectik adam yaptırıyor arabayı ben nasıl oldugunu merak ettım sadece.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

Smirnoff bunu yazdı:
    -----------------------------

Beyler biz zaten normal yolu sectik adam yaptırıyor arabayı ben nasıl oldugunu merak ettım sadece.

1 yaptırır 2 yaptırır herzaman yemez bu yöntem

aklında bulunsun kaza olduğunda direk trafik polisini çağır gelsin tutanak tutsun zaten onların işi bu

her 2 taraf içinde en hayırlısı budur böyle yapmazsan ilerde sorun çıkar

kimseye güvenme

misal sen şimdi adam arabayı yaptırıyor diyorsun ya, adam kendi sigortasından yaptırtıyordur, gider parçaları kendisi uygun fiyattan alır, faturayı kafasına göre yazdırır kdvsini öder, sonra gider sigortaya faturayı verir, alır parayı kullanır fln fln...

ne dümenler var hocam...yani adam senden boşuna tutanak tutturulmamasını istemiyordur anlıyacağın vardır bi çıkarı...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

c0der bunu yazdı:

Smirnoff bunu yazdı:

aklında bulunsun kaza olduğunda direk trafik polisini çağır gelsin tutanak tutsun zaten onların işi bu

kimseye güvenme

misal sen şimdi adam arabayı yaptırıyor diyorsun ya, adam kendi sigortasından yaptırtıyordur, gider parçaları kendisi uygun fiyattan alır, faturayı kafasına göre yazdırır kdvsini öder, sonra gider sigortaya faturayı verir, alır parayı kullanır fln fln...

ne dümenler var hocam...yani adam senden boşuna tutanak tutturulmamasını istemiyordur anlıyacağın vardır bi çıkarı...

Adam bu şekilde bi sigortacıyla işi halletmek için tutanak tutturmadı , trafik polisleri maddi hasarlı kazalarla pek

ilgilenmiyolar artık , yoğun kar yagısı oldugu zaman bi yakınım kaza yapıp cagırmaya kalktı polıs telefonda resmen

gelirim ama eksiklerinizi ( yangın tüpü , ilk yardım seti , kar lastiği , zinciri vs. ) bulur ceza yazarım isterseniz geleyim

dedi.

Adamın sigortası olmadıgı icin böyle bi yolu secti ama biz pek yanasmadık.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

c0der bunu yazdı:

Smirnoff bunu yazdı:

kimseye güvenme

dayı adamında sigortası yokmuş zaten, yoksa herşeyi siktir et hasarsızlık indirimi kaybetmesi bile ona yeter.

Şimdi smirnoff dediğin olay oluyor, yapılıyor ve çok yaygın. Çok yaygın olduğu içinde çakılıyor, size bir cezası varmı bilmiyorum ama experi sikerler, sizede dava açılır dı büyük ihtimal sen iyi olanı yapmışsın.

Ama zorunlu trafik sigortası yaptırmadan ne diye sokağa çıkarsın, onu bırak kaskosuz bile çıkılmaz o ayrı mesele.

Sana böyle bir teklifle geldiler mi hayır de dostum.

Toplam Hit: 2857 Toplam Mesaj: 22