Bu Yaz Interrail Yapmak Isteyenler
-
Aslında iyi fikirmiş... Bende bizim elemanları toplayıp gezineyim bari yazın...
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------iki sorum var beyler.
birincisi bende yeşil pasaport var o vizeyi almam gerekiyor mu yine de?
ikincisi bana orda devamlı internet erişimi lazım. hem nerede olduğumu her an görmek istiyorum hem de etrafta gidilip görülebilecek neresi var ilfan foursquare'den bakmak istiyorum. aynı zamanda arkadaşlarla bağlantıyı da whatsupdan filan beleşe getirebilirim böylece. burda avea hattım var orda baya bi bindiriyo sanırım avea. orda bi hat filan mı alsam ne yapsam?
-----------------------------gittiğin her yerde turist ofis e uğra 1 euro ya şehir haritası ali zaten turistik yerler vs her yer işaretli onlarda etrafında ne var ne yok görebilirsin. Lebara diye uluslarlarası çalışan gsm firması var ben onu kullanmıştım kontürlu hat bildiğin, ama internet olayını hiç denemedim ama avea yla felan 3g ile gireyim dersen fena kitleyebilirler tahminimce :D
edit: yok hocam yeşil pasaportun varsa biletini alıp çıkabilirsin yola, ingiltere ye vs giremezsin ama onlar vize istiyor yeşil pasaportun olsada bide isveç ya da isviçre istiyor, yuakrıda olan değilde ortada olan hangisiyse o işte :)
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------Buremba bunu yazdı:
-----------------------------iki sorum var beyler.
birincisi bende yeşil pasaport var o vizeyi almam gerekiyor mu yine de?
ikincisi bana orda devamlı internet erişimi lazım. hem nerede olduğumu her an görmek istiyorum hem de etrafta gidilip görülebilecek neresi var ilfan foursquare'den bakmak istiyorum. aynı zamanda arkadaşlarla bağlantıyı da whatsupdan filan beleşe getirebilirim böylece. burda avea hattım var orda baya bi bindiriyo sanırım avea. orda bi hat filan mı alsam ne yapsam?
-----------------------------gittiğin her yerde turist ofis e uğra 1 euro ya şehir haritası ali zaten turistik yerler vs her yer işaretli onlarda etrafında ne var ne yok görebilirsin. Lebara diye uluslarlarası çalışan gsm firması var ben onu kullanmıştım kontürlu hat bildiğin, ama internet olayını hiç denemedim ama avea yla felan 3g ile gireyim dersen fena kitleyebilirler tahminimce :D
edit: yok hocam yeşil pasaportun varsa biletini alıp çıkabilirsin yola, ingiltere ye vs giremezsin ama onlar vize istiyor yeşil pasaportun olsada bide isveç ya da isviçre istiyor, yuakrıda olan değilde ortada olan hangisiyse o işte :)
-----------------------------teşekkür hocam cevap için. :)
baktım lebara'nın sitesine mb başına fiyat biçmişler. http://www.lebara.co.uk/medias/sys_master/8858198179870.png :) o haritadan ziyade foursquare'nın explore diye güzel bi hizmeti var etrafta ne var ne yok gösteriyo, yorumları filan oluyor atıyorum şurda kahve içilir vs gibi. türkiye'de oldukça işe yarıyo orda da muhtemelen yarar diye düşündüm. biraz daha araştırmak lazım sanırım bu internet olayını. :/
-
illa ki işe yarar hocam da, kahve içmeye mi gitçen ta orlara :D gitmişken alıcan eline haritayı gitmek istedğin yerler belli oalcak zate 15 dk da o günün rotasını çizicen başlıcan yürümeye :D :D oturup kahve içim patates kızartması yiyimle geçirme vaktini :D markete gir nutella ekmek al at çantana, acıktıkça yersin işte :D
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------illa ki işe yarar hocam da, kahve içmeye mi gitçen ta orlara :D gitmişken alıcan eline haritayı gitmek istedğin yerler belli oalcak zate 15 dk da o günün rotasını çizicen başlıcan yürümeye :D :D oturup kahve içim patates kızartması yiyimle geçirme vaktini :D markete gir nutella ekmek al at çantana, acıktıkça yersin işte :D
-----------------------------öyle de hacım ne bileyim bi yerin meşhur bir yerel yemeği içeceği filan vardır diye kaçırmak istemiyorum pek. :) hem internet erişimiyle telefona da gerek kalmaz yani whatsup'la filan da idare edilebilir. :)